Sâmbătă,
24.02.2024
Cer Senin
Acum
11°C

10.000 de puieți vor fi plantați în Arpașu de Jos

10.000 de puieți vor fi plantați în Arpașu de Jos

Asociaţia „Cu verdele-n SUS”  dorește să deschidă apetitul sibienilor pentru protejarea pădurilor și să aducă în vizor situația acestora. Primul pas îl constituie plantarea, pe 2 aprilie, a 10.000 de puieți în comuna Arpașu de Jos, din județul Sibiu. Această acțiune este prima fază a proiectului "Să creștem o pădure", un proiect ambițios care se întinde pe o perioadă de 5 ani.

 "Dragi copacitrioți, pădurea are nevoie de noi!"

Pentru transformarea unui teren de 2 hectare de pășune neutilizabilă, din comuna Arpașu de Jos, într-o tânără pădure de foioase va fi nevoie de 350 de voluntari și susținători.

 “În România se taie 3 hectare de pădure în fiecare oră. Noi intenționăm să creăm o pădure nouă în 5 ani și să o introducem în fondul forestier. Este foarte greu să crești o pădure, dar foarte ușor să o tai. Vom reuși să facem asta împreună cu voluntarii care participă la acțiuni și suportul unor companii. Scopul este de a implica cât mai mulți oameni în această campanie și de a arăta că ne pasă. Vrem un management responsabil al pădurilor din România. Vom participă și în acest an la Semimaratonul organizat de Fundația Comunitară Sibiu pentru a deschide apetitul sibienilor pentru protejarea pădurilor. În cazul în care va exista în continuare interes din partea comunității și vom găsi suport din partea companiilor, vom extinde micuța pădure tânără an de an,” spune Andrei Şoroagă, coordonator împădurire.
Cei care doresc să participe trebuie să se echipeze corespunzător. Este nevoie de încălțăminte adecvată unei plantări (cizme cauciuc sau bocanci), haină de ploaie și haină călduroasă (în caz de nevoie).

Asociația asigură transportul din Sibiu până la teren şi înapoi, mâncare, apă, uneltele de lucru şi puieţii. Plecarea cu autocarul se va face la oră 08:00, din parcarea de langă Sală Thalia. Înscrierile se fac pe site-ul http://verdelesus.ro/ .

Foto: Marius Grunca

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus