Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-15°C

Contra-cronometru. O studentă de 22 de ani, la limita dintre a fi și a nu fi

Contra-cronometru. O studentă de 22 de ani, la limita dintre a fi și a nu fi

22 de ani nu e vârsta la care să-ți faci griji dacă apuci ziua de mâine sau nu. Pentru Iuliana, însă, este. Diagnosticată cu hipertensiune pulmonară severă, tânăra sibiancă duce o luptă contra-cronometru pentru propria viață.

Plămânii Iulianei sunt aproape nefuncționali. În ultimele săptămâni, în plămâni a ajuns o cantitate foarte mare de apă, care risca să îi afecteze inima. A stat internată la secția Cardiologie a Spitalului Clinic Județean din Sibiu, sub îngrijirea dr. Ioan Manițiu. A fost stabilizată, însă apa acumulată în organe a trecut dincolo de bariera membranei, în abdomen. Situația a devenit critică, iar familia tinerei a solicitat ajutor din Germania. Au fost de acord să îi acorde asistență medicală specialiștii de la Clinica Universitară din Bonn.

Transplant pulmonar. Soluția ultimatum

Medicii cred că singura soluție pentru Iuliana este un transplant pulmonar. Intervenția, deloc ușoară, costă 70.000 de euro. Până atunci, însă, familia Iulianei trebuie să strângă urgent, până în 29 martie, 8.000 de euro, acontul cerut de clinica din Germania. “Am încercat să facem un nou credit, dar deja avem o rată de îndatorare prea mare, nicio bancă nu ne-a mai acceptat dosarul. În plus, clinica solicită banii urgent, până în 29 martie. Vom pleca în Germania, să muncim, și eu, și fratele Iulianei, însă nu avem cum să strângem acești bani atât de repede”, spune, cu durere în suflet, mama tinerei.

Familia a depus un dosar și la Direcția de Sănătate Publică, însă aprobarea actelor durează mult. Rudele fetei nu au speranțe că statul va acorda sprijin în timp util.

"Nimic nu valorează mai mult decât ziua de astăzi", textul cu care Iuliana a postat această fotografie, pe pagina sa de Facebook "Nimic nu valorează mai mult decât ziua de astăzi", textul cu care Iuliana a postat această fotografie, pe pagina sa de Facebook

Iuliana este studentă în anul III la Universitatea Lucian Blaga, la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, secția germană și educatoare de limba germană la grădinița cu program prelungit nr. 33.

Iuliana poate fi ajutată cu donații în contul RO97INGB0000999905410795, deschis pe numele mamei sale, Mariana Finica, la banca ING.

Comentarii

16 comentarii

Dan

Acum 5 ani

Cu un nr SMS banii se strang mult mai repede, este mai comod si pentru cei care vor sa faca o donatie.
Raspunde

adi

Acum 5 ani

Este foarte adevărat!
Raspunde

Sergiu

Acum 5 ani

FOARTE DE ACORD CU DAN!
Raspunde

silviu

Acum 5 ani

Da trebuie ajutat, fiecare banut ajuta la strangerea Banilor.
Raspunde

Stelian

Acum 5 ani

Putem dona cei 2% ???
Raspunde

adi

Acum 5 ani

Am auzit ca cei 2lasuta potvfibdonati numai printr-o o fundație care se ocupă de caz
Raspunde

Rica Ruian

Acum 5 ani

Am vazut o emisiune pe una din statiile Americane. Fata unui barbat celebru( s-a facut femeie, oare era fondatorul de la yahoo, Internet sau ceva) avea aceeasi conditie. Povesteau cum a cooptat Dr si cum acum sint tratamente. Fata lui avea acum 30 de ani, si era dedicata cercetarii si caritatii. Sper ca cineva sa recunoasca povestea, si sa va dea mai multe informatii.
Raspunde

Sergiu

Acum 5 ani

FAMILIA TREBUIE SA MEARGA LA REPREZENTANTELE DE TELEFONIE MOBILE SI SA REZOLVE CA DONATIILE SA FIE FACUTE PRIN SIMPLU SMS. Pentru ca pana ajungi banca se stinge emotia, simpatia si empatia creata de articol. DO IT! II DORESC SA SE-MPLINEASCA TOATE PLANURILE ATAT CELE PE TERMEN SCURT (29 MARTIE) CAT SI CELE PE TERMEN LUNG!
Raspunde

Ana

Acum 5 ani

Au fost deja la operatorii de telefonie mobila, insa dureaza aprobarea unei cereri prea mult...am discutat cu fratele Iulianei si nu s-a reusit la nici un operator, din pacate.
Raspunde

mihai gabriela

Acum 5 ani

Nu trebuie sa fie o suma mare, orice ajutor e bine venit, I ar cu sume mici putem stringe o suma semnificativa care sa o ajute in lungul drum care o asteapta.
Raspunde

Adela

Acum 5 ani

S-a deschis,deasemenea un cont pentru donatii in euro,la Banca Transilvania, RO97BTRLEURCRT0226818901, pe numele Iuliana Finica.
Raspunde

Liviu

Acum 5 ani

Ce suma s-a strans pana acum?
Raspunde

cetateanul turmentat

Acum 5 ani

PS: Incercati la Santa Klaus Johannis. Sau daca la el nu puteti ajunge, dati sfoara in tara si poate mai e vreun cunoscut de-al lui sau de-al sotiei dumnealui care poate are vreun numar de telefon pierdut prin agenda. Doar au fost profesori amandoi. Imposibil sa nu pastreze legatura cu vechii prieteni/ colegi. Si fiind din Sibiu domnita, poate va pleca urechea si seful statului la jalbele poporimii... Bafta! Cu un SMS as ajuta si eu de pe cartela, dar cu conturi bancare, comisioane smechere, etc, prea complicat. Voi spune o rugaciune in schimb. Sper sa ajute pana cand cei ce pot ajuta mai consistent vor avea urechi de auzit.
Raspunde

Munteanu Denisa

Acum 5 ani

Pentru a face donatia din străinătate,am nevoie si de un COD BIC..nu e suficient doar numărul de cont!Va rog sa-l postați
Raspunde

Mariana

Acum 5 ani

Buna seara, Denisa, codurile pentru EURO sunt urmatoarele: IBAN: RO97BTRLEURCRT0226818901 BIC : BTRLRO22. Mii de multumiri !
Raspunde

Pastiu Miorica

Acum 5 ani

Doamne ,ce necaz pe aceasta familie! Merg la sala de la Kangoo Silvia si Paul si donez din putinul meu{pensie de boala). Acolo se poate pune in urna cat poate fiecare . Silvia si Paul au suflet mare. Au mai facut asemenea acte de caritate. Sala este pe str Dorului deasupra la Registrul Comertului. Puteti merge Zilnic de la 17 la 20. Vedeti programul pe www24fit.ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus