Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-5°C

Tămâian propune modificarea Codului Fiscal: Anularea impozitelor pentru sediile artiștilor și scriitorilor

Tămâian propune modificarea Codului Fiscal: Anularea impozitelor pentru sediile artiștilor și scriitorilor

Deputatul PNL Ioan Tămâian a depus ieri o iniţiativă legislativă de modificare şi completare a Legii nr. 227/08.09.2015 privind Codul fiscal. Tămâian propune scutirea de impozit pentru clădirile în care funcționează Uniunea Artiștilor Plastici, și Uniunea Scriitorilor.”Noul Cod fiscal conferă consiliilor locale posibilitatea de a acorda scutiri și reduceri la impozite/taxe pentru clădirile și terenurile utilizate de organizații non profit  pentru activitățile fără scop lucrativ, dar lăsarea însă la latitudinea autorităţilor locale a posibilității de acordare a scutirilor și reducerilor  a creat şi va crea cu siguranță regimuri discriminatorii, neuniforme pentru activitatea acestor  uniuni”, susține Tămâian.

Inițiativa deputatului PNL a fost semnată de alți 165 de parlamentari. ”Au înţeles importanţa rolul artiștilor plastici şi al scriitorilor în societatea  românească. Este absolut normal ca rolul acestora  să  fie consolidat şi nu este posibil fără luarea de măsuri de impozitare adecvată a bunurilor aflate în proprietatea sau in folosința Uniunii Artiștilor Plastici din România, a Uniunii Scriitorilor din România, ori a filialelor județene ale acestora. Doar aşa se poate răspunde nevoilor reale, actuale ale creatorilor, în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii de creator în concordanţă cu standardele europene, pentru promovarea si susţinerea artei româneşti contemporane, statuate şi prin Constituţia României. Chiar dacă statutul de utilitate publică reglementează o serie de facilităţi de care beneficiază Uniunea Artiştilor Plastici din România şi Uniunea Scriitorilor din România, se dovedesc însă a fi insuficiente. Îmi exprim speranţa ca propunerea legislativă să devină cât mai curând Lege şi de aceea fac un apel tuturor parlamentarilor să o voteze , pentru ca domeniul cultural să primească o gură de oxigen”, susține liberalul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

nona

Acum 6 ani

Si el e artist se zice..."IonArt" probabil ca sa nu mai plateasca impozit...
Raspunde

Bijboaca Nicu si Cornelia

Acum 6 ani

Cand nu-ti mai merg afacerile bine te apuci de politica... jenant mai Tamaiane, tu te asculti cand gandesti?...cum poti emite asemenea enormitati?
Raspunde

Tirla iosif

Acum 6 ani

Ai dreptate mai tu cel cu nume de p...a, Minea de la Hilton o facut la fel...
Raspunde

Maria Agarbicean

Acum 6 ani

Fiindca noi producem "painea cea de toate zilele", eu propun sa fim scutiti de impozite toti producatorii de paine.
Raspunde

Valy

Acum 6 ani

Inca o data se observa superficialitatea si gandirea ingusta a clasei politice care nu este in stare sa propuna o lege gandita mai mult de 5 min si fara un interes personal.....
Raspunde

Vali Neagu

Acum 6 ani

Este interesant ca voi toti condamnati ... Dar cati dintre politicieni fac ceva pentru cultura romaneasca? Ioan Tamaian este unul dintre cei care au dus imaginea României în lume, prin lucrările de arta prezente la expozitii. Este singurul care se luptă pentru artistii din Sibiu si din tara.
Raspunde

Ioan

Acum 6 ani

Tamaian are spatiile lui, nu îi trebuie altele. Cei care blamați, cred că voi vă gândiți doar la interese personale. Credeți că toți sunt la fel? Unii mai vor să facă și bine.
Raspunde

anonim

Acum 6 ani

are spatiile lui dar daca s-ar putea n-ar plati impozit pe ele...
Raspunde

Iana

Acum 6 ani

dragi rauvoitori, platiti la bucata pt fiecare comentariu, se vede ca nu pricepeti nimic! in legea propusa de Tamaian este vorba de spatiile in care isi desfasoara activitatea si in care expun tinerii creatori (si nu numai); nu de spatii private si nici de scutiri de alte natura.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

parlamentarii se pregatesc de puscarie unde vor ajunge scriitori. ce-i greu de inteles?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus