Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Romgaz: comisie pe urmele celor care au dus la șpaga de 50.000 de euro. Cel care a dat șpaga, eliberat din arest

Romgaz: comisie pe urmele celor care au dus la șpaga de 50.000 de euro. Cel care a dat șpaga, eliberat din arest

Omul de afaceri care s-a dus cu o șpagă de 50.000, din 200.000 de euro promiși, în biroul directorului Romgaz a fost eliberat din arest. Directorul general al Romgaz – cel care l-a denunțat pe mituitor - anunță constituirea unei comisii interne de disciplină.

”Ceea ce mă interesează este ca societatea să nu fie afectată penal și, deocamdată, nu au fost probleme. Chiar am ieșit mai întăriți din această situație”, a declarat Adrian Volintiru (foto principală), directorul general al Romgaz SA, într-o conferință de presă organizată miercuri. El a anunțat că persoanele implicate în derularea contractului care a dus la flagrantul organizat de DNA în biroul său urmează să fie cercetate de comisia de disciplină a Romgaz. Adrian Volintiru a făcut referire la persoanele din conducerea STTM Târgu Mureș, structura din cadrul Romgaz care a negociat rapid achiziția unui teren de 1,7 ha la prețul de 8.000.000 de lei, cu toate că nici prețul și nici oportunitatea achiziției nu au putut fi justificate ulterior. Adrian Volintiru a amintit că printre cei care sunt cercetați intern se numără și Cristian Cătană, directorul STTM Târgu Mureș, dar și comisia de negociere pentru achiziția terenului respectiv. Comisie de negociere care a emis un raport aprobat chiar de Adrian Volintiru.

Cristian Cătană, directorul STTM Târgu Mureș. Sursa foto: Zi de Zi Cristian Cătană, directorul STTM Târgu Mureș. Sursa foto: Zi de Zi

Deși încheiat, contractul nu a mai fost onorat prin virarea banilor, care a tot fost amânată. Drept urmare, pentru a-l convinge să efectueze plata, în biroul lui Adrian Volintiru s-a prezentat un om de afaceri, Aurel Vancea, cu suma de 50.000 de euro adusă drept mită. Directorul general al Romgaz a anunțat, însă, în prealabil procurorii DNA, care au organizat un flagrant în urma căruia l-au reținut pe Aurel Vancea. Ulterior, Tribunalul București a emis mandat de arestare pe numele lui Vancea pentru o perioadă de 30 de zile.

Mituitorul a fost eliberat

Vancea a făcut apel, iar Curtea de Apel București a decis înlocuirea arestului cu măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. ”Să nu se apropie şi să nu ia legătura cu sub nicio formă cu martorul Volintiru Constantin Adrian”, se arată în minuta încheierii penale prin care Aurel Vancea a fost eliberat din arest.

Aurel Vancea. Sursa foto: Facebook / Aurel Vancea Aurel Vancea. Sursa foto: Facebook / Aurel Vancea

De altfel, este deocamdată neclar rolul lui Aurel Vancea în întreaga poveste, având în vedere că omul de afaceri din Târgu Mureș nu are nicio calitate în firma care a vândut terenul de 1,7 ha către Romgaz, respectiv Katan Consulting SRL. În schimb, în calitate de administrator al Autostandard SRL, Vancea este un cunoscut al persoanelor din conducerea STTM Târgu Mureș, având în vedere diferitele contracte de furnizare de piese auto.

Citește și Romgaz: afaceri în familie în vreme de pandemie. 8.000.000 de lei aruncați pe un teren ”fără documente-suport”

Romgaz, afaceri în familie în vremuri de pandemie (II). Plata celor 8.000.000 de lei a fost blocată

Șpaga de la Romgaz: cei 50.000 de euro au fost aduși de Vancea pentru directorul general

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

l

Acum 3 ani

Ce stie sa se mai scoata smecherul de Volintiru.....a fost scos omul de la parnaie sa nu vorbeasca mai mult, iar acum va sacrifica un director mai mic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus