Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Filmul poate schimba lumea! Chuck Norris vs Communism la Astra Film Cinema

Filmul poate schimba lumea! Chuck Norris vs Communism la Astra Film Cinema

Filmul Chuck Norris vs Communism în regia Ilincai Călugăreanu merge pe firul roșu al unei afaceri care a clătinat regimul ceaușist. Cum au ajutat Chuck Norris și vocea Irinei Margareta Nistor la căderea comunismului în România? În anii ’80, în România comunistă, totul este controlat, mai puțin ceva ce pare neînsemnat pentru regim: casetele video. Un fenomen nou ia naștere și nimeni nu poate anticipa amploarea, valoarea și efectele acestuia: traficul cu casete video piratate.

Între ’85 și ’89, o perioadă în care filmele și călătoriile erau ilegale în România, casetele video piratate cu blockbustere hollywoodiene le ofereau românilor o fereastră către Occident. Peste 3000 de filme dublate de Irina Margareta Nistor – cea mai cunoscută voce din România după cea a lui Ceaușescu, s-au răspândit în acea perioadă pe piața neagră. Vizionările de filme se făceau în secret și reprezentau o formă de libertate, o revoluție culturală underground care mai târziu a devenit parte dintr-o revoluție socială în stradă. Filmele au schimbat mentalități, iar în acest sens au avut un rol important în destabilizarea regimului comunist. În 1989, când oamenii își cereau dreptul la libertate în stradă toți știau că se poate trăi și altfel. De unde? Din filme.

Filmul va fi proiectat joi, 21 aprilie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema, iar accesul se face cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

https://www.youtube.com/watch?v=HX5kJkFh1FU&feature=youtu.be

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus