Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
17°C

55.000 de sibieni au votat pentru schimbarea Constituției. Familia este formată din un bărbat și o femeie

55.000 de sibieni au votat pentru schimbarea Constituției. Familia este formată din un bărbat și o femeie

Reprezentanții Mitropoliei Ardealului au anunțat vineri că la campania de strângere de semnături în vederea revizuirii Constituţiei României, organizată de Coaliţia pentru Familie, au răspuns până acum peste 55.000 de cetăţeni din judeţul Sibiu. Aceştia au semnat pe listele de susţinere a iniţiativei începută la sfârşitul anului trecut, propune revizuirea articolului 48, alineatul 1 din Constituţie, în vederea unei definiri mai clare a noţiunii de familie în textul legii fundamentale. În acest sens se doreşte înlocuirea termenului de „soţi” cu formula mai precisă „un bărbat şi o femeie”.

„Pentru ca iniţiativa cetăţenească să poată fi declarată validă, este necesară împlinirea a două criterii de ordin numeric: numărul semnăturilor valide să fie de cel puţin 500.000, iar cel puţin jumătate din judeţele din ţară să însumeze peste 20.000 de semnături pe judeţ. În acest moment ambele criterii sunt cu mult depăşite numeric. Este o mobilizare civică fără precedent în istoria noastră recentă, în ciuda faptului că nu este mediatizată. S-ar putea asemăna doar cu cea pentru Ateneului Român, din 1888, atunci când s-a făcut apel la simplii cetăţeni, aceştia reuşind să strângă o sumă consistentă de bani. Acest demers îşi doreşte, de asemenea, să coalizeze şi să facă auzită vocea societăţii civile creştine din România”, a declarat Alexandru Dădîrlat, reprezentantul Coaliţiei pentru Familie în Sibiu.

Peste 1.100 de voluntari au contribuit la strângerea semnăturilor, doar în judeţul Sibiu.

„Iniţiativa Coaliţiei pentru Familie a reuşit să aducă împreună oameni din toate confesiunile creştine din România (ortodocşi, baptişti, penticostali, romano-catolici, greco-catolici, creştini după Evanghelie, reformaţi etc.) şi nu doar din confesiunile creştine, într-un demers comun de afirmare a importanţei familiei, ca dar al lui Dumnezeu şi celulă fundamentală a societăţii, bazată pe uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Nu este o iniţiativă împotriva a ceva, ci este un demers pentru ceva. Pentru familie. Ea nu doreşte restrângerea niciunui drept de care se bucură, în prezent, cetăţenii români. Dimpotrivă, doreşte punerea în acord a Codului Civil cu Constituţia României, în materie de definire a familiei”, a mai afirmat Alexandru Dădîrlat.
Dosarele cu smenături vor ajunge la Curtea Constituţională pentru a  fi validate, urmând mai multe proceduri în Parlamentul României pentru organizarea referendumului.
„Începând cu data de 25 mai 2016, Curtea Constituţională va analiza, în termen de 60 de zile, dosarele cu semnături în vederea verificării constituţionalităţii demersului. După validare, Curtea va transmite Parlamentului concluziile, iar acesta va urma să pună iniţiativa legislativă pe ordinea de zi. Abia după ce parlamentarii vor vota iniţiativa, se va putea vorbi de organizarea referendumului de modificare a Constituţiei” a precizat reprezentantul Coaliţiei pentru Familie din Sibiu.
Iniţiativa societăţii civile s-a bucurat de sprijinul Arhiepiscopiei Sibiului şi a numeroşi voluntari.
„Mulţumim Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului pentru sprijin, şi tuturor comunităţilor de creştini, din toate confesiunile, pentru susţinerea acestui demers. Mulţumim, de asemenea, tuturor persoanelor care deja au semnat şi susţin această iniţiativă, tuturor voluntarilor şi celor implicaţi în procedurile birocratice, adesea descurajante, pe care le presupune un demers de o asemenea amploare. Toţi cei care încă nu au semnat şi doresc să semneze pe listele de susţinători, sunt aşteptaţi în locaţiile puse la dispoziţie în Sibiu, indicate pe site-ul www.coalitiapentrufamilie.ro”, a conchis Alexandru Dădârlat.
Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

008

Acum 6 ani

Unde au fotat domnul Dobre? Au fost alegeri și nu știm noi:) Jurnaliștii din ziua de azi!
Raspunde

alex

Acum 6 ani

Bine ati venit in Romania, va rugam sa va dati ceasurile inapoi cu 200 de ani, multumim!
Raspunde

Augnik

Acum 6 ani

Si dacä däm ceasurile änainte cu 400 de ani tot asa sä fie .Bärbat si femeie ! Dumnezeu i-a dat lui Adam o Eva nu un Gheorghe .
Raspunde

adam

Acum 6 ani

se spune ca Dumnezeu este dragoste, iubire si toleranta fata de toate creatiile Lui (inclusiv homosexualii), pacat ca omul este atat de limitat in gandire si nu vede padurea de copaci.
Raspunde

adam

Acum 6 ani

oricum parerea mea este ca apare o modificare intre sexul genetic si sexul fenotipic si de aceea se nasc homosexualii, este doar o modificare genetica care exista de cand e lumea. poate daca nu mai arunca lumea banii aiurea in biserici si razboaie si ii baga in stiinta o sa se poata "trata"
Raspunde

...

Acum 6 ani

Puteti sa corectati titlul?
Raspunde

lol

Acum 6 ani

cum e definita familie mi-e total indiferent. insa nu pot sa ma mir ce probleme au romanii!!! de ce nu se face o initiativa cetateneasca contra coruptiei? sau pt multe alte probleme grave din societate?
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Mă, ești prost? păi cin' să facă așa initiative?
Raspunde

Un inapoiat

Acum 6 ani

Dumnezeu este dragoste,dar nu tolereaza pacatul! Nu stiu de unde ai scos asta cu toleratul! stiinta asa smechera, cum cred unii, spre exemplu, nu poate demonstra evolutia, ci doar poate banuii ca au fost milioane de ani(sau cat zic ei) in care s-au intamplat niste chestii intamplatoare...unde e nevoie sa crezi ca toate s-au nimerit sa evolueze asa perfect...dar noh...crestinii sunt cei prostii care cred ca a fost nevoie de ceva care sa creeze totul asa perfect...doar corpul uman este incredibil de complex si perfect! stiinta nu poate decat sa confirme cat de bine sunt gandite si concepute toate;)
Raspunde

Ioan

Acum 6 ani

1100 de sibieni voluntari...40 000 de voluntari in toata tara....mii de ore la strans semnaturi. cati din acesti oameni si-ar petrece a zecea parte din timpul dedicat acestei campanii ca sa curete un parc sau o padure, un monument de patrimoniu, sa ajute niste copii orfani samd. noi nu avem destule probleme, ne plictisim si acum trebuie sa le inventam???
Raspunde

Alah budistu gornistu

Acum 6 ani

Ce adunătură de narozi, nu există Dumnezeu ba proștilor, va închinati la lemne ca voi.
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Da-ti foc ,ateu de doi bani,din cauza unora ca tine se alege praful de omenire!
Raspunde

...

Acum 6 ani

Vad ca ati "corectat" titlul. Este aproape bine. (..dintr-un barbat...)
Raspunde

Român din cetate

Acum 6 ani

Adica daca vine sora lui ET. care probabil are sexul altcumva, nu ma pot lua cu acte ca interzice BOR SRL Da pe la ei prin ograda au cautat cu atentie!!!!
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Nu recunosc acest sistem de vot nedrept! Unde e jumatatea+1 / majoritatea? Cum sa dai o lege nationala, cand peste jumatate din locuitorii tarii nici nu si-au exprimat opinia, eu nici macar nu am fost intrebat daca doresc sa semnez!? Adica fix acea majoritate care include majoritar pe cei impotriva acestei initiative, care defapt este un razboi mascat impotriva homosexualilor si lesbienelor. Cu ce isi mai pierd si popii astia vremea! Cu ceva ce e firesc, prin faptul ca exista de cand lumea si pamantul, ceva cu ce ne nastem fara a fi vina noastra, si ceva ce nimeni nu va putea vreodata sa eradicheze, nici sa diminueze, prin "prohibitie". Homosexualitatea exista de cand omul, si va exista in continuare, peste tot in lume, indiferent cine ce va zice, ce legi se vor da. Ei se intalnesc oricum, pe ascuns, chiar daca legea le-ar fi potrivnica. Bun, atunci propun formarea unui nou cuvant in dictionarul limbii romane, care sa desemneze familia formata din persoane de acelasi sex ;) Mentionez ca sunt heterosexual.
Raspunde

Vadim

Acum 6 ani

A defini familia ca o comuniune intre un barbat si o femeie nu inseamna ca esti intolerant fata de homosexuali. Acestia pot sa-si continue activitatea , dar nu au cum sa dea nastere unui copil ca mama si tata biologici. Hai, pa ! Mai si opriti-va !
Raspunde

Esus

Acum 6 ani

Un precedent al naibii de periculos. La fel de usor s-ar strange semnaturile si pt incriminarea ateismului, de exemplu. Sunt aproape sigur ca "majoritatea" ar fi de acord ca oricine neaga existenta lui Dumnezeu sa faca putina puscarie. Din pacate "majoritatea" mai tot timpul s-a aflat de partea "gresita" a istoriei. Vezi "pamantul e plat", sclavia, drepturile femeilor etc. Tot timpul la un moment dat majoritatea s-a opus progresului. Si tot timpul a pierdut. Timpul le rezolva pe toate :)
Raspunde

Calin

Acum 6 ani

E dreptul crestinilor la aceasta initiativa. Un calcul elementar ne arata ca la ultimul Recensamant 9&% din populatia judetului s-a declarat crestina (la diferite culte) totusi nici 20% din populatia majora (declarata crestina sa nu uitam) reprezinta semnatarii. Stiind ca semnaturile s-au strans in biserici preponderen ne arata care este populatia crestina ortodoxa reala din judet. In statistici peste 50% din judet se declara ortodox, dar la biserica merg nici 18%.
Raspunde

Biliboc

Acum 6 ani

In Babilon, una din cele mai dezvoltate civilizatii de atunci, homosexualitatea era legalizata. Sa formeze o familie, eu cred ca e o prostie; la fel de mare ca aceea din Bisericile frecventate de oameni saraci cu duhul. Sa crezi ca cineva se joca in univers de-a "baba-oarba" printre planete, si te urmareste de acolo sa vada ce faci...atunci, trebuie sa te cauti, la un specialist...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus