Luni,
25.01.2021
Parțial Noros
Acum
2°C

”Dumnezeu (nu) preferă lemnul și spațiile mici”. Un videoclip, 33 de nume și mii de reacții

”Dumnezeu (nu) preferă lemnul și spațiile mici”. Un videoclip, 33 de nume și mii de reacții

Mai bine de jumătate de milion de vizualizări și peste 2.500 de comentarii a contabilizat în nici trei zile videoclipul ”Despre smerenie”, al trupei Taxi, interpretat alături de alte 33 de persoane cunoscute în spațiul public românesc. "Dumnezeu preferă lemnul si spațiile mici” este mesajul repetat în piesă de autorul versurilor, Dan Teodorescu, și cele 33 de fețe cunoscute, drept replică la demersul liderilor Bisericii Ortodoxe Române de a finaliza Catedrala Mântuirii Neamului.

Alături de Dan Teodorescu, vocalul formației Taxi, în videoclip mai apar Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică, Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea și Victor Rebengiuc.
Videoclipul a stârnit nu doar comentarii de subsol, ci și editoriale întinse. Printre cei care au reacționat – citat de Republica – se numără și părintele sibian Constantin Necula. ”Nici nu cred că ar fi trebuit să dăm un răspuns prietenilor de la Taxi. Doar să-i rugăm pe specialiștii în arhiva prietenilor de la TV să repună pe ecranul conștiinței lor imaginile cu românii cântând în noaptea Învierii: Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte Viață dăruindu-le! Am putea numi clipul chiar Hristos și prietenii. Un pic mai mulți de 34, sau, 33? Nu. Nu suntem oameni de forța voastră, prieteni. Nu, nu avem calitatea PR-istică pe care o aveți. Nici nu reprezentăm în cultura română discernământul, calitatea și forța pe care o degajați. Cred însă că Dumnezeu iubește limba română curată și integrată în frumusețea fără sfârșit a moralei, iubește teatrul mai mult decât o putem face noi, cântarea îngerilor mai mult decât scâncetul moralist al oamenilor. Și uneori ascultă Bach, Wagner sau Mozart cu aceeași dragoste ca naiul lui Zamfir, taragotul maestrului Fărcaș ori zombora uncheșului Ioan din Vișeu de Jos care nu are nevoie de televizor să fie bucuria copiilor din valea cu borcuturi făcătoare de minuni”, arată acesta în textul publicat sub numele ”Ce este Taxi, ca taxiul trece”.
”Stăm, zilele ce vin, în așteptarea Învierii Domnului Hristos. În bisericile de lemn, piatră ori ciment din România, cunoscuți în inimă de Dumnezeu, vom primi vestea din zorii Învierii: de ce căutați pe cel viu printre cei morți? Nu este aici. A Înviat. Catedrala nu este locul punerii Sale în mormânt, ci locul din care putem începe să redescoperim poporului român bucuria unui nou început. Sau nu? În fond, știm că ce este Taxi ca taxiul trece...”, pr. Constantin Necula
”Dumnezeu NU preferă lemnul și spațiile mici”

Cu titlul de mai sus, a redactat o opinie și profesorul teolog Alin Bolboașă Șofaru, de la Colegiul Tehnic Mediensis din Mediaș. Textul a fost transmis redacției Turnul Sfatului și îl reproducem integral mai jos.

”În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin.

Dezamăgit profund de inițiativa celor din trupa TAXI precum și a celor treizeci și trei de oameni de “cultură” care au găsit să lovească în Biserică mai ales acum în Postul Mare și mai ales în Săptămâna Sfintei Cruci, am scris acest cuvânt deloc smerit, neacceptând lupta vizibilă dusă împotriva Bisericii. “Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici” acesta este mesajul lor.

Dragii mei, Mântuitorul Hristos nu a fost la un Show Tv unde avea cum să aleagă să moară. Plus că, între noi fie vorba, dacă Hristos ar apărea la Tv cu siguranță ar avea rating mai mare ca pseudoculturiștii din numărul celor 33 fie ei și adunați toți la un loc. A spune că Dumnezeu preferă o anumită moarte este o ipocrizie de primă mână. Jertfa iubirii lui Dumnezeu pentru oameni este cu mult mai mare ca moartea de pe Cruce. Învierea lui Hristos pentru noi este mai mare ca moartea Sa pe lemnul Crucii.

Dacă vreți să desființăm și mai mult așa numita de către necunoscători preferință a lemnului de către Mântuitorul Hristos, aflați că lemnul acela al Crucii a avut și cuie, deci Dumnezeu teoretic preferă și metalul, Crucea a fost înfiptă în Dealul Golgotei, adică în pământ și piatră, deci Dumnezeu preferă și piatra și pământul, Orice Biserică din zid are metal, lemn, piatră, pământ, etc. Concluzionând vedem că Dumnezeu preferă și Bisericile de zid.

În partea a doua a mesajului lor vedem că Dumnezeu preferă spațiile mici. Mă întreb oare cum pot ei, pumni de țărână cu viață, de la Dumnezeu sau simple maimuțe evoluate, fiecare după caz, să îl limiteze pe Cel fără de început într-un spațiu mic?

Dumnezeu, cel care face timpul și spațiul nu poate să fie limitat de o mână de oameni dornici de o afirmare prost gândită. El se află și în Bisericuța de lemn dar și în Catedrala Sfânta Treime din Sibiu. Dumnezeu este alături de tine și în debaraua ta, dacă acolo Îl chemi, dar și pe masa Sfântului Altar din Biserica Sfântul Spiridon în același timp. Nu poți tu, un nimic, să îl limitezi pe Dumnezeu după propria ta preferință.

Dragii mei, Lemn și spațiu mic am doar într-un sicriu! Sufletul meu la judecată înaintea lui Dumnezeu nu o să fie înăuntru unui lemn cu spațiu mic, el o să fie în imensitatea infinitului lui Dumnezeu așteptând răspuns pentru faptele sale.

Lecții de smerenie dau cei care sunt smeriți. Eu nu pot să vă vorbesc despre smerenie pentru că eu am păcatul mândriei atât de bine înrădăcinat înăuntrul meu încât îmi iese pe urechi și când respir. Există un paradox aici: Cei care sunt smeriți se consideră păcătoși și nu se afișează deloc continuând în smerenia lor și unii care sunt mândri de realizările lor dar se consideră apți de a da sfaturi de smerenie.

Pascal a înțeles nemaipomenit acest lucru și la exprimat astfel: "Există numai două feluri de oameni: unii drepți, care se socotesc pe sine păcătoși, și alții, păcătoși, care se socotesc a fi drepți". Cum pot unii dintre cei 33 să vorbească despre smerenie când au case de sute de mii de euro, câștigă pe un concert cât un profesor preuniversitar în zece ani și dintr-o apariție TV mai mult decât cheltuielile Spitalului Providența din Iași care aparține Bisericii? Asta înseamnă să fi ipocrit și să te transformi prin afirmațiile tale în soldatul roman care Îi dă Mântuitorului palme, care Îl batjocorește, care Îi pune spini pe cap, care Îi bate piroane lui Hristos în mână. Dacă mergi la Biserică pentru că tu consideri că nu ai altceva mai bun de făcut și pentru că așa este bine sau pentru că ai nevoie de ceva de la Dumnezeu sau să vezi ce haine și-au mai luat unii și alții, dacă mergi doar pentru a asista la un spectacol și rostești rugăciuni dar nu te rogi, atunci este normal să nu Îl găsești pe Dumnezeu acolo. Dumnezeu este acolo unde te rogi cu adevărat la El. Dacă tu îl cauți prin parcarea Bisericii că ține slujba prea mult, sau prin anexele din curtea/subsolul unei Biserici atunci sigur nu o să îl găsești. El este acolo pe Masa Sfântului Altar în imensitatea spațiului unei Biserici mici sau mari, trebuie doar să deschizi ochii să Îl vezi, urechile să Îl auzi și inima să Îl accepți.

Lupta aceasta vizibilă dusă împotriva Bisericii este pornită chiar de la întemeierea ei. Să transmiți un mesaj care lovește în Biserică în plină perioadă de Post și mai ales în săptămâna precedată de Duminica Sfintei Cruci, cu zile numărate până la Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Îmi demonstrează clar că am nevoie de Crucea lui Hristos dacă vreau să birui și să nu ajung trup și suflet într-un sicriu de lemn cu spațiu mic.

Crucea mea este Crucea Bisericii și Crucea Bisericii pe care ea o poartă pentru mine este și Crucea mea. Dumnezeu mă vrea un luptător împotriva păcatului și a ispitelor. El mă vrea ființă liberă în gândire și nu limitat la ce mă înconjoară, nu mă vrea închis într-o carapace așteptând să mă găsească El pe mine de aceea spun tare și răspicat: Dumnezeu NU preferă lemnul și spațiile mici!

Amin!”

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

29 comentarii

C M

Acum 4 ani

Scrisoarea domnului profesor este magnifica si plina de intelepciune. Exceptional articolul.
Raspunde

Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpina

Acum 4 ani

Atât i-a dus mintea. Ce mă surprinde mai mult este faptul că cei care s/au hotărât să-și bată gura nu sunt deloc personalități; Cărtărescu abia acum când devine scriitor porno devine personalitate?, Esca cu figura ei amorfă, pentru ce ar fi actorul ăla complexat al cărui gest, cel mai remarcabil a fost cu hârtia igienică, atât de remarcabil?, de Leșe ce să mai vorbim; ori nu a știut, ori i s-a făcut frică, tot aia este. Realitatea este aceea că o biserică monumentală îi trebuie neamului, dar din banii bisericii, Ți apropo de bani, nu ar fi cazul ca biserica să-și cheltuiască din banii ei la lel ca celelalte culte,.i mai ales de ce să plătească statul salarii pentri ierarhi?
Raspunde

anonim

Acum 4 ani

o maimuta evoluata
Raspunde

BOR

Acum 4 ani

Domnule PR-ist al sucursalei BOR, centrul de profit Sibiu, te-as crede pe cuvant daca nu as avea senzatia ca reactionati asa pentru ca va simtiti voi popii amenintati la propriile buzunare si daca nu as avea certitudinea ca zilnic vad popi burdihanati de atata post circuland in masini de sute de mii de euro. chestiunea cu "crede si nu cerceta" ar trebui sa fie valabila si in relatia mea cu voi?
Raspunde

Capabil sa gandesc

Acum 4 ani

Cand citesc comentariile cu "masini de sute de mii de euro" simt ca traim intr-o lume de limitati, si de persoane carora li se toarna niste texte si idei cu palnia pe ureche, si nu pot gandi nici macar pentru o secunda! Stimate antevorbitor, si antivorbitor deopotriva, cat de "zilnic" vezi dumneata popi in masini de sute de mii de euro? Nu de alta, dar eu nu am vazut live niciunul, si merg pe la biserica des. Ca are institutia Patriarhiei 2-3-5 Mercedesuri E-Klasse, e altceva. Este o institutie cu importanta majora in societatea noastra. Domnul Iohannis nu circula cu 3 S-Klasse deodata, si 5 BMW Seria 5, ba chiar si cu 2 ambulante dupa el? Doamna Iohannis nu circula tot cu atatea masini, cand vrea ea sa vina sa isi predea ora de engleza? Nu e nimic gresit in asta, dar exista niste institutii si niste functii care au dreptul la asa ceva... Pe IPS Streza l-am vazut odata cu Skoda Octavia, si odata cu VW Passat... Care masini de sute de mii de euro? Arata-mi dumneata un preot de rand care conduce asa ceva? Numeste-l si ajunge. Cand incetati sa va mai exprimati prin ideile altora, poate reusim sa traim si noi mai bine...
Raspunde

BOR

Acum 4 ani

asa este ganditorule. am vrut sa vad cat de repede cuantificati cifra euroilor la care va inchinati. asa este. nu este vorba de sute de mii de euro ci de zeci de mii de euro, mai precis 70, limuzina cu care se plimba preasfintitul, preacuratul si preacinstitul ghiaur pacatos, intai statatorul centrului de profit Sibiu al corporatiei bor.
Raspunde

anonim

Acum 4 ani

Hai nu vorbi, parca eram toti egali in fata lui Dumnezeu; de ce niste functii si niste institutii au dreptul? Un orfelinat ,un azil de batrani sau un spital de ce n-ar avea dreptul pe banii contribuabililior daca tot suntem egali? Biserica poate sa aiba S-klasse dar atunci cand va fi externalizata si va avea autonomie proprie.Pana atunci sunt alte prioritati! Vai si amar de voi popi imbuibati veti fi primii in iad.Ca sa crezi si sa te rogi nu e nevoie sa stai intr-un palat de fapt bisericile palat vi le faceti pentru voi...
Raspunde

hai-hui

Acum 4 ani

@ Capabil sa gandesc Smerenie... Fara megalomanie, fara lux... Daca tot aveti o tinuta morala apoi FITI IN CONCORDANTA CU TINUTA DOMNULUI... CARE NU A UMBLAT IN LIMUZINE SI NICI NU A AVUT PARTE DE MEGA-CATEDRALE IN CARE SA PREDICE... Asta daca vreti sa mai fie ceva "real" din credinta voastra mult-clamata... Nu sunteti decat FORME FARA FOND ALTFEL... IMAGINE FARA SUBSTANTA... PR FARA CONTINUT... Si nu comparati Cezarul (Iohannis) cu Dumnezeu (Biserica)...
Raspunde

sah-mat

Acum 4 ani

normal era la articolul de mai sus, sa fie pus semnul de material publicitar. prin catedrala mantuirii neamului, biserica ortodoxa se departeaza tot mai mult de muritorul de rand, pe care il seaca de ultimul leu, ca un preafericit intre preoti sa-si puna in practica o idee megalomanica
Raspunde

enorias

Acum 4 ani

vrem catedrale impunatoare, vrem lux, vrem sa vedem in biserici numai straie aurite, vrem comert la intrarea in manastiri si biserici, vrem mici si bere dar vrem IMPOZITE SI TAXE pentru acestea. vrem sa contribuie si EI, alesii lui Dumnezeu, la scoaterea din saracie si mizerie a acestui neam oropsit si indobitocit.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Poti reactiona la ceva facut de cineva " impotriva BOR" dar nu poti reactiona la ceva facut de BOR, fie ca e Catedrala M.N. ori altceva. Asta suna a cenzura, imposibilitate de dialog si usor extremism..
Raspunde

Oana

Acum 4 ani

Penibil....sa faci analiza pe text doar pentru a refuza sa recunosti mesajul cat se poate de simplu al cantecului .... Despre smerenie....
Raspunde

Vicent

Acum 4 ani

Si Necula? unde e Necula ? Sofaru care sofeaza pe banii nostril cu mintea copiilor intr-o institutie de invatamant ce cauta acolo ? Si Necula unde este Necula ? Pregateste un video clip de raspuns ! O sa apara cu noua melodie ,, Ajutati BOR- ul sa ajunga la primul milliard profit" !
Raspunde

Politic Scam

Acum 4 ani

Nu stim nici ce prefera Dumnezeu. Nu credem ca il pot cuprinde nici slujbele din 1000 de Catedrale ale Mantuirii tuturor Neamurilor. Nu credem ca prefera nici spatiile mici, nici spatiile mari. Credem ca Dumnezeu prefera sufletele curate, calde, pozitive…cele care iarta, care indura, care fac ceva pentru semeni. http://politicscam.ro/dumnezeu-prefera-lemnul/
Raspunde

hai-hui

Acum 4 ani

Chestia cu lemnul si spatiile mici e doar o metafora insemnand 2 chestii: * indepartarea Bisericii de stilul traditional (vezi una din cartile lui Noica, el spunea ca insasi sufletul romanesc este reprezentat de o biserica traditionala ortodoxa mica, prin contrast cu marile catedrale ale apusului/occidentului) * tendinta spre ctitorii din astea "lumesti", la proportii gigantice Poate imi poti spune putin in ce consta aplecarea spre semeni in demersurile bisericii legate de Mega-Catedrala sau de luxul afisat si de megalomania de a mai construi cateva zeci de biserici in Sibiu (dupa cum declara Mitropolitul) ?
Raspunde

Brian Loman

Acum 4 ani

Delir total bigotismul in mileniul III, apanajul celor care mai mult au chiulit decat au mers la scoala. Singura cale pentru deschiderea mintii este scoala, lectura, cat mai multe carti citite. Biserica ortohota romana simte ca noua generatie este mai putin dispusa sa pupe moaste si sa umple cutia milei si se zbate furioasa pentru a nu pierde teren. Din pacate este sprijinita in demersul ei de politicieni murdari, deloc crestini, manati doar de imbolduri electorale. Ortohotii stiu ca daca pierd momentul anului electoral au sanse extrem de mici sa termine hidosenia mantuirii neamului.
Raspunde

hai-hui

Acum 4 ani

In 20-25 de ani BOR o sa inceapa sa aiba aceleasi probleme ca si Biserica Evanghelica... Cu factura de intretinere... Odata ce dusi au fost credinciosii... Padurea de biserici va costa imens dpdv intretinere... Biserica investeste acum in ziduri si nu in oameni... In 20-25 de ani intre ziduri nu se va mai aduna nimeni, si atunci sa vezi investitie proasta...
Raspunde

@Capabil sa gandesc

Acum 4 ani

Nu,nu suntem capabili sa gandim!Daca toate statisticele situeaza Romania pe primul loc la saracie si risc de saracie,pot afirma cu convingere ca mai detinem un loc intai autoritar:la prostie!Ceea ce face biserica cu enoriasii se cheama terorism religios;este la fel de periculos ca si cel islamic.Nu ucide dar iti ia mintile!Strainii nu mai construiesc biserici de sute de ani iar cele existente sunt aproape goale transformate in muzee.Noi,in schimb,saraci si prosti aruncam banii pe constructii faraonice si indopam armatele de popi care au venituri cu mult mai mari decat ale noastre,in timp ce copii nostri sufera de boli,frig si foame si traiesc in saracie.Nu exista o alta categorie sociala care sa vanda mai multe iluzii decat preotii;nici macar politicienii nostri josnici!
Raspunde

:))

Acum 4 ani

religia a fost si va ramane cauza marilor framantari, schisme si alte razboaie...adica isi va urma calea pentru care a fost conceputa
Raspunde

NICA CARMEN

Acum 4 ani

Prin realizarea marii Catedrale in Bucuresti ( unul din putinele orase din Romania care nu avea o Catedrala pe masura ) se exprima vointa milioanelor de credinciosi ortodocsi care-si doresc mult realizarea Catedralei Mantuirii. Trupa Taxi , din lipsa de inspiratie, s-a gasit sa batjocoreasca tocmai acum, in Postul Mare, implinirea visului milioanelor de credinciosi ortodocsi care-si doresc cu ardoare aceasta constructie inchinata Domnului. Spre marea mea dezamagire, s-a mai gasit si un grup de "intelectuali" pe care anterior ii apreciam, sa sustina acest clip penibil si insultator la adresa crestinilor ortodocsi. Si , ma rog, de unde stie acest grup, ce anume isi doreste Dumnezeu? Nu credeti ca stiu mai bine cei ce-l slujesc cu timp si fara timp? Dar se desprinde si concluzia ca autorii si simpatizantii clipului, care sunt convinsa ca locuiesc in mastodonti imobiliari care ( acestia si nu bisericile) sunt o ofensa la adresa saraciei generale din Romania , considera ca in casele lor mari , neconstruite din lemn, nu salasluieste Dumnezeu!
Raspunde

Agentul 009

Acum 4 ani

''Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.''
Raspunde

Agentul 009

Acum 4 ani

''Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.''
Raspunde

Agentul 009

Acum 4 ani

<>.Daca spun ca Isus s-a nascut,a trait si a murit evreu se cheama ca blasfemesc,bigoato?Pe cit punem pariu ca 99,99% dintre ''credinciosii ortodocsi romani'' nu cunosc decalogul?
Raspunde

ana dagau

Acum 4 ani

Dar cine a cerut parerea milioanelor de crestini ortodocsi daca isi doresc o asemenea catedrala? Iar daca acesti oameni si-au spus parerea aruncati cu pietre . Dumneavoastra sunteti convinsa ca ei locuiesc in niste mastodonti imobiliari! Eu nu stiu in ce fel de case locuiesc ,si nici nu e treaba mea , atata vreme ce sunt facute din munca lor si nu din bani publici. Noi crestinii ar trebui sa stim ca Dumnezeu nu se uita la catedralee noastre de zid ci se uita la catedralee din inimile noastre !Cu cat mai mari cu atat mai bine!Eu zic sa lasam judecata in seama lui Dumnezeu!
Raspunde

NICA CARMEN

Acum 4 ani

Sunt convinsa ca opinia mea nu va fi publicata, pentru ca nu este in spiritul nou si modern de a lovi in Biserica si in slujitorii ei cu orice pret .
Raspunde

Agentul 009

Acum 4 ani

Te-ai victimizat inutil:''Fericiti cei saraci cu duhul''.Sunt curios ce poate preda un popa la un colegiu tehnic:timplaria?(pariez ca nu ai prins ironia!)
Raspunde

Cleopatra

Acum 4 ani

In sfarsit cineva a pus punctul pe i. Vreau sa adaug ca pana si budistii, care sunt cei mai modesti din lume, au temple si statui superbe si mari! Exista bani pentru toate in visteria tarii dar se manipuleaza idea cu spitalele si scolile! Masonii(care stau in spatele acestor manipulari) de ce au templu? De ce se doreste reconstruirea templului lui Solomon???
Raspunde

LEMNUL

Acum 4 ani

Simplu: Dumnezeu prefera lemnul! a, era sa uit ...si spatiile mici.
Raspunde

Nelu Minatu

Acum 4 ani

Majoritatea suntem de acord cu lemnul si spatiile mici, mai putin cu semnificatia masonica a ceea ce se afla la 2 m sub pamant. Lese este exemplul unui roman obisnuit, dus de nas si pacalit prin omisiune, pentru a fi impotriva unei Catedrale a Neamului, echivalentul unei Notre-Dame, care, din cate stiu, e din lemn si in spatii mici. Noi nu am avut timp de catedrale si palate, aparand de turci, tatari si alte neamuri expansive/expandate, Europa. Intre timp, Europa si-a pierdut din directie, fiind si ea capusata da interese corporatiste si "iluminate". Insamantarea discordiei, a samantei raului in general, nu corespund(e) spiritualitatii poporului roman. Experimentele la care sunt supuse popoarele nu vin bine si poporului roman. Imperii sau popoare expandate au ce da cetatenilor lor pentru a-i adormi si a nu avea pretentii la conducerea reala politica. Cei ca noi, primiti pentru a fi piata de desfacere si experimente (cum s-a vrut si se va mai dori a fi cel cu cipurile, aprobat de Base si Daniel), nu vom fi "o tara ca afara" niciodata sub tutela ruseasca, americana, germana sau masonica, in general. Ar insemna sa le facem concurenta, culmea, celor care ne conduc intr-un mod subtil uneori sau vizibil, ca acum. Discordia religioasa e cea care a rezolvat ieftin (cateva milioane de dolari) Jugoslavia. Baietii merg si pe repetarea unor experimente reusite (Revolutia '89 - Euromaidan). Am dorit foarte mult "intrarea"in Europa, dar nu intr-o Europa FALSA si capusata, dupa modelul masonic american (a se vedea formarea peste noapte a PDL si, idem, a PNL de acum), ca pas urmator spre "globalizare" (spre introducerea sistemului de control si influentare, pe etape, pentru subordonarea omenirii). Chiar daca nu accept unele practici si dogme religioase (Isus, la camasa sa, nu avea buzunare; nu stiu nici firma care a facut camasa), nu pot sa musc momeala de "2 lei" aruncata de cei care au dus de zeci de ori suma "lui Irimescu" IN AFARA si sunt "sfinti". Dar cu "lumina" intunecata.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus