Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Președintele Iohannis și soția sa, întâmpinați de sibieni la Biserica Sfântului Mormânt

Președintele Iohannis și soția sa, întâmpinați de sibieni la Biserica Sfântului Mormânt

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, s-au întâlnit luni cu patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, împreună cu care au vizitat Biserica Sfântului Mormânt. Cuplul prezidențial a fost întâmpinat de un grup de români din Sibiu și Maramures, aflați în pelerinaj.

Theophilos al III-lea a afirmat, în debutul întâlnirii, că președintele Iohannis este "făcător de pace" și a amintit că în 2014 fostul șef al statului român Traian Băsescu a vizitat Patriarhia ortodoxă-greacă a IerusalimuluI, informează Agerpres.

După discuțiile la Patriarhia ortodoxă-greacă a Ierusalimului, șeful statului și soția sa au mers la Biserica Sfântului Mormânt, unde au fost întâmpinați de un grup de români din Maramureș și Sibiu, aflați în pelerinaj, care purtau eșarfe galbene cu steagul României și un drapel mare al țării noastre.

12814681_982076365212948_4233026629990932784_n

Cuplul prezidențial a îngenuncheat la "Piatra Ungerii", iar apoi a intrat în Mormântul Sfânt, Capela Sfintei Cruci, Altarul Golgota și Altarul Împărătesei Elena.

Șeful statului, împreună cu delegația care îl însoțea, a făcut fotografii în fața Sfântului Mormânt, a Bisericii Sfântului Mormânt, dar și cu grupul de români care l-a așteptat la venire.

12806195_982433555177229_1062368739496311975_n

 

Președintele Iohannis și-a început duminică vizita de stat în Israel și Palestina. El s-a întâlnit luni cu omologul său israelian, Reuven Rivlin, și cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Miercuri, șeful statului va merge la Zidul Plângerii și se va întâlni, la Ierusalim, cu comunitatea israeliană de origine română.

Joi, Iohannis va merge în Palestina, unde se va întâlni cu președintele Mahmoud Abbas. Șeful statului va participa și la un dejun oferit de președintele Palestinei.

Vizita de stat în Israel și Palestina a președintelui Iohannis se va încheia vineri.

Sursă: Agerpres

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

putina decenta

Acum 8 ani

Stimata prima "doamna", chiar trebuia sa va expuneti genunchii in biserica sfantului mormant? oare o fusta mai lunga (si putina decenta) v-ar fi stricat?
Raspunde

putina decenta

Acum 8 ani

stimata prima "doamna", chiar trebuia sa va expuneti genunchii in biserica sfantului mormant? oare o fust mai lunga si putina decenta v-ar fi stricat? au e vreu eveniment de fashion?
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Nu te mai mira ,amice,mutalaul sas penal si nevasta lui se fac de ras peste tot,devin tot mai jalnici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

cetateanul

Acum 8 ani

Ce bine ma simt cand, in sfarsit, vad un presedinte cu o sotie care sunt moderni si decenti, au figuri de intelectuali si nu simt nicio inferioritate fata de " straini"- nici ei, nici eu... Nu stiu insa cat sunt de reprezentativi fam. Iohannis ptr. cetatenii romani care sunt mai habotnici sau pur si simplu sunt " jalnici" in modul lor de a gandi. Din pacate, vazand unele comentarii, ma inspaimant la gandul cum ar trebui sa arate un presedinte cu adevarat reprezentativ ptr. aceste categorii de oameni.
Raspunde

Zorro

Acum 8 ani

Asta cu decenta este un factor subiectiv. Decent ar fi fost, ca presedinte de tara sa se retraga din functie din clipa in care au aparut suspiciunile in presa despre casele luate cu japca. Este de remarcat faptul ca toti infractorii politici romani se dau mari credinciosi, evlaviosi si in fond sunt niste ticalosi. "Jalnic" in modul de-a gindi esti tu draga cetatene care te multumesti sa fi reprezentat de un infractor de drept comun pina la proba contrarie. Aceasta proba contrara insa se lasa asteptata din cauza unor legi de rahat din legislatia romaneasca care acopera pe marii infractori care au promovat aceste legi doar in interesul lor, nu al cetatenilor. Atit despre decenta, morala si etica. Iar sa-ti arati bulanele si genunchii ca sotie de presedinte la o virsta de 50+ani numai de bun gust nu dai dovada.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus