Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
14°C

Anul acesta tăiem mieii de Paști ca-n Germania

Anul acesta tăiem mieii de Paști ca-n Germania

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a depus eforturi serioase în ultima perioadă pentru ca anul acesta în județul Sibiu să nu mai existe miei tăiați pe marginea drumului sau în locuri clandestine. Decizia a înfuriat mulți ciobani și crescători de ovine.

În plus, s-au făcut controale serioase în toate abatoarele autorizate pentru ca sibienii să fie siguri că nu riscă nimic cumpărând carne de miel.

Până la prima oră a zilei de miercuri, în cele șase abatoare verificate și autorizate de DSVSA în județul Sibiu se tăiaseră aproximativ 1400 de miei. Ceea ce reprezintă foarte puțin în comparație cu anii anteriori.

”Zilele acestea suntem non-stop pe teren, inclusiv în abatoare. Cele șase abatoare autorizate acoperă geografic foarte bine întreg județul și oricine dorește să sacrifice miei de Paști o poate face într-un mod civilizat, controlat și în siguranță”, a declarat Dan Fărcaș, directorul DSVASA Sibiu.
Până în prezent s-au tăiat 230 de miei în Agnita, 60 în Mediaș, 690 la abatorul Muvi Imprex, 60 la abatorul Fluieraș, zero la Sobis și 350 în Cisnădie.

Inspectorii sanitar-veterinari dau asigurări că toți sibienii care vor să achiziționeze carne de miel o pot face în condiții decente, normale, fiind siguri pe ceea ce cumpără.

Cât privește târgurile de animale din județ, conducerea DSVSA arată că în județul Sibiu există un număr de 33 de târguri funcționale, dintre care, 13 sunt autorizate: Șeica Mică, Soroștin, Dumbrăveni, Târnava, Miercurea Sibiului, Ludoș, Orlat, două în Săliște, Agnita, Avrig, Arpașu de Jos și  SC Piețe Sibiu SA.

În alte cazuri primarii nici nu s-au obosit să depună documentația pentru a autorizarea târgurilor de animale.

 ”Nu putem autoriza ceva pentru care nu am primit solicitare”, mai spune Dan Fărcaș.
În această situație se găsesc localități precum Dumbrăveni, Nocrich, Alțâna sau Ațel.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

David Werner

Acum 5 ani

PACAT.asa Multi miei sacrificati
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Lasa Herr Werner ca poti manca si iarba nu trebuie sa mananci miel
Raspunde

bela

Acum 5 ani

la Altina iar Probleme cu organizarea tot pe ultimul loc si normal cu asa primar alcolic
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus