Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Contractul pentru reamenajarea parcului din cartierul Ștrand a fost semnat cu o firmă din Brașov

Contractul pentru reamenajarea parcului din cartierul Ștrand a fost semnat cu o firmă din Brașov

Pentru 1,96 de milioane de lei, în cel mult opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, firma SC Gazonul SRL din Brașov va trebui să amenajeze alei, gazon nou, o piațetă în fața bisericii, să amplaseze bănci, mese de ping-pong și șah, echipamente de fitness, să construiască mini-terenuri de volei și baschet și să planteze copaci în parcul din Ștrand.

Contractul între Serviciul de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi Sibiu și firma din Brașov a fost semnat în cursul zilei de luni, în urma unei proceduri de achiziție publică în cadrul căreia au mai depus ofertă o asociere de firme din Mediaș (BMT Trans și Posada Med) și o societate din Cluj Napoca (SC Reif Infra SRL).

parc strand loc de joaca copii

Cam ce ar trebui să rezulte

Din memoriul de arhitectură anexat documentației de atribuire, reiese că în cadrul contractului trebuie realizate mai multe obiective în parcul ce acoperă 12.900 de mp. Primul dintre acestea este amplasarea a două construcții provizorii: o toaletă publică modulară de 15 mp utili și un spațiu tehnic pentru panouri electrice. În cadrul aceluiași contract vor trebui reamenajate și aleile pietonale și realizarea unei piațete în fața bisericii. De reabilitat vor fi reabilitate doar aleile betonate, cele asfaltate urmând a fi menținute. Pentru sport, vor fi amenajate un teren de baschet, unul de volei și amplasate trei mese de tenis de masă. Terenul de baschet și zona meselor de ping – pong vor avea o pardoseală din dale de cauciuc reciclabil, în timp ce pentru terenul de volei solicitările din documentația de atribuire prevăd ”finisaj cu gazon natural destinat terenurilor de sport, ce va fi așezat pe un strat de pământ natural și un strat drenant de nisip”. Terenul de baschet și cel de volei vor fi împrejmuite cu garduri înalte de patru metri.

propunere parc strand IIActualul loc de joacă amplasat în parc urmează a fi extins, iar alături de acesta vor fi amplasate echipamente de fitness, inclusiv biciclete. Mobilierul urban va fi completat cu bănci, coșuri de gunoi și suporturi pentru biciclete. Spațiile verzi urmează a fi refăcute de asemenea. ”Prin proiect se propune refacerea zonelor verzi cu gazon rulat pentru activități în aer liber, rezistent la uz intens, plantarea unor arbori și amenajarea colinei de pământ ca un spațiu verde ornamental”, se mai arată în memoriul de arhitectură întocmit de firma sibiană SB Concept SRL. În cadrul proiectului mai este prevăzută amplasarea unor cișmele și plantarea de gard viu, precum și reabilitarea rețelei de iluminat.

propunere parc strand

Proiect amânat din 2007

Modernizarea acestui parc, a fost planificată încă din 2007, când Primăria dorea să folosească bani guvernamentali alocați prin intermediul Programului național de îmbunătățire a calității mediului. Însă ulterior acestor demersuri, administrația locală a fost notificată cu privire la existența unei cereri de restituire în natură a unei suprafețe de 1.764 de mp (980 de mp aflați în zona parcului, iar restul – o parte din strada Ștrandului). Primarul din acea vreme, Klaus Iohannis, a respins printr-o dispoziție cererea de restituire în natură. Dispoziția a fost atacată în instanță, care a obligat în 2011 administrația locală să restituie în natură cei 980 de mp aflați în parc. Suprafața respectivă nu va face parte, prin urmare, din proiectul de modernizare.

Foto hărți: Memoriul de arhitectură întocmit de SB Concept

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus