Duminică,
09.05.2021
Parțial Noros
Acum
6°C

Teatrul de Balet prezintă în martie spectacolele „Paquita” și „Anotimpurile”

Teatrul de Balet prezintă în martie spectacolele „Paquita” și „Anotimpurile”

Programul de spectacole al TBS continuă în martie cu reprezentațiile spectacolelor „Paquita" și „Anotimpurile" pe 23 martie și o reprezentație la matineu a spectacolului „Trilogie Ionesco" care este sold out.

Teatrul de Balet Sibiu a prezentat la începutul lunii martie, reprezentația spectacolului de balet neoclasic „Trilogie Ionesco”, iar după spectacol, toți dansatorii TBS au coborât de pe scenă și au oferit flori de mărțișor tuturor doamnelor și domnișoarelor prezente la spectacol. „Întâlnirea dintre public și artiștii TBS a fost una emoționantă atât pentru doamnele și domnișoarele din public, cât și pentru dansatorii teatrului, spune Ovidiu Dragoman, director TBS.

La invitația Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș, TBS prezintă spectacolul „Gală de Balet”, în data de 11 martie, începând cu ora 18:00, la Sala Traube din Mediaș. În programul galei sunt incluse momente din cele mai cunoscute spectacole din repertoriul clasic, precum „Don Quijote”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Giselle”, „La fille mal gardée”, „Lacul Lebedelor”, „Corsarul” și momente coregrafice de balet neoclasic sau dans contemporan : „Dincolo de dans”, „GoPak”, „Vessel”, „Trilogie Ionesco”, „Anotimpurile”. În Mediaș, biletele pentru spectacolul „Gală de Balet” pot fi cumpărate de la sala de spectacol.

În 23 martie, la Cercul Militar Sibiu, vor fi prezentate spectacolele „Paquita” și „Anotimpurile”. „Anotimpurile”, pe muzica lui Antonio Vivaldi este prima producție coregrafică realizată de balerina și coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner pentru Teatrul de Balet Sibiu. Spectacolul a avut premiera la TBS în data de 27 februarie 2013. „Paquita” este un spectacol de balet clasic,pe muzica lui Ludwig Minkus, după coregrafia originală a lui Marius Petipa. Adaptarea coregrafică a spectacolului de la Sibiu a fost realizată, în anul 2011, de către maestrul coregraf Florin Brîndușă.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus