Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Încă un copil diagnosticat cu gripă porcină, la Sibiu

Încă un copil diagnosticat cu gripă porcină, la Sibiu

 

Încă un caz de gripă porcină a fost confirmat, la începutul lunii martie, la Sibiu. Un copil în vârstă de 7 ani, din Miercurea Sibiului, a fost diagnosticat cu virusul gripal de tip A H1 pandemic 2009.  Este al doilea caz apărut la un copil din județul Sibiu, de la începutul anului.

Din raportul de săptămăna trecută erau 3 confirmari de gripă, iar una era în curs de investigare. Rezultatul a ieșit pozitiv la un copil în vârstă de 7 ani din Miercurea Sibiului. Pacientul este internat în cadrul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, a precizat Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.
În luna februarie, un alt copil în vârstă trei ani a fost diagnosticat cu gripă porcină. Iar o  sibiancă de 28 de ani a murit în 1 februarie 2016 din cauza gripei de  tip A H1 pandemic 2009.

Simptomele gripei de tip AH1N1 sunt similare cu cele ale gripei sezoniere, dar li se adaugă şi diareea, senzaţie de vomă, febră de peste 38 de grade C. Medicii le recomandă pacienţilor care prezintă aceste simptome să se prezinte direct în secţiile de boli infecţioase, şi nu în unităţile de primire urgenţe, unde există riscul de răspândire a virusului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus