Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
0°C

Un pas important pentru etică şi integritate academică!

30 Martie 2016 09:00

Un pas important pentru etică şi integritate academică!

Decizia Ministerului Educaţiei de a aproba noul regulament de funcţionare al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) reprezintă un pas important pentru etică şi integritate academică! Adoptarea acestui Ordin vine în urma solicitărilor constante ale PNL de a asigura un cadru legislativ şi etic coerent şi asumat la vârful ministerului.

Titlurile şi diplomele universitare trebuie analizate de o nouă echipă CNATDCU – autonomă, integră, apolitică şi profesionistă! Plagiatul şi impostura nu au ce căuta în instituţiile de învăţământ. "Malpraxisul academic” trebuie tratat de un CNATDCU independent din punct de vedere politic.

Reforma iniţiată NU TREBUIE OPRITĂ AICI. Ministerul trebuie să demareze până la sfârşitul acestui an universitar procedurile pentru clasificarea universităților și ierarhizarea programelor de studii. Ministerul trebuie să ne asigure că în această primăvară va fi făcută evaluarea internațională a școlilor doctorale. Astfel, din anul universitar 2016/2017 toate instituţiile de învăţământ superior să poată fi finanţate după criterii clare, în funcţie de rezultate şi performanţe.

Sistemul de învăţământ superior poate deveni un motor de dezvoltare pentru România, doar dacă se vor respecta normele de etică şi profesionalism.

Comentarii

10 comentarii

Tur-can.can

Acum 4 ani

Fomista asta chiar trebuie sa se bage in seama peste tot? Vai de capul ei. Acum 4 ani lingea la Basescu si la Udrea de parca erau moaste sfinte si acum nu mai stie cum sa scuipe si ea si sotul. Ce scursuri de oameni!
Raspunde

PNL-ist

Acum 4 ani

Deputatul sibian Raluca Turcan a declarat ca este revoltător recentul atac al preşedintelui PNL Crin Antonescu la libertatea de exprimare a presei româneşti. „În România anului 2012 e inadmisibilă ameninţarea cu eliminarea din presă a unor jurnalişti incomozi imediat după o eventuală schimbare de putere. Crin Antonescu afişează o mentalitate de mineriadă, una perfect compatibilă cu gândirea iliesciană din 1990. Dacă domnul Antonescu se consideră nedreptăţit de vreun atac de presă şi decide să nu-l ignore, are în mod evident opţiunea de a se adresa justiţiei. Întrebările de presă privind oamenii politici sunt în general justificate, chiar dacă uneori pot fi inconfortabile. Iar pentru lămurirea opiniei publice, cele mai relevante răspunsuri în legătură cu eventuale suspiciuni exprimate în presă pot fi oferite de către instituţiile publice, care - atunci când e cazul - pot face precizări referitoare la incompatibilităţi sau ilegalităţi. Intimidarea presei rămâne o abordare intolerabilă, iar un “liberal” contra libertăţii de expresie e întotdeauna o privelişte tristă. Să nu uităm că libertatea de expresie e parte a setului de criterii politice care au fost obligatorii pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Un om politic autentic îşi doreşte să vină la putere pentru a face bine. În acest caz, domnul Antonescu a reuşit să ne convingă pe toţi că are dorinţa de a face rău dacă va ajunge vreodată la putere”, a declarat Raluca Turcan. Vineri, 02 Martie 2012
Raspunde

alzara

Acum 4 ani

Panarama asta soldoveanca ar trebui sa bage capu-n nisip..la cate bile negre are de pe vremea ticalosilor ordinari basisti!
Raspunde

Gigel

Acum 4 ani

Te poftesc frumos la mamica-ta, la Botosani, cel mai "evoluat" judet al Moldovei si al tarii! Cu posetele si tinutele tale de zeci de mii de euroi din salarii de bugetari. Inseamna ca se castiga bine la Camera Deputatilor si la Presedintia Romaniei unde, pe vremea chiorului se taiau pensii si salarii, se majora TVA si se fcea imprumut se 20 mld la FMI. De ce toate astea? Ca sa-si ia tzurcana posetutze? Sa-si pedeleii de la ANRP? Oare..?
Raspunde

alzara

Acum 4 ani

desigur cel de mai sus sbstituie o identitate ! Altfel,încântătoare atacurile reciproce Turcan - Basescu ; atâta satisfacţie ne - a mai rămas după probabila alianţă în Senat : pnl ,unpr,psro !Aşa ne trebuie !
Raspunde

Teo

Acum 4 ani

Dna Turcan isi da cu parerea despre tot, dar in realitate nu a facut si nu face nimic. O continua gargara caracteristica pdl-pnl-ului-doar, doar va ajunge in barca puterii .Sa-i dam ceea ce merita,adica o iesire pe usa din dos a politicii romanesti,la alegerile din toamna.
Raspunde

m

Acum 4 ani

Du-te inapoi in Moldova. Multumesc.
Raspunde

md

Acum 4 ani

Domnilor de la "Turnul Sfaului" nu ma intereseaza cu cat cotizeaza "Doamna" de o promovati asa des, dar daca ea nu are bunul simt sa observe cate comentarii sunt pozitive si cate negative macar aveti voi bunul simt sa respectati oamenii care va citesc. Banuiesc ca sunteti un ziar ce se adreseaza sibienilor...
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Ziar? ha-ha... Ziarele au si jurnalisti...
Raspunde

foamea

Acum 4 ani

Nu ne pot reprezenta niste politicieni cu origini sibiene sau de prin zona? Chiar din Botosani? Serios?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus