Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Campanie pe Valea Hârtibaciului pentru igiena şi sănătatea orală a copiilor defavorizaţi

Campanie pe Valea Hârtibaciului pentru igiena şi sănătatea orală a copiilor defavorizaţi

Copiii defavorizaţi de pe Valea Hârtibaciului au învăţat, astăzi, cum să se spele corect pe dinţi şi cât de importantă este igiena orală în viaţa lor. Campania de informare a fost realizată de Organizaţia Studenţilor Dentişti (OSD) din Sibiu în parteneriat cu Departamentul de Asistenţă Socială al Arhiepiscopiei Sibiului.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei împreună cu studenţii de la Medicină Dentară au mers în  şcolile din Ţichindeal, Marpod, Fofeldea şi Hosman, unde i-au învăţat pe copii să se spele corect pe dinţi şi le-au oferit produse de igienă orală.

copii valea hartibaciului

“Tinerii studenţi de la Facultatea de Stomatologie le-au vorbit copiilor despre importanţa igienei orale, iar noi le-am oferit produse alimentare, produse igienico-sanitare, oferite de diferiţi sponsori. Ne bucurăm foarte mult de colaborarea avută cu Organizaţia Studenţilor Dentişti din Sibiu, iar acţiunea de astăzi este un preambul la frumosul proiect pe care îl vom desfăşura în aceeaşi zonă, intitulat <<Sănătate pentru sate>>, care va începe în luna mai”, a declarat părintele Ciprian Cândea, consilier social în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.
Copiii au vizionat un desen animat legate de igiena orală şi au învăţat mai multe despre spălatul pe dinţi şi rolul acestuia pentru sănătatea organismului.

“Am ajuns la aceşti copii defavorizaţi pentru că nu au posibilitatea să meargă la cabinete stomatologice şi să beneficieze de îngrijirea necesară. Mi-am dorit încă din anul III de facultate să ajung aici, dar lipsa fondurilor ne-a oprit. Pentru mulţi dintre copii a fost prima oară când au vorbit cu un stomatolog.  Au învăţat cum să se spele corect pe dinţi şi au aflat mai multe despre sănătatea dentară. Din păcate, mulţi dintre ei au probleme dentare şi, dacă vor veni la Sibiu, îi vom ajuta”, a spus Amalia Manea, membru OSD Sibiu.

copii valea hartibaciului 3

campania valea hartibaciului

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus