Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Ovidiu Sitterli își face Agenda de Primar împreună cu cetățenii

Ovidiu Sitterli își face Agenda de Primar împreună cu cetățenii

În urmă cu o lună, Ovidiu Sitterli, candidatul PSD la Primăria Sibiu, a început o acțiune inedită de consultare cu cetățenii. În 30 de zile, a stat de vorbă cu peste 10.000 de sibieni. Oameni obișnuiți, întâlniți pe stradă, în piețe, în parcuri, în fața blocurilor, la cumpărături sau la plimbare.

”Consider că această formă de comunicare, de la om la om, este cea reală. Îmi place să stau de vorbă cu oamenii întâlniți, întâmplător, pe stradă pentru că reacțiile lor sunt spontane și sincere. În toate cartierele Sibiului am întâlnit oameni calzi, deschiși, cu simț civic și dornici să se implice mai mult în viața comunității. M-am bucurat să constat că oamenii își doresc un primar care să îi asculte, căruia să-i pese de problemele lor și care vrea un oraș atractiv și dincolo de Piața Mare. Nu mi-am imaginat, însă, că există atâta nemulțumire și revoltă în rândul locuitorilor orașului nostru mult-lăudat”, spune Ovidiu Sitterli.

Fiecare cartier are probleme specifice, dar cele de infrastructură sunt comune tuturor. Neglijate prea mulți ani de conducerea Primăriei, cartierele de blocuri au devenit o rușine pentru un oraș cu pretenții de capitală culturală europeană. În spatele blocurilor de pe străzile principale descoperi aceeași imagine dezolantă: străduțe desfundate, alei sparte, noroaie, gropi periculoase, gunoaie neridicate de săptămâni întregi, bănci rupte, zone verzi inundate de buruieni.

”În următorii patru ani, obiectivul principal al investițiilor Primăriei Sibiu trebuie să fie cartierele. Cetățenii au dreptul să beneficieze de condiții civilizate în cartierele lor, în orașul în care plătesc taxe și impozite. Sibienii au dreptul să dicteze agenda primarului, iar acesta are obligația de a administra orașul în interesul cetățenilor săi”, subliniază Ovidiu Sitterli.

Agenda candidatului Ovidiu Sitterli la funcția de primar al Sibiului, completată în ultimele 30 de zile, rămâne deschisă. Lista celor mai importante lucruri pe care viitorul primar al Sibiului le are de făcut, la cererea a peste 10.000 de cetățeni, este următoarea:

  • Asfaltarea tuturor străzilor de pământ
  • Modernizarea străduțelor și a aleilor dintre blocuri și amenajarea de locuri de parcare
  • Construirea a cel puțin două creșe și a patru grădinițe, astfel încât copiii să nu mai fie educați ”la grămadă”, în grupe de câte 35.
  • Extinderea clădirilor unor școli, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiți să învețe în două schimburi, și modernizarea celor existente
  • Amenajarea de parcuri, zone de relaxare pentru vârstnici și de locuri de joacă pentru copii în toate cartierele
  • Alocarea gratuită a spațiilor de vânzare a produselor agro-alimentare pentru producătorii agricoli, în toate piețele din Sibiu, după modelul Pieței Țărănești de la Sala Transilvania
  • Amenajarea de piste pentru biciclete în afara carosabilului, pentru eliminarea riscului la care se expun acum bicicliștii pe șosele
  • Restabilirea circulației rutiere pe două sensuri pe Calea Dumbrăvii și reconfigurarea traficului pe străduțele adiacente
  • Amenajarea unor baze sportive cu acces gratuit, cu terenuri de handbal, baschet, fotbal, tenis, în zona Valea Aurie
  • Construirea unei piste speciale de alergere în parcul Sub Arini – Grădina Zoologică
  • Amenajarea Parcului Sub Arini și separarea pistei de biciclete de aleile pentru plimbare
  • Asigurarea iluminatului public în toate cartierele
  • Reabilitarea monumentelor istorice din vechea cetate și deschiderea lor spre vizitare
  • Amenajarea unei zone de verdeață și relaxare în Piața Mare

Concluziiile fiecărei zile în care Ovidiu Sitterli a stat de vorbă cu sibienii se regăsesc pe pagina de facebook  ‪#‎sitterliprimar. De asemenea, adresa de e-mail [email protected] se află la dispoziția oricărui cetățean care dorește să transmită mesaje, sugestii, idei sau nemulțumiri.

Biroul de presă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

cititor 13

Acum 7 ani

multe vorbe.......dar ce a facut pana acum ca Prefect ??? intrebarea e retorica !
Raspunde

baba

Acum 7 ani

Cam acceasi intrebare si pentru fodor cea facut ca viceprimar si inlocuitorul lui johannis ? Nimic . Ar trebui sa fie numai candidati din Sibiu nu din Suceava si alte judete .
Raspunde

sibianca

Acum 7 ani

Cred ca e un om care vrea sa faca si ar face daca ar fi primar, din pacate nu va castiga pentru ca e PSD-ist. Degeaba esti destept daca esti "prost".
Raspunde

mutu de la manutanță

Acum 7 ani

Alt populist! Stă la masă cu moșucii care joacă table în fața blocului!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus