Salamul de Sibiu, doar al doilea produs românesc care a obținut stautul de marcă cu indicație geografică, poate fi produs în condiții speciale de autorizare.
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că s-au mâncat sandviciuri cu Salam de Sibiu la ședința extraordinară de Guvern la care s-a aprobat Ordonanța de Urgență privind interceptările, tocmai pentru a se marca faptul că s-a obținut statutul de marcă cu indicație geografică pentru acest produs, relatează Digi24.
Cele cinci firme care au dreptul să producă Salamul de Sibiu sunt Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România. Ulterior, la Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a aderat și CrisTim.
Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011. Potrivit autorităților, urmează ca în curând să fie recunoscută și Telemeaua de Ibănești.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Dan Suciu , Ministerului Economiei , sandvici , Guvernul Boc , salam de Sibiu , Scandia , mezel , Asociația Producătorilor , Agricola Bacău , Prune Topoloveni , Scandia România
Vizualizari: 10478
Ultimele comentarii
Acum 1 oră
Ciupercutza
Acum 1 oră
Bogdan
Acum 2 ore
Hermannstädter
Acum 3 ore
Cetateanul turmentat
Acum 3 ore
Till Eulenspiegel