Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Promisiunile electorale pentru Consiliului Județean. Spital, drumuri, apă-canal

Promisiunile electorale pentru Consiliului Județean. Spital, drumuri, apă-canal

Ioan Cindrea – PSD, Daniela Cîmpean – PNL, Martin Bottesch – FDGR, Florin Staicu – UNPR, Constantin Sofronie – ALDE, acestea sunt propunerile electorale ale alegerilor locale pentru Consiliul Județean. Cei cinci pornesc în campanie cu șanse diferite, însă cu toții și-au formulat un proiect politic – electoral cu care vor să câștige președinția CJ Sibiu.

Față de alegerile de acum patru ani, de această dată președintele Consiliului Județean va fi ales de către consilieri, nu prin vot direct de către cetățeni. Această formulă dezavantajează chiar PSD, partidul care a propus această modificare. În cazul în care s-ar fi mers în continuare pe votul direct, actualul președinte al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, ar fi avut prima șansă. Într-un sondaj de opinie prezentat de către PNL Sibiu, Cindrea ar fi votat cu peste 36% din voturi. Candidații liberali nu ar fi strâns mai mult 22%, în timp ce FDGR ar fi obținut cel mult 25%. Totuși, de la data prezentării acestui sondaj s-a mai petrecut un eveniment: președintele Ioan Cindrea a fost demis de către Instituția Prefectului, în urma sentinței acestuia de condamnare la un an de închisoare cu suspendare.

În situația votului primit de consilierii județenei, viitorul președinte va fi dat de FDGR sau PNL, deoarece în această situație în urma unei înțelegeri ”cavalerești” între aceste două formațiuni, partidul care va da numărul cel mai mare de consilieri va da și viitorul președinte, pentru că e greu de crezut că însumate cele două organizații nu vor avea majoritatea în viitorul consiliu.

Ioan Cindrea. Continuăm împreună

Fostul președinte al Consiliului Județean le promite sibienilor înaintea startului campaniei electorale continuarea lucrurilor începute în mandatul precedent. ”Cu siguranță sunt câteva proiecte pe care le-am început, sunt majore și care vreau să le continui. Sunt alimentările cu apă, trebuie să aducem fiecare localitate cu alimentare cu apă trebuie să avem rețelele de canalizare în fiecare localitate, infrastructura de drumuri, infrastructura de sănătate e prioritate zero, să continui investițiile în Spitalul Clinic Județean și în celelalte două spitale de psihiatrie și de boli pulmonare și dispensare în localități și investițiile în sociale. Acestea vor continua și au fost transparente. În viitorul mandat vom închide toate acele obiective pe care le-am propus la început: modernizarea celor trei spitale, alimentări cu apă, canalizare, drumurile județene și rețeaua de drumuri locale”, a spus Cindrea.

cindrea candidati PSD alegeri locale (61) (Copy)

 

Liderul PSD susține că ținta partidului pentru alegerile locale este câștigarea președinției Consiliului Județean prin vot direct, adică peste 50% și majoritatea consilierilor. ”Vrem locul unu peste tot. Locul unu în Consiliul Județean și vrem să recâștigăm poziția de președinte al Consiliului Județean, prin vot”, a declarat joi Cindrea, în cadrul unei conferințe de presă.

Daniela Cîmpean. Spital

Propunerea PNL pentru președinția Consiliului Județean, Daniela Cîmpean a declarat într-o emisiune Turnul Sfatului TV că în cazul în care va ajunge în această funcție va avea cu prioritate construcția unui nou spital în Sibiu, în parteneriat cu Primăria Sibiu.  ”Eu aș fi investit în sănătate. Era necesară și o cosmetizare a acestui spital, dar aceasta trebuia făcută în paralele cu dezvoltarea unui proiect pentru un spital nou. Sibiul are nevoie de un spital nou. Spitalul se află într-o clădire care datează din 1856, dacă nu mă înșel. Este un lucru pe care o să-l urmăresc pas cu pas. E un plan care necesită timp dar acest lucru este absolut necesar, nu numai în Sibiu, ci în toată țara. Trebuie să dezvoltăm un proiect care să asigure Sibiului un spital nou. Poate fi realizat în parteneriat cu municipiul Sibiu, care are un buget mult mai generos. A fost și lipsa de colaborare. Fiecare trebuie să lase orgoliile și disensiunile politice la o parte și să coopereze, să te gândești pentru binele oamenilor”, a punctat candidatul PNL.

campean (6) (Copy)

Un proiect asumat de fostul președinte Cindrea, Piața Țărănească de lângă Sala Transilvania, este în vizorul Danielei Cîmpean. ”Trebuie altfel organizată și trebuie să fim corecți cu noi și cu cetățenii, iar oamenii aceia care merg la piața țărănească și cumpără o bucată de carne de porc e de la porcul omului din curte și  nu din METRO. Vreau o altfel de organizare și producători adevărați”, a mai spus Cîmpean. Ea dă se înțeles că vechea conducere a Consiliului Județean s-a folosit de această piață. ”Ideea unei piețe din care să cumperi doar produse de la producători e o idee foarte bună dar trebuie pusă în practică fără să ne gândim că trebuie să vină și prietenul la care mâncăm atunci când mergem în teritoriu”, a declarat Daniela Cîmpean la TSTV.

Pusă în situația de a alege a lucra alături de ceilalți doi competitiori, Martin Bottesch și Ioan Cindrea, Daniela Cîmpean a ales varianta FDGR, fără nici un fel de rezerve. ”Dacă ar fi să alegem între Martin Bottesch și Ioan Cindrea, aș alege fără nici un fel de ezitare Martin Bottesch. Am lucrat în Consiliul Județean cu ambii. E mult mai mult echilibru din partea domnului Bottesch, mult mai multă corectitudine în cheltuirea banului public. Și mult mai multă colaborare”, a mai spus Cîmpean.

Florin Staicu. Sănătate și copii

UNPR Staicu (2) (Copy)

Propunerea UNPR pentru președinția Consiliului Județean Sibiu, fostul jurnalist Florin Staicu a declarat că prioritățile sale sunt copiii, infrastructură județeană pentru aceștia și ssănătatea. ”Cred că în Sibiu și numai în Sibiu avem o problemă reală cu locurile de joacă din parc, nu prea sunt, cu grădinițele, știți foarte bine că sunt prea puține, ca să nu mai vorbim că sunt câteva școli în care se învață și în trei schimburi, ori așa ceva e nepermis. Ori vorbim despre copii, vorbim despre viitorul acestei societăți. Ca să nu mai vorbim de faptul că e greu să găsești în Sibiu ceva ca să-ți petreci timpul liber, gen aqua-park. Am înțeles că acum e un proiect, foarte bine, ar fi trebuit făcut mult mai repede. Investițiile în copii sunt minime în această perioadă. Să nu înțelegeți că fac parte din corul celor care critică administrația locală, dar în Sibiu s-au întâmplat lucruri foarte bune, excepționale. Lucrurile au evoluat, dar sunt câteva aspecte peste care nu s-a insistat”, a spus Florin Staicu. Legat de sănătate, Staicu propune continuarea lucrărilor de renovare a actualelor clădiri ale Spitalului Clinic Județean.

FDGR. Fără înțelegeri preelectorale

FDGR a anunțat că la alegerile locale nu va avea alianțe sau înțelegeri preelectorale. Această decizie luată în cadrul cadrul Consiliului de Conducere al FDGR, desfășurat la Sibiu, în urmă cu două săptămâni și vine ca un posibil răspuns la opiniile liberalilor care susțineau un principiu ce va guverna la Consiliul Județean, după alegerile locale: cine are cel mai mulți consilieri, dintre PNL și FDGR să propună viitorul președinte al instituției. O altă decizie luată de liderii FDGR se referă la deschiderea listelor electorale pentru alegerile locale și cetățenilor de etnie română. Cu o condiție: să fie vorbitori de limbă germană. ”S-a subliniat din nou decizia FDGR de a nu încheia alianţe sau înţelegeri preelectorale cu nicio altă formaţiune sau partid. În ceea ce priveşte nominalizările de candidaţi s-a decis, că este posibilă candidatura şi a unor membrii simpatizanţi ai FDGR pe listele acestuia, dacă aceste persoane cunosc limba germană şi sunt recomandate de organizaţia locală”, se arată într-un comunicat al FDGR.

FDGR fodor, porr, bottesch, klein 1 decembrie ziua nationala (44) (Copy)

 

În statutul organizației se arată că poate fi membru al FDGR orice membru care își declară apartenența la minoritatea germană. Cetățenii români și alte naționalități pot deveni doar membri simpatizanți ai FDGR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Mariana

Acum 8 ani

Minciuni, minciuni, minciuni ! De ce nu a facut Cindrea toate acestea pana acum caci il stiu in functii de cand eram eu fata mare si tot nu se mai satura si nu are bunul simt sa se retraga. Ei chiar cred ca ne mai pot prosti ? Ne jignesc in primul rand cu candidaturile propuse si apoi cu gogosile aruncate.
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

Vai de capul nostru, numai oameni de valoare!
Raspunde

constantin m

Acum 8 ani

Ptr Mariana.Cred ca ai fost fata mare pana in 2012,pentru ca D-l.Cindrea numai de atunci a fost ALES presedinte al CJ,si daca mai citesti inca o data articolul si ai avea si curiozitatea sa te interesezi ce a facut Ioan Cindrea ca presedinte al CJ,ai avea o mare revelatie. Asteptam cu nerabdare candidatura ta.
Raspunde

Anonymus

Acum 8 ani

in afara de pista de bicilete si aia vai si amar de ea (este de fapt o alee ingusta si prost facuta) nu are nici o realizare notabila... iar doamna de dinainte se referea la activitatea lui Cindrea de cand a aparut ca politician in Sibiu. Este un om care nu a realizat nimic concret decat betii si povesti nemuritoare. Sa plece de unde a venit si sa ne lase in pace. Oricum este o mare hotie sa nu poata alege cei afectati adica alegatorii cine sa conduca consiliul judetean. Dar vorba aia se schimba doar omul la care este mingea ca jocul se face in aceleasi echipe cu schimbul deci se imbogatesc pe rand.
Raspunde

nicu

Acum 8 ani

Intelegerea dintre PNL si FDGR s a vazut la sedinta CJ Sibiu cand a fost ales dl Sovaiala presedinte interimar.
Raspunde

Mihaela

Acum 8 ani

Doamna Cimpean Daniela, o profesionistă și o persoană care se află în litera și spiritul legii, plus o mamă deosebită; felicitări și succes în proiectele dumneavoastră.
Raspunde

Silvia

Acum 8 ani

Continuăm împreună, a fost slogam folosit de Forumul German, ce se incearca din aprtea PSD? prin aceste pastile electorale?
Raspunde

Andrei

Acum 8 ani

Ioan Cindrea- Continuam impreuna! Aualeu, nu cu mine, tati! Doamne fereste! Mult mai bine cu Forumul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus