Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Mii de credincioși au mărșăluit în centrul Sibiului de Paști. Politicienii și-au vârât coada

Mii de credincioși au mărșăluit în centrul Sibiului de Paști. Politicienii și-au vârât coada

Mii de credincioşi din tot Sibiul și din împrejurimi au participat astăzi la slujba Vecerniei numită şi “A doua Înviere”, oficiată la Catedrala mitropolitană din Sibiu, urmată de un marș prin centrul istoric.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună  cu toţi preoţii de la parohiile din Sibiu şi împrejurimi. În cadrul slujbei religioase Evanghelia a fost citită în 12 limbi.

catedrala

La final, ierarhul a explicat credincioşilor înţelesurile acestei slujbe religioase şi ale Evangheliei citite.

“Evanghelia care s-a citit astăzi în12 limbi exprimă universalitatea lucrării de mântuire şi biruinţa Învierii prin care Mântuitorul Iisus Hristos şi-a încununat Pătimirile. Nu mai există limbă sfântă şi limbă refuzată, ci în toate graiurile Evangheleia a pătruns aducând mesajul sfânt al mântuirii noastre”,  a spus ierarhul.
biserica

La slujbă, la loc de cinste s-au aflat și câțiva dintre politicienii orașului, care n-au avut spațiu să stea în mulțime. Astfel, în fața tuturor au stat, printre alții, deputatul Ioan Tămâian, alături de candidatul PSD Ovidiu Sitterli, fost prefect apolitic al Sibiului.

mars credinciosi

După Vecernie a urmat tradiţionalul Marş al Învierii prin centrul oraşului. Preoţii şi credincioşii au purtat icoane ale Învierii şi au cântat “Hristos a Înviat” precum şi alte cântări din slujba Învierii.

mars balcescu

Coloana a fost deschisă de ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, însoțit de părintele Constantin Necula.

mars 2

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

...

Acum 8 ani

"Traditionalul Mars al Invierii"??? Se pot afla detalii despre traditia asta? Se mai intampla undeva? A cata oara se intampla asta de a devenit o traditie in Sibiu?
Raspunde

:))

Acum 8 ani

prima data in 40 de ani cand aud de asemenea "traditie"...
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

:))) Traditionalul obicei de-a pune gheara, poate ! Si atat la astia...!
Raspunde

Vicent

Acum 8 ani

Obicei traditional preluat de la băieții cu ochi albaștri și epoleți in dotare falanga BOR SRL. Comunistii scoteau la fel masele la defilare cu fruntașii pe linie de partid in frunte si boborul care isi arăta recunoștința pentru conducătorul mult iubit. Motropolitul Mercedes SRL nu poate sa isi depaseasca conditia conditia de continuator impreuna cu generalul Daniel. Care traditie ....ptiu ...
Raspunde

isus

Acum 8 ani

Le statea mai bine undeva la iarba verde fara straie scumpe cu popor infometat!
Raspunde

Iosca

Acum 8 ani

domnu isus, alo, straiele alea sunt donatia oamenilor infometati, care spre deosebire de tine, inteleg rostul lor.
Raspunde

sah-mat

Acum 8 ani

seamana a 1 mai muncitoresc. defilarea s-a facut cu steaguri, imnuri si toate cele trebuincioase
Raspunde

Gheorghe

Acum 8 ani

doar ca atunci oamenii erau obligati sa iasa in strada, pe cand astazi.... nu. ei o fac cu drag. piua
Raspunde

Gavril

Acum 8 ani

Daca nu i-am baga in seama ei nu ar exista. Putem face nunta, botez si inmormantari fara biserica. Va fi mai greu cu inaugurarile sfintite de strazi, localuri, institutii, masini, etc...Nicaieri in lumea civilizata nu vezi atata importanta data bisericii, suntem vai de noi. O mare vina o au si televiziunile de doi lei, fuga dupa audienta.
Raspunde

Ghita

Acum 8 ani

Gavrile, eu vad altfel lucrurile: in lumea civilizata nu se mai acorda atentie bisericii. candva se acorda multa si foarte multa (vezi denumirile strazilor in Paris sau alte orase importante si ai sa intalnesti multe strazi numite Saint .......... . Iar televiziunile, din cate se pare, lupta mai mult impotriva bisericii, decat o promoveaza (asta vei observa si tu daca esti obiectiv). Cat despre „marea” concluzie filosofica „daca nu i-am baga in seama ei nu ar exista”, ce se poate spune?! S-ar putea aplica oricui si, intr-un final, ne-am da seama ca ne-am insela. Daca creierul tau nu primeste informatii despre un aspect, domeniu, etc., asta nu inseamna ca el nu exista.
Raspunde

ion

Acum 8 ani

ce legatura are sitterli cu dumnezeu, nici una individul asta e lipsit de orice credinta si onoare e o rusine pt. sibiu
Raspunde

@jenantul Ion

Acum 8 ani

Ai si argumente sau doar esti nervos?
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

De ce stau viermi din politica la loc de cinste? Ei nu sunt cinstiți doar că dosarele lor nu au ajuns pe rol! Sau așa își arata cinstea Godporatia bor?
Raspunde

marginan

Acum 8 ani

"traditionalul mars al invierii" daca n-ar fi de plans, ar fi de ras, nicidecum traditional, iar marsul se potriveste cu invierea ca popa cu cele 10 porunci. Ca si plimbarea cu alai a moastelor contrafacute este inca o perfidie de a scoate bani, iar reactia figurii ridicole de langa Mercedes inspira orice sentiment numai respect pentru persoana nu, daca ar fi muslim as zice ca are probleme sa fie fotografiat langa instrumetul diavolului ( Mercedes), das asa.... de ce ?
Raspunde

unul din sibiu

Acum 8 ani

Politicienii in prima linie? Parca era vorba ca in fata lui Dumnezeu suntem egali. Unde este smerenia?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus