Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
18°C

Reprezentanții Primăriei vizitează copiii părinților plecați la muncă

Reprezentanții Primăriei vizitează copiii părinților plecați la muncă

Până la finele lunii iunie, reprezentanții Biroului Protecția Copilului din cadrul Primăriei Sibiu vor să efectueze vizite la domiciliul a peste 800 de copii din municipiu, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (fie împreună, fie un singur părinte). ”Specialiştii Biroului Protecţia Copilului Sibiu vor efectua vizite la domiciliul acestor copii, în scopul cunoaşterii situaţiei lor, aducerii la cunoştinţa celor care îi îngrijesc a prevederilor legale, prevenirii situaţiilor de abuz şi neglijenţă, monitorizării modului în care aceşti copii păstrează legătura cu părinţii, dar şi pentru identificarea programelor de educaţie parentală necesară persoanelor care se ocupă de îngrijirea lor”, informează reprezentanții administrației locale.

Statisticile oficiale indică faptul că, în Sibiu, trăiesc 682 de minori cu un părinte plecat la muncă în străinătate și 135 de minori cu ambii părinți plecați la o slujbă peste hotare.

Potrivit legislației în vigoare, înștiințarea autorităților locale cu privire la astfel de situații (plecarea la muncă în străinătate pentru o perioadă de ședere de mai mult de un an) este o obligație care nerespectată poate duce la amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Astfel de situații trebuie notificate Serviciului public de asistență socială din cadrul Primăriei Sibiu. Autoritățile trebuie informate și despre persoana care se va ocupa de îngrijirea copilului în absența părintelui sau a părinților plecați în străinătate. ”Persoana desemnată pentru creşterea şi îngrijirea copilului pe perioada absenţei părintelui/ambilor părinţi are obligaţia de a pune la dispoziţia Serviciului de Asistenţă Socială toate datele şi informaţiile pe care le deţine cu privire la adresa la care pot fi contactaţi părinţii în străinătate şi de a face dovada că menţine legătura cu aceştia”, mai comunică autoritățile locale.

”Pentru mai multe informaţii şi pentru depunerea notificării, persoanele în cauză se pot adresa Serviciului Asistenţă Socială cu sediul pe bulevardul Victoriei 1-3, cam. S22 de luni până joi, între orele 7.30 – 16, iar vineri între orele 7.30 – 13.30 sau la telefon: 0269 208 727”, comunicat Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus