Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
18°C

CFR Călători introduce Trenurile Litoral. Sibiu-Constanța în 11 ore și 125 de lei!

CFR Călători introduce Trenurile Litoral. Sibiu-Constanța în 11 ore și 125 de lei!

CFR Călători introduce Trenurile Tineretului și Trenurile Litoral spre Constanța, prețul unui bilet dus-întors pentru un student la Trenul Tineretului, la clasa a II-a, cu loc rezervat fiind de 37,30 lei, potrivit unui comunicat al CFR.

"CFR Călători informează că, în minivacanța prilejuită de Sărbătorile de Paști și de 1 Mai, capacitatea de transport la nivelul întregii rețele feroviare va fi adaptată la evoluția și dinamica publicului călător. Trenurile Tineretului IR 1921 și IR 1922 Sibiu—Râmnicu Vâlcea — Pitești—București Nord — Constanța — Mangalia și retur circulă suplimentar și sunt tarifate ca tren Regio. Trenurile Litoral asigură legătura între Capitală și Constanța în numai două ore și circulă fără opriri intermediare. Acestea vor avea în compunere, în perioada 28 aprilie — 2 mai, și un vagon care permite transportul bicicletelor. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei", se spune în comunicat.

De asemenea, din Gara de Nord București, la o cadență de aproximativ două ore, va pleca câte un tren cu destinația Constanța. De aici, turiștii au la dispoziție legături cu stațiunile de pe litoral.

O simplă simulare în baza de date a CFR Călători ne arată că, spre exemplu în data de 1 mai, din Sibiu pleacă șapte trenuri ce pot ajunge la Constanța. Pentru că o astfel de călătorie cu trenul durează peste 11 ore, primele două trenuri pleacă din Sibiu la orele 5:25 și 6:29. În ambele cazuri în Gara de Nord din București trebuie să schimbi trenul, după ce aștepți între două ore și două ore și 40 de minute. Sosirea în Constanța este la ora 16:28. Prețul este de 125 de lei, la clasa a II-a.

Prețurile biletelor de tren pe ruta București-Constanța variază în funcție de rangul trenului. Elevii și studenții beneficiază de reduceri.

"Având în vedere cererea mare de bilete din preajma sărbătorilor, pentru a putea efectua suplimentările operativ, recomandăm pasagerilor ca acestea sa fie achiziționate din timp, în special pentru trenurile de lung parcurs care au în compunere vagoane de dormit și cușetă, cu atât mai mult cu cât există reduceri online și de anticipație. Biletele de tren pot fi achiziționate: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele XsellKiosk din gări; de la automatele ZebraPay; direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR; de la distribuitori autorizați (agenții de turism)", se arată în comunicat.
În ceea ce privește programul agențiilor de voiaj CFR, în cea de-a doua zi de Paște (2 mai) vor fi deschise numai 2 agenții: Agenția Titan, în Complexul Comercial "Galeriile Titan", între orele 14,00 — 21,00 și Agenția Carrefour, în Complexul Comercial "Carrefour Colentina", între orele 8,00 — 22,00.

Potrivit CFR, trenurile de pe rutele cele mai solicitate vor fi suplimentate cu vagoane. În unele zile din perioada sărbătorilor, când traficul de călători este extrem de redus, se vor realiza operativ și alte modificări în circulația trenurilor Regio, iar acestea vor fi anunțate la nivel local.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

18 comentarii

Bogdan Nica

Acum 8 ani

550 km. in 11 ore. Parca suntem in epoca de piatra !!!
Raspunde

Cristian

Acum 8 ani

Da. München-Paris aprox. 1000Km in 6 ore cu TGV. Deh, alta lume!
Raspunde

gigi contra

Acum 8 ani

Ca pe vremea lui Ceaușescu ! Existau pe atunci trenurile prieteniei cu care plecau la mare la începutul sezonului: sfârșitul lui mai și începutul lui iunie, uteciștii... multe uteciste se împrieteneau așa de mult că se întorceau gravide..
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Circa 500km in 11 ore?!!? OMG, suntem in anii 1850 ! In alte tari chiar si in 1850 se circula mai rapid.....
Raspunde

Sibian

Acum 8 ani

De ce nu se pune un avion intre Sibiu si Constanta asa cum exista din Cluj? De ce din Cluj se poate si din Sibiu nu ? De ce din Brasov exista trenuri care fac 4 ore si jumatate iar din Sibiu nu se poate Ce sibienii platesc impozite mai mici decat brasovenii? O mizerie , asta este!
Raspunde

Raz

Acum 8 ani

Draga Sibian, 1. Nu stiu sigur daca exista cursa de avion intre Cluj- Napoca si Constanta dar daca asa este, acest fapt sa fii sigur ca se datoreaza cererii pentru asa ceva; deci de aceea din Cluj da si din Sibiu nu. 2. Impozitele sunt platite de cetatenii acestei tari in functie de venituri si de cele stabilite de autoritatile locale deci, este posibil ca unii din Sibiu sa plateasca impotize mai mari sau mai mici fata de cei din Brasov dar motivele pentru care "din Brasov exista trenuri care fac 4 ore si jumatate iar din Sibiu nu se poate" sunt doua: Brasovul e mai aproape de Constanta si oricum o iei parcurgi o distanta mai mare din Sibiu si in plus calea ferata Brasov- Bucuresti- Constanta este relativ noua si permite deplasarea garniturilor cu o viteza medie de 100-120 km/h.
Raspunde

dan

Acum 8 ani

locuiesc si muncesc in nordul Angliei,langa granita cu Scotia iar calatoria mea de 1900 km cu avionul plus 500 km cu trenul plus 1 km schimbatul garii in Londra,dureaza "din casa in casa"maxim 11 ore!poate mai putin decat un Sibiu-litoral!
Raspunde

dancp

Acum 8 ani

taromul e in galeata asa ca sibiu constanta ioc cfrul cu viteza lui poate sa ne scoata un pic din....t dar conditiile de confort si calatorie ar trebui sa fiemult mai bune ,incl clasa 2 autobuzistii iau deja in calcul sibiu vilcea bucuresti constanta asa ca alegeti,oricum circulatia pe valea oltului e cum e iar pe valea prahovei e la fel de aglomerat
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

11 ore este oficial; practic cam 14!
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Hmm...faimoasele (pt. unii) locomotive le Crampton, in Franta, anii 1840, atingeau si 120km/h :)))) Vai de capul nostru..... https://en.wikipedia.org/wiki/Crampton_locomotive
Raspunde

me

Acum 8 ani

Iar incepe bataia de joc.
Raspunde

marius-vl

Acum 8 ani

Tot cu trenul mergeti sărăciilor?
Raspunde

marius-vl

Acum 8 ani

Tot cu trenul mergeti sărăciilor?
Raspunde

-~

Acum 8 ani

tot cu trenu ' de saraci... ca trebuie sa-i faca venit propriu si personal lui abu ...ca a venit sa se dea asa , un pic mare la CFR ca stie care-I deosebirea intre accelerat ,rapid, personal, marfar ,mocanita si tronsoane de cale ferata si tunele si schimbat de locomotive si schimbat macazuri pe munca altuia
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

...sper ca e dotat si cu cusete :-)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus