Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Sibiul la examenul auto. Doar 41% promovabilitate, parcul auto a ajuns 144.000 de vehicule

Sibiul la examenul auto. Doar 41% promovabilitate, parcul auto a ajuns 144.000 de vehicule

Dacă aveați impresia că se conduce tot mai greu în Sibiu și că orașul este tot mai aglomerat aflați că nu este doar o impresie. Cele mai recente date publicate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Instituției Prefectului Sibiu, arată că numărul șoferilor și al mașinilor din județ este în continuă creștere.

La data de 31 decembrie 2015, în evidențele SPCRPCIV Sibiu existau 183.678 de posesori de permise auto și 144.540 de vehicule rutiere. Totodată, pe parcursul anului trecut au fost editate 11.583 permise auto, în comparație cu 11.182, câte au fost înregistrate în 2014. De asemenea, în 2015 au fost editate nu mai puțin de 17.945 certificate de înmatriculare, față de 16.961 în aceeași perioadă a anului 2014. ”Ritmul mediu zilnic de editare a permiselor auto este de 45,78 documente, iar al certificatelor de înmatriculare este de 70,92 documente”, se arată în raportul de activitate al instituției citate.

Cât privește sibienii dornici să devină șoferi, în 2015 numărul acestora a crescut. Astfel, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate la ghișeele serviciului în vederea susținerii examenului auto și examinate la proba teoretică un număr de 17.706 persoane în vederea obținerii permisului auto, din care declarate admis un 11.086 persoane și respins 6.620 persoane, ceea ce reprezintă 62,61 la sută din totalul persoanelor examinate la proba teoretică. Cei care au promovat proba teoretică au putut susține, mai departe, proba practică. Însă aici s-a dovedit a fi și mai complicat. ”La proba practică au fost examinate un număr de 11.309 persoane, dintre care au fost declarate admis un număr de 4.722, ceea ce reprezintă 41,75 la sută din totalul persoanelor examinate la proba practică și declarate respins un număr de 6.587 persoane, ceea ce reprezintă 58,25 la sută. Analizând cifrele de mai sus concluzionăm că în urma examinării la proba practică au fost declarați admis 4.722 candidați, ceea ce reprezintă 41,75 la sută din numărul total de persoane care au promovat proba teoretică”, se mai arată în raportul SPCRPCIV pe 2015. Săptămâna trecută, la Mediaș, a fost inaugurat centrul local de examinare a candidaților în vederea obținerii permisului de conducere, în municipiul Mediaș.

Centrul local de examinare a candidaților funcționează în imobilul situat pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 17, și deservește cetățenii din zona de nord a județului Sibiu, respectiv: municipiul Mediaș, orașul Dumbrăveni, orașul Copșa Mică și comunele Șeica Mică, Șeica Mare, Micăsasa, Axente Sever, Moșna, Dârlos, Bazna, Blăjel, Brateiu, Biertan, Ațel, Alma, Hoghilag, Laslea, Târnava și Valea Viilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Anonymus

Acum 6 ani

si asa sunt prea multi care isi iau carnetul si nu il merita. sa nu mai vorbim de intructorii auto care majoritatea nu fac decat sa vorbeasca la telefon si sa opreasca masinile aiurea pe unde vor si au ei treaba. nu mai vorbim de cei de la politie care sunt un exemplu negativ in acest oras din toate punctele de vedere. aseara era o masina oprita la kaufland direct pe alea de acces si cand le-am spus unor militieni care vroiau sa treaca si ei de ce nu il amendeaza au zis ca nu este treaba lor desi e stiut si chiar scrie ca in parcarile supermarketurilor se aplica aceleasi legi de circulatie ca si pe strada...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus