Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

“Iepurașul Secret” le-a îndeplinit dorințele copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu

“Iepurașul Secret” le-a îndeplinit dorințele copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu

Peste 250 de copii din centrele de plasament și din medii defavorizate din județul Sibiu și-au văzut dorințele îndeplinite de Paște, prin programul Ajungem Mari, cu sprijinul a numeroși oameni și al sponsorilor ITNT, Keep Calling, NTN-SNR Rulmenți, Professional Broker de Asigurare, Sory. În plus, cei mici s-au bucurat și de atelierele interesante, organizate de Magic Hands Studio, Mynart și Sănătatea se Învață.

Voluntarii Ajungem Mari au aflat dorințele prichindeilor prin activități interactive, păstrând secretul Iepurașului. Apoi, li s-au alăturat o multime de oameni și sponsorii, care au acceptat să fie “Iepurașul secret” pentru cei peste 250 de copii. În final, Iepurașul le-a adus un zâmbet larg pe buze, împărțind cadourile în centrele de plasament și after-school-urile în care programul Ajungem Mari se desfășoară. La centrele incluse în programul Ajungem Mari, voluntarii le-au pregătit micuților o petrecere surpriză de Paște, la care, pe lângă cadourile mult-visate, cei mici s-au bucurat de tort, muzică, dans și jocuri, dar și pictură pe față în ton cu atmosfera petrecerii. Tot cu ocazia Paștelui, Magic Hands Studio a organizat un atelier de creație pentru copilași. Cei mici au confecționat iepurași, pe care i-au decorat cu semințe diverse: linte, boabe de fasole, semințe de floarea soarelui, grâu. Activitatea a fost una captivantă și interesantă, pe lângă latura de creativitate și motricitate fină pe care a implicat-o.

Copiii s-au bucurat în cadrul programului Ajungem Mari și de alte ateliere interesante, organizate de Mynart și Sănătatea se Învață. Mynart le-a oferit celor mici ocazia de a-și confecționa brățări și lănțișoare handmade, cu ață colorată și mărgeluțe multicolore, inițiativa fiind primită cu mult entuziasm. În cadrul atelierului susținut de Sănătatea se Învață, aceștia au pregătit dulciuri sănătoase fără zahăr (rulade de curmale cu banane), și-au amintit fructele și legumele pornind de la literele alfabetului și s-au distrat pășind legați la ochi printre sticle.

Programul educațional Ajungem Mari, dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld, susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate în 26 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi. În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsura ce proiectul se dezvoltă la nivel local.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus