Sâmbătă,
05.12.2020
Partial Noros
Acum
10°C

Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 din București a fost arestat preventiv

25 Martie 2016 14:08

Neculai Onțanu, primarul sectorului 2 din București a fost arestat preventiv

Curtea de Apel București a admis vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a primarului Neculai Onțanu care e acuzat de luare de mită, potrivit Agerpres.

Decizia nu este definitivă însă este executorie, astfel încât Neculai Onțanu va fi închis în arestul Poliției Capitalei. De asemenea, instanța a dispus arestarea preventivă a avocatei Loredana Radu și a secretarului Consiliului Local al sectorului 2, Toma Șutru, anchetați pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, respectiv luare de mită. Cererea procurorilor a fost analizată joi, însă magistrații au amânat pentru vineri luarea unei decizii, iar Neculai Onțanu a plecat acasă, după expirarea ordonanței de reținere. Neculai Onțanu se poate prezenta singur în arestul Poliției Capitalei sau poate aștepta să fie ridicat de acasă de către polițiști.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2007, Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană, beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991. Prețul prevăzut, conform DNA, în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, adică valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus