Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Raliul Sibiului 2016 dӑ  start înscrierilor

Raliul Sibiului 2016 dӑ  start înscrierilor

Organizatorii Raliului Sibiului au dat start înscrierilor, iar termenul limitӑ al acestora este 7 aprilie 2016. Raliul din acest an, care va avea loc între 15-16 aprilie, reprezintӑ etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și Campionatului Național Rally 2 Dunlop, competiții organizate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), cât și prima etapӑ a Campionatului Naţional al Bulgariei, o premierӑ pentru Raliul Sibiului.

Potrivit documentelor oficiale, competiția organizatӑ  anul acesta de ASC Aria pentru Sport va avea o lungime totală de 297,10 km, din care 107 km reprezintă distanța competitivă a celor 12 probe special, și va avea un traseu special care cuprinde secţiune ale Transalpinei.

Întrecerea debutează joi 14 aprilie, cu startul festiv organizat în Piața Mare, începând cu ora 19:30. Dimineața următoare este rezervată Shakedown-ului găzduit de un traseu de 2,5 km creionat în zona Gura Râului-Călugăru, pentru ca startul raliului să fie dat la ora 16:30. În aceeași zi sunt programate două probe speciale, în zona Păltiniș, în urcare și coborâre, cea secundă fiind derulată în nocturnă. Sâmbătă,16 aprilie, disputa pentru victorie se va derula pe parcursul a zece probe. Specialele Călugăru, Dobârca, Șugag și Oașa se vor parcurge de câte două ori, pentru ca finalul zilei se fie rezervat Power Stage-ului Poiana Sibiului și Super Specialei care se va desfășura pe un traseu cu o lungime de 1,50 km amenajat în centrul orașului.

O altӑ premierӑ a Raliul Sibiului 2016, anunţatӑ  deja, va reprezenta și prima etapă a Campionatului Național al Bulgariei. În plus, am amintit deja prezența în program a Power Stage-ului. Noul regulament al campionatului introduce acordarea de puncte adiţionale conform clasamentului de pe ultima proba specială a raliului (alta decât Super Speciala) după modelul din Campionatul Mondial de Raliuri. Power Stage va fi PS11, Poiana Sibiului, cu o lungime de 6,60 km, iar cei mai rapizi trei piloţi ai acestei probe vor primi, 3, 2, respectiv, 1 punct, care se vor adăuga la punctele obţinute în urma clasamentului final.

"Pregătirile pentru Raliul Sibiului 2016 au intrat în linie dreaptă și întreaga echipă de organizare e concentrată pentru a asigura condițiile cele mai bune, atât piloților participanți, cât și iubitorilor de raliu, pe care îi așteptăm la eveniment. Știm că proba Super Specială va fi cea mai așteptată de public și, pentru că avem privilegiul de a organiza această etapă de Campionat Național la Sibiu, etapă ce va fi considerată prima și în Campionatul Bulgariei, sunt convins că sibienii și turiștii care vor veni în centrul orașului pentru a-i urmări pe piloți, vor pleca acasă cu amintiri nemaipomenite de la  Raliul Sibiului 2016”, a spus Claudiu Mărășescu, marketing manager ASC Aria pentru Sport, organizator al Raliului Sibiului 2016.

O altă noutate o reprezintă faptul că Raliul Sibiului va reprezenta și a doua etapă în Campionatul Național de Rally 2 Dunlop. ”Această competiție este soluția FRAS pentru iubitorii de motorsport cu bugete reduse și pentru cei aflați la începutul carierei în raliuri. Astfel, aceștia pot participa alături de marii piloți de raliuri ai României, dar pe trasee mai scurte, cu grade de periculozitate mai scăzute și cu echipamente și mașini de concurs ieșite din omologare. Desfășurându-se, în cea mai mare parte, pe trasee deja omologate de FRAS, cu arbitrii și securitate a probelor la cel mai înalt nivel, sportivii care participa in Rally2 vor beneficia de aceleași condiții ca și participanții în Campionatul Național de Raliuri Dunlop”, a precizat Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

Concurenții înscriși la startul Campionatului Național de Rally 2 Dunlop vor avea de parcurs 7 probe speciale. Vineri vor evolua pe cele două probe din zona Păltiniș, pentru ca sâmbătă să efectueze câte o trecere pe specialele Dobârca, Sugag și Oașa, dar și pe Poiana Sibiului și Super Specială. Clasamentele urmează să fie stabilite pe baza timpilor obținuți pe cei 63,80 km competitivi.

Competiția va fi organizată la Sibiu în perioada 15 – 16 aprilie 2016 de ASC Aria pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba și Centrului Aria.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus