Sâmbătă,
14.09.2024
Cer Senin
Acum
15°C

DGASPC Sibiu angajează asistenți maternali profesioniști

DGASPC Sibiu angajează asistenți maternali profesioniști

Direcția Generală de Asistență Socială  și Protectia Copilului a început, în luna martie, recrutarea pentru meseria de asistent maternal profesionist. Persoanele interesate sunt așteptate să se prezinte la sediul  Directiei Generale de Asistență Socială  și Protectia Copilului Sibiu (str. Mitropoliei nr.2, Sibiu) pentru a primi toate informațiile necesare.

“Asistentul maternal profesionist (AMP) este persoana fizica, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor primiți în plasament”, trasmite DGASPC Sibiu.
Cine poate deveni AMP

Un asistent maternal profesionist trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să aibă domiciliul în judeţul Sibiu şi acces la servicii medicale şi educative, iar prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi. În plus, trebuie să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă, să aibă minim zece clase, să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate. Acesta trebuie să aibă și  capacitatea să primească copil/copii în plasament în regim de urgenţă, cu vârste cuprinse între zero şi  trei ani.

Nu poate fi asistent maternal profesionist persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă pentru săvârşirea unei infracţiuni care ar face-o incompatibilă cu profesia de asistent maternal profesionist. De altfel, nu poate fi asistent maternal părintele decăzut din drepturile părinteşti sau căruia i-au fost interzise sau limitate drepturile, și nici persoana care suferă de boli cronice psihice sau boli cronice transmisibile sau persoana care are proprii copii daţi în plasament, potrivit DGASPC Sibiu.

La sfarșitul anului trecut erau înregistrați în evidențele DGASPC 156 de asistenți maternali, care aveau în plasament 298 de copii. În prezent, sunt angajati 155 de AMP care au în plasament 300 de copii. În anul 2015 s-au angajat 8 asistenți maternali profesioniști, iar în primele 2 luni ale anului curent doar o singură persoană  a fost angajată.

Sursa foto

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

anonim

Acum 8 ani

Mai bine ar da acesti copii spre adoptie si ar angaja persoane care sa urmareasca in timp aceste adoptii.Le strica viata acestor copii.Dupa ce ii lasa sa descopere cum e viata in familie si se ataseaza de asistenti ca de de parinti ii aduce inapoi in centrele de plasament.Acesti copii vor fi foarte marcati si de cele mai multe ori si asistentii maternali.Ca sa nu mai vorbim de acel aspect cand mama naturala se muta in alt judet ca asa are chef si copilul automat este tranferat si el in acel judet.O porcarie. O gramada de oameni ar adopta copii daca nu ar fi atat de complicat in tara asta si le-ar putea oferi un viitor.Dar nu, copii sunt plimbati pe la asistenti maternali prin orfelinate iar la 18 ani li se da drumul in lume singuri sa se descurce ...Cu alte cuvinte acesti copii nu vor avea nici copilarie nici viitor dar li se va acorda acea perioada alaturi de asistentul maternal cat sa -si dea seama cum ar fi sa traiasca frumos ca sa poata suferi mai bine.Ar trebui facilitate adoptiile !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus