Joi,
01.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Noul prefect, ex-PDL, finul lui Știrbeț. Politic sau apolitic?/VIDEO

Noul prefect, ex-PDL, finul lui Știrbeț. Politic sau apolitic?/VIDEO

Noul prefect al Sibiului, Cristian Roman, a fost învestit sâmbătă, oficial, în funcție, în cadrul unui eveniment ce a strâns la Instituția Prefectului câteva zeci de funcționari publici, directori de instituții deconcentrate și politicieni. Întrebarea care s-a pus după plecarea fostului prefect, Ovidiu Sitterli, a fost dacă va veni un prefect ”liberal” sau unul ”tehnocrat”. În urma numirii lui Cristian Roman au apărut anumite suspiciuni și i-a făcut pe mulți să-l suspecteze de partizanat cu liberalii.

Cristian Roman a fost membru al PDL Sibiu și este și finul de cununie al fostului președinte PDL Sibiu, Cornel Știrbeț.

”Chestiunea asta e nerelevantă, a fost un moment de conjunctură la un moment dat a fost funcție de demnitate publică pe care am avut-o”, a spus Roman, întrebat de faptul că a fost membru al PDL. Cât timp? ”De când s-a înființat… Adeziunea nu mai știu exact de când am făcut-o, dar știu că nu mai sunt membru de când s-a desființat, de când a fuzionat cu PNL”, a spus Roman.

Întrebat de ce a plecat din politică, noul prefect de Sibiu a dat de înțeles că nu a avut o impresie foarte bună. ”Dacă tot ați luat fotografia de pe Facebook, ați văzut că am niște principii, îmi plac lucrurile bine făcute și îmi place ca fiecare, acolo unde este, că e funcționar, muncitor, profesor sau medic să fie respectat și să-și respecte fiecare meseria”, a explicat Cristian Roman. El a făcut aluzie la o fotografie care-l înfățișează alături de foștii fotbalisști Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu.

Legat de relația de rudenie cu fostul lider al PDL Sibiu, Cornel Știrbeț, Roman recunoaște situația. ”Sunt finul domnului Știrbeț, chiar mă bucur că mi-a dat un telefon și m-a felicitat, eu sunt un om care respect pe toți cei care sunt oameni corecți și care ajută și alte persoane și sper să fie așa pentru totdeauna, oamenii să se ajute, să fie bine”, a mai spus noul prefect al Sibiului.

https://youtu.be/JWXvmaKV3-E

Principiile prefectului

Cristian Roman a declarat în primul său discurs în această calitate că principiile după care va conduce această instituție vor fi legalitatea, transparența, obiectivitatea, responsabilitatea și orientarea către cetățean. ”Vreau să vă asigur că-mi voi pune în slujba sibienilor întreaga experiență profesională acumulată în cei 10 ani de activitate desfășurată în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, în momentul de față Ministerul Afacerilor Interne, în cei 10 ani în care am lucrat la Corpul de Control a premierului, am fost vicepreședinte al Corpului Funcționarilor Publici și în ultimul timp am lucrat în cadrul Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și a Situațiilor Speciale. Îmi propun ca din această funcție să acționez pentru îndeplinirea obiectivelor din programul de guvernare să colaborez cu reprezentanții administrației publice, și nu în ultimul rând să folosesc toate pârghiile instituționale pentru a veni în sprijinul cetățenilor. În realizarea acestor deziderate voi acționa principii precum legalitatea, transparența, obiectivitatea, responsabilitatea și orientarea către cetățean”, a spus Cristian Roman. Față de alte evenimente de acest gen, la sfârșitul acțiunii nu s-a mai ciocnit celebrul pahar cu șampanie, iar simplu, cu o strângere de mâini și felicitări.

Sunt prieten cu Hagi

Noul prefect al Sibiului, a explicat astăzi, după ceremonia de învestire în funcție și conjunctura în care a fost făcută fotografia care a fost postată de Turnul Sfatului în urmă cu două zile. Cristian Roman spune că este prieten bun cu Gheorghe Hagi și că a fost alături de el și Gică Popescu la mai multe meciuri de fotbal. Această fotografie a făcută în 2011, la Barcelona, după meciul echipei FC Barcelona cu Real Madrid (1-1), în semifinala Champions League.

”Sunt fanul performanței. Cu Gheorghe Hagi chiar am bucuria să spun că am o relație bună. Cu el, cu Gică Popescu am fost la meciuri, chiar și la Barcelona, am văzut cum sunt primiți oamenii aceștia, incredibil. Chiar i-am și spus atunci, eram la un meci, o semifinală de Champions League, cu Real Madrid, i-am spus lui Hagi că el și echipa națională au însemnat enorm pentru noi, pentru generația noastră. Am crescut cu ei și ne-au creat emulația necesară pentru noi, copiii, oamenii simpli, să avem ambiții mai mari, să încercăm mai mult, să reușim în viață. Pe mine m-a ajutat Dumnezeu, eu sunt aici datorită Lui. Totul pentru mine a fost un cadou de la viață”, a spus Roman.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

m

Acum 6 ani

Cam laudaros
Raspunde

Sibile

Acum 6 ani

Pai daca-i oltean...cum te asteptai sa fie?...
Raspunde

alzara-old liberal

Acum 6 ani

Deja devine caraghios si oarecum penibil olteanu asta urat,ce ma intereseaza ca a facut o poza cu Hagi sau cu Popescu?nu stiu cum naiba ca la Sibiu ne baga pe gat escrocii de la bucale numai scursuri,personaje propulsate de securisti!
Raspunde

Gabriel B.

Acum 6 ani

Oltean neoltean e departe peste Sitterli si veti vedea !!
Raspunde

@@@@

Acum 6 ani

Nu numai laudaros,are si moaca de boxer,de borfas de mahala,de unde naiba apar tot non valori sudiste in Herrmannstadt? mai tine si mana la piept ca masonii americani.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

ce de panarame comenteaza pe aici. daca ati avea ocazia sa-l cunoasteti personal, ati vedea ca este cel mai ok om din toata prefectura aia.
Raspunde

zum-zum

Acum 6 ani

Zici ca e imbalsamat frate, imbalsamat si cu mana pe piept! Fata de om care a incetat sa mai existe! Sper sa plece cat mai repede din functia asta ocupata nemeritat!
Raspunde

dancp

Acum 6 ani

restauratie basist pdlista!finu lui stirbet PDL,finul PDList,basist il sustine raluka turkan basistpdlista
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus