Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Eroare sau rea intenţie? Delegare “hilară” la al 4-lea meci dintre CSU şi U-BT: doar un arbitru FIBA delegat. Clujenii fac presiuni printr-un filmuleţ

Eroare sau rea intenţie? Delegare “hilară” la al 4-lea meci dintre CSU şi U-BT: doar un arbitru FIBA delegat. Clujenii fac presiuni printr-un filmuleţ

Federaţia Română de Baschet a făcut o delegare cel puţin hilară la meciul 4, din această seară, dintre CSU Sibiu şi U-BT Cluj, ţinând cont că la un asemenea meci cu miză au decis să trimită o brigadă formată doar dintr-un arbitru FIBA, după ce în meciul 3, de la Sibiu, toţi arbitri au fost internaţionali (Marius Ciulin, Alin Faur şi Laszlo Bukuresti).

Lotul de arbitri care vor conduce confruntarea din această seară este format din Alexandru Olaru (arbitru FIBA), Șerban Rasoga (divizionar LNBM) şi Costin Marius Bogdănescu (divizionar LNBM). Oameni din jurul echipei sibiene ne-au mărturisit că se tem de arbitrajul din această seară şi faptul că a fost delegat doar un arbitru FIBA ridică mari semne de întrebare, catalogând delegarea ca fiind una cel puţin “hilară”.

Video cu greşelile de arbitraj, făcut de clujeni

Presiunea pe arbitri a început încă de la finalul meciului 3, când CSU a învins-o pe U-BT, scor 93-91. Marcel Ţenter, antrenorul clujenilor, vizibil iritat de deznodământul partidei, a criticat dur maniera de arbitraj, afirmând că “s-au depăşit nişte limite”. “Nici în faza de la final nu s-a fluierat fault, așa cum nu s-au fluierat foarte multe lucruri în acest meci, pe care eu nu pot să le înțeleg, însă alte foruri și alți oameni trebuie să se ocupe de aceste lucruri. Meciul ăsta putea să aibă o turnură normală. Sigur, este presiune, fanii, toată lumea vrea să câștige și e de înțeles, însă sunt niște limite care cred că s-au depășit”, a declarat Ţenter.

Mai mult decât, atât aseară a apărut un filmuleţ prin care suporterii Clujului scoteau în evidenţă greşelile de arbitraj din meciul al 3-lea, punându-se astfel o presiune suplimentară pe cei care vor arbitra partida din această seară. Video-ul a fost postat pe site-ul TotalBaschet.

https://www.youtube.com/watch?v=Ie9Gb7dS2XE

CSU se apără: “Noi n-am făcut acuzaţii la Cluj, deşi aveam motive”

Dan Fleşeriu, antrenorul lui CSU Sibiu, a făcut o declaraţie, imediat după meciul 3, prin care parcă a prevestit că se va exercita o presiune mare pe arbitri, în meciul următor, şi a preferat să nu facă afirmaţii tendenţioase pentru a nu influenţa partida a patra. “Eu nu am făcut nicio acuzaţie la Cluj şi credeţi-mă că aş fi avut motive. Vor apărea nişte filmuleţe, după ce terminăm seria, pentru că nu vreau să influenţez, având în vedere că unii dintre arbitrii, care ne-au condus la Cluj vor fi probabil la meciul următor (n.r. meciul 4). Și atât pot spune, că acolo diferenţele s-au făcut pe arbitri. Eu am fost şi arbitru, ştiu să arbitrez. Eu chiar pot sa zic că am licenţă în domeniul ăsta. Am fost unul dintre cei mai buni arbitrii din ţară, dar tocmai de aceea evit să comentez arbitrajele, mai ales după meciurile pierdute”, spune Dan Fleşeriu, la conferinţa de presă.

Meciul 4 dintre CSU Sibiu şi U-BT Cluj are loc în această seară, în Sala “Transilvania”, de la ora 20:00. O eventuală victorie a Sibiului ar trimite confruntarea din sferturile play-off-ului într-un meci decisiv la Cluj.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

Gata bre

Acum 7 ani

CSU mai vinde vreo doua trei bilete pe un loc, obiectivul este oricum atins, am scos cât am putut din meciurile astea cu Clujul.Restul este ca-n-can si bete trase prin gard ca sa existe scuze!
Raspunde

sah-mat

Acum 7 ani

olaru este cel care ne-a macelarit in primul meci la cluj. ceilalti doi nu vor avea cuvant in fata lui. oare sa fie apele pregatite pentru cluj?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus