Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Care ”donuteriști”, mă?

Care ”donuteriști”, mă?

Săptămâna trecută, la ochelarii cu ramă subțire, fusta scurtă sau converșii de toate zilele, mai toată lumea care trecea pe centru asorta și câte o cutie cu gogoși. Donuts, pardon, că vin de la Donuterie. Pentru cei ”nu în pas cu moda”, e vorba de o mică patiserie, în ale cărei cuptoare electrice se coc exclusiv gogoși ”american style” – adică donuts – și care face parte dintr-un lanț întins prin mai multe orașe ale acestei țări. Ei bine, a venit se pare și rândul Sibiului, unde Donuteria se ia la trântă pe Corso cu celelalte vitrine prin care sibienii își cumpără covrigi sau gogoși cu brânză ori cremă de cacao (că aia nu e ciocolată). Revenind la Donuterie, spre diferență de concurența deja existentă, are și spațiu interior accesibil clienților. Cu patru-cinci mese destul de înghesuite, mai ales când înăuntru se face coadă. Iar de la patru persoane în sus e coadă, iar de ai o comandă mai mare, fetele de după tejghea se cam izbesc una de alta. Deh, începuturi.

restaurant Donuts (4) Or, noi tocmai asta am făcut. Am mers la Donuterie și am creat înghesuială: căci eram patru și am comandat câte o gogoașă din fiecare fel. Aveau 16 feluri: cu cafea, ”salted caramel”, nucă și ciocolată, ”cookies&cream”, ciocolată neagră, ciocolată albă, ”brulle”, cocos și ciocolată albă, fructe de pădure, ”marshmallow”, fistic, ”dark orange”, cafea și… vanilie albastră.

restaurant Donuts (3) N-am întrebat de rețetă și E-uri, dar e clar că nu te duci la o patiserie în care să cauți sănătate pe pâine. În cazul umplerii celor trei tăvi cu gogoși, fetele de după tejghea s-au mișcat destul de repede. Mai încolo, noi nu. Pentru că vorbim de gogoși cu topping din plin, astfel că e bine să ai fie o chiuvetă personală, fie o tonă de șervețele umede după tine, pentru a-ți curăța permanent mâinile. Donuts-urile nu sunt tocmai rele. Dar nici fantastice. Sunt măricele și dulci. Cât mai dulci, în majoritate, așa că la a doua gogoașă vei spune sigur Stop. Iar după lăcomia noastră a fost răsplătită amplu cu priviri pline de subînțeles, am cerut la pachet cele mai bine de opt gogoși rămase, am plătit câte unu, respectiv 1,5 lei pentru cutiile de patru, respectiv opt gogoși (ca dimensiune) și plecați am fost. Pentru gog… donuts am plătit între trei și 4,5 lei pe bucată, iar limonada cu lime și mentă a costat șase lei sticla. De la însoțitori am mai cules și două păreri. ”Cel mai mult mi-a plăcut cea cu zahăr ars și ceva cremă de vanilie înăuntru. Foarte sățioase, cu greu mănânci mai mult de una și jumătate. Bine, e un lucru bun și frumos pentru Bălcescu, umplut până la refuz cu covrigi sau alte tipuri de gogoși, dintre cele mai colorate si pline de chimicale. Bună și limonada, proaspătă, locul frumos, dar mic. Decât să stai sa mănânci acolo, cu oameni constant la coadă, mai bine iei la pachet”.

restaurant Donuts (2) Cea de-a doua părere a fost mai acidă, după un stat sănătos la coadă. ”E lăudabil să vinzi gogoși de parcă ar fi mașini Ferrari, însă trebuie să te îngrijești de ce se întâmplă propriu-zis în gogoșerie. Părerea mea. Am stat cel puțin 20 de minute la o coadă de trei persoane ca să văd trei-patru vânzătoare care se călcau la propriu pe picioare. Fata de la casă s-a apucat la un moment dat să împacheteze gogoși. Alta, care părea novice, s-a apucat să ia bani de la clienți și să bată cu toată puterea în casa de marcat. Alta, doar le încurca pe celelalte. Totul a culminat când a mai venit o fată dintr-o altă încăpere să dea o mână de ajutor. Haos total. Pentru câteva gogoși. Totul, ca să mai cumpăr o apă plată (trei lei) și un mini-fresh de portocale (șapte lei). Dar e fain să ai un brand și să vinzi și tricouri, pe deasupra. Eu unul nu am nici un motiv să mă întorc. Gogoșile de aici nu-ți schimbă părerea despre gogoși, în general. Aluat cu dulceață, ciocolată sau ce mai au ei”.

Frații Brad. Din Poplaca

restaurant Donuts (1) restaurant Donuts (7) restaurant Donuts (6)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6623

Comentarii

5 comentarii

gigi contra

Acum 7 ani

Iar unele au doar glazură, nu și cremă la interior!
Raspunde

Victor

Acum 7 ani

sa muriti voi ca nu ati mancat pe gratis! sa va credem ca faceti reclama gratuita? eu cred ca o sa mancati gratis multa vreme la ei pe chestia asta.
Raspunde

kitty_sw

Acum 7 ani

ce Victor? te-ai ofticat ca tu nu primesti gogosi pe gratis?
Raspunde

Glykos

Acum 7 ani

Ce draq cauta reclama asta la produse de cofetarie la recenzie culinara?
Raspunde

Glykos

Acum 7 ani

Nu mai cenzurati loseri ordinari!!!!!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus