Asociația „My Transylvania” din Sibiu derulează în perioada 9 martie—27 aprilie o campanie de strângere de fonduri pentru organizarea și desfășurarea festivalului „Transilvania Gastronomică—Food Culture Festival”, aflat în 2016 la a doua ediție.
Pe parcursul a 40 de zile, organizatorii încearcă să convingă cât mai multă lume să susțină această campanie pentru a reuși să strângă suma necesară de bani, adică 41.750 de Ron. „Festivalul nostru își propune să crească comunitatea celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei. Astfel, credem noi, putem păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale. Experimentele noastre culinare se adresează atât publicului larg și curios cât și specialiștilor”, spun inițiatorii festivalului.
Evenimentele culinare sunt dedicate publicului larg, dar și specialiștilor din domeniu
În perioada august-septembrie, vreme de trei săptămâni sunt organizate o serie de întâlniri sub umbrela „Descoperă și înțelege cultura gastronomică locală / ENJOY & UNDERSTAND THE FOOD”, precum Neighborhood Cooking (Specialități ale diverselor etnii din orașul Sibiu); Dinner in the citadel (Cină în cetate: meniu inspirat de locații deosebite din centrul orașului); Local Market Days (Promovarea piețelor locale ca loc de gustat și descoperit produse locale); Rural County Brunch (Specialități ale regiunilor rurale din județul Sibiu), Taste of Transylvania (Specialități multiculturale din Transilvania), Gourmet Brunch (Rețete reinterpretate cu produse de sezon), Manor Cuisine of Romania (Specialități boierești din România). Acțiunile dedicate specialiștilor sunt reunite sub conceptul „Participă la crearea identității gastronomice locale / EXPERIENCE THE FOOD & EXCHANGE KNOWLEDGE ABOUT THE FOOD” și regăsim evenimente precum Sibiu City Menu (Lansarea unui meniu comun în 10 restaurante participante pentru toată perioada în care are loc festivalul); Meet the local producers (Întâlnire cu producătorii din zonă); Lansarea unui label comun „Gust Local” pentru restaurante și producători din sudul Transilvaniei, Masă rotundă pe tema New Transylvanian Cuisine, Award Gala (Gală de premiere pentru 5 categorii) și Live cooking performance pentru tinerii bucatari.
În implicarea organizarea festivalului se regăsesc o serie de parteneri locali, printre care mai mulți producători locali reuniți în cooperativa BIOCOOP, Primăria Sibiu, Parohia Evanghelică Sibiu prin programul Gușterița Verde, Centrul Cultural Maghiar și Asociația Județeană de Turism Sibiu. Mai multe informații despre proiect se găsesc pe site-ul http://mytransylvania.ro
Foto credit: Gabriela Cuzepan
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Parohia Evanghelică Sibiu , Transilvania Gastronomică , Primăria Sibiu , Gabriela Cuzepan , Centrul Cultural Maghiar , Asociaţia Judeţeană , Turism Sibiu , Food Culture Festival , Sibiu City Menu , Award Gala , Gourmet Brunch , Gust Local , Local Market Days , Manor Cuisine , Neighborhood Cooking , New Transylvanian Cuisine , Proiectul Guşteriţa Verde , Rural County Brunch , Asociația My Transylvania
Vizualizari: 1460
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Newman
Acum 4 ore
Emil
Acum 5 ore
Armata obligatorie
Acum 7 ore
Ron
Acum 7 ore
Pretentii