Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
17°C

Colectarea selectivă din Sibiu, dată pe mâna moldovenilor: autoritățile au desemnat alt câștigător

Colectarea selectivă din Sibiu, dată pe mâna moldovenilor: autoritățile au desemnat alt câștigător

Contractul de colectare și transport a deșeurilor în municipiul Sibiu și alte 20 de localități din împrejurimi a fost atribuit, în ultima zi lucrătoare a săptămânii trecute, societății Soma SRL, din Bacău.

Decizia autorităților județene poate fi contestată în termen de 11 zile, dar această variantă este puțin probabilă dacă avem în vedere că celălalt favorit rămas în cursa pentru acest contract – SC Iridex SRL din București – are o ofertă cu ”probleme”. ”Dacă nu va fi depusă nicio contestație, va fi semnat contractul. După aceea, în termen de 60 de zile, firma angajată va începe colectarea selectivă în Zona 1 a județului Sibiu, zonă care include și municipiul Sibiu”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Constantin Șovăială, președintele interimar al Consiliului Județean Sibiu

Contract cu valoare imensă

Înaintea licitației lansată anul trecut, ADI Eco Sibiu (asociația care gestionează proiectul de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul județului Sibiu) estima valoarea contractului în discuție la 192 de milioane de lei, fără TVA. Acest contract va fi semnat pe o perioadă de opt ani. Inițial, ADI Eco Sibiu a atribuit acest contract asocierii SC Iridex Group Import Export București filiala Costinești SRL – SC Servicii Salubritate București SA (firme cu același patronat), pentru suma de 163 de milioane de lei, fără TVA. Alături de o altă firmă, SC Soma SRL a contestat atribuirea acestui contract, contestația a ajuns, în cele din urmă, la Curtea de Apel Alba Iulia, care a decis reevaluarea ofertelor. Decizia a fost dată în condițiile în care o parte din documentele depuse de Iridex în cadrul licitației nu corespundeau cu realitatea.

Denunțător al primarului

SC Soma SRL, înființată în 1991, este firma care deține contractul de colectare și transport în municipiul Bacău. Acest contract a fost semnat în 2005, pe o perioadă de 20 de ani. Firma este administrată de Constantin Șoșu, al cărui nume apare în dosarul instrumentat de DNA pe numele fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache. Potrivit celor de la DNA, Constantin Șoșu l-a denunțat pe Stavarache pentru că a pretins o mită de 70.000 de lei, ”pentru ca primăria să își execute în mod corespunzător obligațiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacău”.

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/16/primaria-sibieni-pregatiti-va-sa-impartiti-gunoiul-patru/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus