Salamul de Sibiu, doar al doilea produs românesc care a obținut stautul de marcă cu indicație geografică, poate fi produs în condiții speciale de autorizare.
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat că s-au mâncat sandviciuri cu Salam de Sibiu la ședința extraordinară de Guvern la care s-a aprobat Ordonanța de Urgență privind interceptările, tocmai pentru a se marca faptul că s-a obținut statutul de marcă cu indicație geografică pentru acest produs, relatează Digi24.
Cele cinci firme care au dreptul să producă Salamul de Sibiu sunt Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi și Scandia România. Ulterior, la Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a aderat și CrisTim.
Salamul de Sibiu este al doilea produs românesc recunoscut la nivel european, după Magiunul de Prune Topoloveni în anul 2011. Potrivit autorităților, urmează ca în curând să fie recunoscută și Telemeaua de Ibănești.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Dan Suciu , Ministerului Economiei , sandvici , Guvernul Boc , salam de Sibiu , Scandia , mezel , Asociația Producătorilor , Agricola Bacău , Prune Topoloveni , Scandia România
Vizualizari: 9323
Ultimele comentarii
Acum 38 minute
Emil
Acum 43 minute
Amalia
Acum 46 minute
No Name
Acum 58 minute
Emil
Acum 1 oră
Emil