Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O viziune post-apocaliptică asupra Sibiului

O viziune post-apocaliptică asupra Sibiului

Nu e vreo profeție spusă de cineva, ci e vorba despe Festivalul Internațional de Benzi Desenate, al cărei afiș a fost realizat de Robert Obert, artist din Bucureşti și se inspiră din caracteristicile universului dezvoltat în albumul “Profeția Urbană”, publicat în 2014 și ne propune o viziune post-apocaliptică asupra orașului.

Timp de trei zile, 15-17 aprilie, la Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu – Casa Hermes vor fi prezenți cei mai buni autori de benzi desenate din ṭară și din Europa pentru a expune, a desena, a vorbi, a gândi și a râde pornind de la banda desenată. Anul acesta a fost organizat un concurs adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11-18 ani cu tema Super Eroi pentru Sibiu, iar organizatorii anunță că au primit peste 120 de planșe din toate colțurile țării.

Peste 30 de artiști din 6 țări se adună la Sibiu pentru un festival de excepție Bruno Loth (Franța), Bonnage Horreur (Austria), Benoit Delmelle (Belgia), Emilyan & Stanimir Valev (Bulgaria) sunt nume sonore din line-up-ul internațional. Dintre autorii români, ne vor onora cu prezența, Ileana și Maria Surducan din Cluj, Robert Obert și Alexandru Ciubotariu din București. Vor fi alături de noi și editurile de benzi desenate din țară: Jumătatea Plină va prezenta Proiectul Relații ceho-române în banda desenată, HAC!BD, Lex Comics și EAT Comics.

„Avem 25 de artiști din România care vin din toate colțurile țării, dar și șase edituri, iar asta este dovada că benzile desenate se dezvoltă în România. Ne dorim să arătăm benzile desenate într-un mod deosebit și original”, spune François Montier, directorul artistic al festivalului.

Fidel tradiției de a prezenta cărțile într-un mod inedit, Festivalul propune activități pentru toate gusturile: workshop-uri, meciuri de BD, expoziții, live-drawing, conferințe, lansări de albume. În 2016, invităm la Sibiu trupa austriacă Bonnage Horreur cu un concert desenat; un moment inedit, în care desenul se va îmbina cu muzica și va genera o improvizație de excepție în fața publicului.

Programul festivalului VINERI 15 APRILIE 15.00 Workshop Bonnage Horreur la KulturZentrum Hermannstadt 18.00 Inaugurare/Deschidere oficială SÂMBĂTĂ 16 APRILIE Întreaga zi – expoziții, live drawing by Wacom, pictură pe față pentru copii, caricaturi, Lego, machete și boardgames 10.00 Deschidere 10.30 Premierea concursului Super eroi pentru Sibiu 11.30 Workshop cu Benoit Delmelle, formator în cadrul Centrului Belgian de Benzi Desenate 12.30 Meci de benzi desenate 15.00 Maratonul autorilor 16.00 Conferință cu Bruno Loth « Apprenti, oameni și industrie, povestea tatălui meu » 16.00 Happening, Parcul ASTRA 17.00 Meci de benzi desenate la Shopping City Sibiu 17.00 Jumătatea plină in action 19.00 Concert desenat Bonnage Horreur DUMINICĂ 17 APRILIE Întreaga zi - expozitii, live drawing by Wacom, pictură pe față pentru copii, caricaturi, Lego, machete si boardgames 10.00 Deschidere 11.00 Lansări de carte • Cartea 3D – Asociația FREE • Dincolo de orizont, Alexandru Ciubotariu și Adina Popescu, Editura Vellant, 2016. • Prezentarea proiectului Următorul Cadru, album colectiv în pregătire. Cu Ionuț Popescu, Xenia Pamfil, Alex Tamba, Robert Obert, Alexandru Ciubotariu, Vali Sava, Vlad Forsea, Toma Alexandru. • Revista Comics # 30 • Revista Fabulafia # 3 12.30 Meci de benzi desenate 16.00 Închidere

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus