Joi,
13.08.2020
Partial Noros
Acum
18°C

Sibiu Jazz Festival, la cea de-a 46-a ediție

27 Aprilie 2016 15:48

Sibiu Jazz Festival, la cea de-a 46-a ediție

Unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz, Sibiu Jazz Festival a ajuns la cea de-a 46 -a ediție, iar anul acesta va avea loc în perioada 23-29 mai. Vreme de șapte zile, Sibiul va răsuna de concerte, jam sessions, spectacole stradale și expoziții, acestea fiind doar câteva dintre propunerile Sibiu Jazz Festival din acest an.

Ediția din acest an aduce în program proiecte artistice inedite, variate ca stil și origine etno-culturală. În line-up-ul acestui an: Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger — Fraanje — Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guinea), The Diaspora House (Israel), Dock În Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia). Festivalul debutează cu deja tradiționalul Concurs Internațional Sibiu Jazz Festival, care se va desfășura în perioada 23-25 mai, la Teatrul Gong. Platformă de afirmare pentru tinerii muzicieni, Concursul va putea fi urmărit în direct și pe livestream.com, sibiujazz.ro sau contul de Facebook al Festivalului. După două zile de concurs, vom asista la Gala de Premiere ce va fi deschisă în acorduri de jazz manoush cu recitalul câștigătorilor ediției 2015: Hot Club de Cluj & Cornel Bucșa și al Trio-ului condus de Amalia Preda, câștigătoarea premiului pentru cel mai bun solist vocal în anul 2014.

Programul ediției 2016:

Joi, 26 mai, ne va cuceri The Diaspora House. Programul include muzică evreiască, o combinație electrizantă în care cântecele tradiționale iudaice se împletesc cu muzică de jazz. Seara se încheie cu un regal oferit de Modern Art Orchestra, cea mai importantă orchestră de jazz din Ungaria, recunoscută internațional datorită colaborărilor cu muzicieni de renume. Seara de vineri, 27 mai, debutează cu recitalul formației italiene Tangostinato, care prezintă un proiect ambițios, în care muzica face loc senzualității unice a tangoului. După acest periplu, ne vom întâlni cu un trio exploziv Reijseger — Fraanje — Sylla, care creează o întreagă lume plină de umor, unde excelența improvizațiilor se combină cu ritmuri și cântece africane, interpretate de solistul de origine senegaleză, Mola Sylla. Sâmbăta, 28 mai va fi plină de culoare! La început de program, cei de la Dock in Absolute vor îmbina jazzul cu muzică clasică, rock și electro, pregătind astfel atmosfera incendiară pe care o va declanșa Sekou Kouyate, supranumit „Jimi Hendrix al Korei”. Kora este o harpă africană mandika. Sonoritatea korei se aseamănă cu cea a harpei, deși atunci când este folosită în stil tradițional, aduce mai degrabă spre sound-ul flamenco și cel al chitarei tradiționale de blues.

Festivalul se va încheia vesel, într-o atmosferă relaxantă, organizatorii pregătind pentru prima dată un program exclusiv dedicat copiiilor: Jazz for Kids, în parteneriat cu jazz.ro. Biletele și abonamentele la festival se pot cumpăra din rețeaua EVENTIM (librăriile Humanitas, magazinele Orange, Vodafone, Germanos și OMV).

Comentarii

1 comentarii

Impartial

Acum 4 ani

Oare de ce nu sunt invitati si muzicieni romani la acest festival? Sa fie legat de circuitul banilor in natura? Titi nu poate "sa intoarca" banii de la muzicienii romani?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus