Vineri,
03.02.2023
Parțial Noros
Acum
0°C

Comisia Europeană anunţă că există risc de îmbolnăvire de la brânza din România

Comisia Europeană anunţă că există risc de îmbolnăvire de la brânza din România

Comisia Europeană a modificat alerta privind posibila existenţă a bacteriei Escherichia coli în brânză provenind din România, după ce premierul Dacian Cioloş a cerut clarificări, argumentând că avertizarea viza un produs de alt tip, conform Mediafax.

Alerta emisă iniţial de Comisia Europeană pe 16 martie, a fost modificată marţi, 22 martie, avertizând asupra riscului existenţei bacteriei "Escherichia coli în brânză fermentată din România". Astfel, se atrăgea atenția asupra riscului atenţiei asupra riscului existenţei bacteriei Escherichia coli „în brânză de oaie" care provine din România. Comisia Europeană anunţă că există risc de îmbolnăvire de la acest produs, avertizând statele membre UE să efectueze verificări în reţeaua de distribuire. Conform datelor Comisiei Europene, brânză românească de acest fel este comercializată în principal în România, Italia, Germania, Spania şi Franţa.

Premierul României, Dacian Cioloş a declarat luni, că a cerut clarificarea situaţiei cu Comisia Europeană privind alerta care viza produsele provenind din România, precizând că "va lua o poziţie foarte clară pentru că nu poate accepta astfel de erori".

„Am cerut încă de vineri clarificarea situaţiei cu Comisia Europeană vizavi de alerta care a fost făcută de italieni şi am înţeles că problema acolo a fost că a fost o alertă greşit dată de autorităţile italiene care au vorbit de laptele de oaie şi nu de laptele de vacă. (…) Înţeleg că alerta a vizat exact produsele de la Brădet şi nu altele. Comunicarea care a venit de la Comisie a fost prea generală şi am cerut clarificarea acestor lucruri. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt clare, alerta a vizat greşit, iniţial, produsele din lapte de oaie şi înţeleg că a fost corectată apoi cu lapte de vacă şi nu la nivel naţional pentru toate produsele româneşti, ci pentru produsele care într-adevăr au fost identificate", declara Dacian Cioloş la Alba Iulia.

Sursă: Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus