Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar s-ar putea relua în viitorul apropiat

Ridicarea mașinilor parcate neregulamentar s-ar putea relua în viitorul apropiat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Guvernul sunt obligate să elaboreze şi să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, se arată într-o sentinţă civilă a Curţii de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind definitivă, anunţă, marţi, Primăria Sectorului 1.

Printr-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 1 anunţă, marţi, că, la solicitarea instituţiei, Curtea de Apel Bucureşti a emis o sentinţă civilă prin care obligă MAI şi Guvernul să elaboreze şi respectiv să adopte, în regim de urgenţă, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar, scrie Mediafax.

„Instanţa de judecată obligă Ministerul Afacerilor Interne ca, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti, să elaboreze procedura de ridicare a maşinilor oprite/staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, aşa cum este prevăzută la art. 64 şi art. 97 alin 1 lit. d) şi alin. 6 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României nr. 195/2002 republicată.Totodată, Curtea de Apel Bucureşti obligă Guvernul României ca, în termen de 30 de zile de la comunicarea proiectului de reglementare întocmit de Ministerul Afacerilor Interne, să adopte regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe partea carosabilă”, se notează în comunicatul Primăriei Sectorului 1.
Decizia luată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, de Guvern şi MAI, în termen de 15 zile.

Primăria Sectorului 1 anunţă că va solicita „Guvernului României şi ministerului de resort să pună în aplicare hotărârea Curţii de Apel şi să adopte regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.”

Acest regulament nu mai poate fi elaborat şi adoptat la nivel local din mai 2015, după o decizie a Curţii Supreme care spunea că “procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.”

În hotărârea instanţei supreme, din mai 2015, nu se specifica dacă Guvernul este obligat să adopte un astfel de regulament.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Oare?

Acum 7 ani

Perfect!
Raspunde

Săndel

Acum 7 ani

Bine ar fi, că-i haos.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

Ar fi culmea ca cei de la MAI si Guvernul sa faca recurs! dar la noi e orice posibil! Oricum cu cat se reia ridicarea masinilor mai repede cu atat mai bine!
Raspunde

Marius

Acum 7 ani

Mai bine? Nicidecum, Nu am sesizat mari probleme de cand nu se mai ridica autoturismele in SIbiu, dar stiu ca atmosfera de teroare de dinainte era o prostie... Lumea parcheaza rezonabil azi si exista loc de trecere intotdeauna, chiar daca nu esti perfect stationat pe patratica, marcaj, etc.
Raspunde

:))

Acum 7 ani

Poate daca stai la bloc exista si daca esti plecat din tara....hai o zi pe str. Tribunei si iti demonstrez contrariul. Dar ar fi bine ca serviciul de ridicari sa fie la stat, banii din amenzi sa se duca pe amenajari de drumuri si parcari ....si sa se ridice masinile care incurca si blocheaza, nu cele de pe hasurile de sute de km(vezi hasura lomonosov cu scoala de inot)
Raspunde

B

Acum 7 ani

Excelent, sa ridicam masinile cocalarilor!
Raspunde

industrial

Acum 7 ani

@ marius: nu ai trecut probabil prin zona centrala seara, mai ales in weekenduri...de cate ori nu a fost nevoie sa pasesc eu ca pieton pe carosabil pt ca nu aveam loc de trecere intre zidul caselor si masinile parcate. si ar mai trebui sa vizitezi si alte zone din oras cu trotuar mai luat care implicit, era transformat in parcare
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

asa poate vor incepe sa parcheze mai civilizat si sa se poata circula mai bine prin oras ca este dezastru acum si toti parcheaza unde vor, nu mai vezi in intersectii, nu mai vezi trecerile de pietoni si asa mai departe fara sa mai spun de trotuarele pe care nu mai poti circula cu un carucior de copil sau chiar si fara...
Raspunde

Ovidiu

Acum 7 ani

Foarte bine , deoacrece oamenii sunt nesimtiti si lasa masinile parcate aiurea mai ales dupa ce s-a retras ridicarea .
Raspunde

DD

Acum 7 ani

Abia aștept! Au revenit cei nesimtiti la vechile metehne de a parca unde ii doare capul. Mergeti seara pe Xenopol sa vedeti daca puteti intoarce masina. De mamicile cu carucioare ce sa mai zicem....slalom pe strada si trotuar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus