Vineri,
19.08.2022
Cer Senin
Acum
32°C

„Călătoriile lui Gulliver”, destinația Budapesta

„Călătoriile lui Gulliver”, destinația Budapesta

Teatrul Național „Radu Stanca” va prezenta spectacolul „Călătoriile lui Gulliver” la Teatrul Național Budapesta, chiar pe Main Stage, marți, 19 aprilie. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a treia ediții a festivalului MITEM (Madách International Theatre Meeting).

Spectacolul vine în completarea listei de producții pe care naționalul sibian le-a prezentat până acum în capitala Ungariei. Tot acolo s-au mai jucat: „Electra”, „Lulu” și „D’ale carnavalului”, „Călătoriile lui Gulliver” fiind cea de-a treia producție semnată de Silviu Purcărete invitată la Budapesta.

Abordarea romanului lui Swift este una inedită. Fantezia se împleteşte cu o aspră satiră politică. Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru „Vocile din Cimitirul Vesel”, producţia lui Silviu Purcărete reuneşte aspecte sociale şi culturale ale lumii din jurul nostru explorând teme ca visul, călătoria, exilul, emigrarea, singurătatea şi apartenenţa într-un spectacol tulburător, cu un impact vizual puternic. Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, iar din distribuţie fac parte actorii: Veronica Arizancu, Emöke Boldizsár, Diana Fufezan, Raluca Iani, Marius Turdeanu, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Corina Vişinescu. Exerciţiile scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete sunt o coproducţie a Teatrului Naţional din Sibiu, a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a Festivalului Internațional de la Edinburgh.

În 2012, la Festivalul de la Edinburgh, regizorul român Silviu Purcărete a fost distins cu premiul Herald Angel pentru montarea acestui spectacol. Premiile The Bank of Scotland Herald Angel, cunoscute mai bine sub titlul The Herald Angels Awards, sunt oferite începând din anul 1995 pentru a recunoaşte excelenţa în domeniul artelor în urma unor analize făcute atât în cadrul Festivalului Internaţional de la Edinburgh, cât şi Edinburgh Fringe. Acesta este cel de-al doilea trofeu obţinut de un membru al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, după ce în 2009, Ofelia Popii a primit acelaşi premiu pentru rolul Mefisto din mega-producţia „Faust”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus