Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

Dan Gîrtofan este lider după prima zi în Raliul Sibiului 2016

Dan Gîrtofan este lider după prima zi în Raliul Sibiului 2016

Raliul Sibiului 2016 a debutat vineri după-amiază cu o lovitură de teatru. Creditat cu prima șansă la victorie, campionul în exercițiu și liderul la zi al CNRD, Simone Tempestini, a fost obligat la abandon după numai 2,2 km. Mașina sa a lovit un parapet, partea stânga-spate a fost avariată, și pilotul Napoca Rally Avademy a părăsit întrecerea. Temporar însă, pentru că, imediat după ce Fiesta R5 a ajuns în parcul de service, mecanicii s-au pus pe treabă, astfel că Simone va lua startul mâine conform regulamentului SupeRally.

Până atunci, lider provizoriu al competiției este Dan Gîrtofan, carempionat, a câștigat prima probă, Curmătura. Și aceasta pentru că cealaltă specială a zilei, Păltiniș, a fost anulată ca urmare a faptului că, în pofida eforturilor organizatorilor, drumul nu a fost eliberat în intervalul stabilt de regulament de mașinile implicate în incidente de cursă în proba contând pentru competiția CNR2D. Gîrtofan s-a impus cu un avans de 13 secunde în fața lui Nikolay Zlatkov, fiind  mai rapid cu peste o secundă pe kilometru față de urmăritorul său. Poziiția a treia a fost ocupată de un alt pilot bulgar, Martin Surilov, care a fost creditat cu un timp cu 15,3 secunde mai slab decât Gîrtofan. Edwin Keleti ocupă poziția a patra în ”generalul” FIA și este al doilea în ierarhia CNRD, la 16,7 secunde, urmat la doar o zecime de ocupantul podiumului provizoriu în întrecerea bulgarilor, Plamen Staikov, și la 1,7 secunde de al treilea clasat în CNRD, Rareș Tomiță.

Sâmbătă, 16 aprilie, concurenții își vor disputa supremația pe 10 probe speciale, cu o lungime totală de 86,90 km, spectacolul fiind garantat de spectaculozitatea secțiunilor care fac parte din cel mai frumos drum al României, Transalpina, dar nu numai. Și spunem acest lucru pentru că după ce vor parcurge de câte două ori specialele Călugăru (4,30 km), Dobârca (7,10 km), Șugag (12,50 km) și Oașa (15,50), finalul zilei oferă cireașa de pe tort. Pe cei 6,60 km ai probei Poiana Sibiului, concurenții se vor înfrunta pentru punctele suplimentare oferite de Power Stage, pentru ca apoi, aceștia, dar și publicul sibian, să aibă parte de o premieră absolută, Superspeciala găzduită în Piața Unirii, care va pune capăt competiției. Cei mai buni piloți vor urca pe podiumul de premiere cu prilejul festivității tradiționale, care va fi găzduită de Piața Mare începând cu ora 21:30.

Raliul Sibiului 2016 este considerată etapa a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop, este organizată de ACS Aria Pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). În premieră pentru Sibiu, această etapă va da startul Campionatului Național al Bulgariei.

Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2016 este oferită de INTERCAR, dealer autorizat SKODA.

Parteneri strategici: Aria, Ambient, Ceresit, Bel Profile. Parteneri: Bergenbier, Caparol, Magnolia Residence, Ordis, PowerBar, Total NSA.

Parteneri media: KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu100 și Ora de Sibiu.

 Foto: Facebook personal

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus