Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Șeful Pentagonului, vizită în Bagdad

Șeful Pentagonului, vizită în Bagdad

Ministrul american al apărării, Ashton Carter, a început luni dimineață o vizită surpriză la Bagdad, pentru a se întâlni cu comandanți militari americani și oficiali irakieni, în contextul în care SUA încearcă să consolideze victoriile coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Stat Islamic, relatează Agerpres.

Oficiali de la Washington au declarat că șeful Pentagonului se va întâlni cu premierul irakian Haider al-Abadi și cu ministrul apărării Khaled al-Obaidi, împreună cu care va analiza mijloacele specifice de asistență militară suplimentară pe care Statele Unite o pot furniza guvernului irakian. Armata irakiană a recucerit recent mai multe poziții importante deținute pe teritoriul irakian de gruparea jihadistă. Președintele Barack Obama a afirmat miercuri că Stat Islamic este ''în defensivă'' în Irak și în Siria, precizând că mulți dintre liderii grupării jihadiste au murit și numărul combatanților săi a scăzut.

''În prezent, pe teren în Siria și în Irak, Statul Islamic este în defensivă și noi suntem în ofensivă'', a declarat Obama la încheierea unei reuniuni cu echipa sa de securitate națională la sediul Agenției Centrale de Informații (CIA). Reafirmând că singura modalitate ''de a distruge Stat Islamic'' este de a pune capăt războiului civil din Siria, Obama a insistat asupra hotărârii SUA de a-și continua eforturile diplomatice pentru încetarea ''acestui oribil conflict''. Coaliția internațională formată din circa șaizeci de țări și condusă de SUA a efectuat în ultimele 18 luni circa 11.000 de lovituri aeriene împotriva jihadiștilor în Siria și Irak, paralel cu operațiuni ale armatei siriene și ale aliatului său rus, precum și ale forțelor irakiene.

Sursa foto: nbcnews.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus