Marţi,
20.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Oferte de Paști 2016. De la câteva sute de lei la câteva sute de euro

Oferte de Paști 2016. De la câteva sute de lei la câteva sute de euro

Cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătorile pascale, proprietarii de pensiuni din Mărginimea Sibiului, dar și agențiile de turism își pregătesc ofertele pentru cei care vor apela la ei.

Pentru cei care preferă să petreacă Paștele departe de agitația orașului și aleg pensiunile din Mărginimea Sibiului, trebuie să știe că gazdele îi așteaptă cu ospitalitate, dar și cu produse specifice acestei sărbători. Domnul Ioan din Sibiel ne spune că îi așteaptă cu brațele deschise, dar și cu o vorbă bună pe turiștii care îi vor trece pragul în perioada sărbătorilor. „Cazarea e aceeași, doar masa o să fie diferită. O să îi așteptăm pe turiști numai cu produse tradiționale. La ora 24.00 se merge la biserică, iar la întoarcere o să ciocnim câte un ou roșu și o să închinăm un pahar de vin roșu. În prima zi de Paște, la masă vom avea friptură de miel, de ied, după cum vor turiștii”.

Prețul unei camere la pensiunile din Mărginime nu depășesc 60 de lei pentru o cameră single, iar pentru una matrimonială 80 de lei. Și doamna Maria din Gura Râului începe să se pregătească pentru turiștii care vor veni la pensiunea sa. „În perioada asta, produsele tradiționale de miel sunt apreciate și căutate de turiști. Noi vom avea drob, friptură de miel, tocăniță la ceaun, iar secretul pentru a fi bune e acelea să trebuie fierte la foc mic, dar depinde și de calitatea cărnii. Ouăle roșii cu care îi vom aștepta pe turiști sunt făcute în coji de ceapă roșie, iar pentru a avea diverse modele folosim frunze și le învelim în ciorap”, spune doamna Maria.

Alte variante? Târgul de Paști din Sibiu sau o vacanță în străinătate Pentru cei care aleg să petreacă Paștele în Sibiu, în perioada 22 aprilie-3 mai va avea loc în Piața Mare Târgul de Paști. Peste 40 de căsuțe vor da forma unui mare ou de Paști, așa cum va fi vizibil din aer, iar expozanți din țară și străinătate sunt nerăbdători să-și prezinte produsele vizitatorilor, care vor avea astfel o alternativă plăcută de cumpărare a cadourilor de Paști, dar și de a petrece timp liber în centrul medieval al orașului. În centrul târgului va fi amenajată zona pentru copii, care va include caruselul tradițional, un trenuleț pentru copii, și alte atracții pentru cei mici. O noutate o reprezintă Căsuța Familiei de Iepurași.

Cei care aleg o destinație europeană în această perioadă trebuie să scoată câteva sute de euro din buzunar. „Avem diverse oferte pentru această perioadă, astfel pentru cinci nopți în Rhodos o persoană trebuie să plătească 328 de euro. Pentru cinci nopți de cazare în Creta-Chania costă 383 euro, iar pentru Veneția 448 de euro. Și Barcelona e printre locațiile alese în această perioadă, iar o vacanță de cinci zile ajunge la 455 de euro. Pentru cei cu dare de mână, pot alege ca destinație Bali, iar șapte nopți de cazare costă 965 de euro”, spune Alina Deaconu, manager turism.

Sursă foto: kolektiva.com

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus