Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Primăria a publicat lista cu cei 3.447 de sibieni care au datorii. 166.000 de lei, cea mai mare datorie

Primăria a publicat lista cu cei 3.447 de sibieni care au datorii. 166.000 de lei, cea mai mare datorie

Conform noilor prevederi ale Codului de procedură fiscală, Primăria Sibiu a publicat lista tuturor cu toți sibienii (persoane fizice) care au datorii la bugetul local mai mari de 500 de lei. Lista include 3.447 de nume și tot atâtea adrese ale unor sibieni care nu și-au plătit – în unele cazuri de ani buni -impozitele și taxele locale, redevențe, chirii sau chiar și amenzi de circulație. Cel mai mare datornic la bugetul local al Sibiului este un dezvoltator imobiliar – Roman Ovidiu Mihai. De la acesta, diferite instituții ale statului au ”confiscat” deja o parte din imobilele construite de el, dar și vândute către diferiți clienți. Potrivit listei publicată de Primăria Sibiu, acesta are datorii totale de 166.439 de lei. Turnul Sfatului nu a reușit să ia legătura cu acesta. Pe locurile doi și trei în lista publicată de administrația locală se află un sibian cu domiciliul în Rampa Ștefan cel Mare: 130.823 de lei reprezintă suma datoriilor totale ale lui Mihai Gheorghe. Și tot peste 100.000 de lei are datorii la bugetul Sibiului și Marian Mateescu, domiciliat pe bulevardul Mihai Viteazul.

Urmașii lui Cioabă, cu datorii

Printre numele mai cunoscute care se regăsesc în lista datornicilor la bugetul local se află și cel al lui Dorin Cioabă, autointitulat rege internațional al romilor, dar și al fratelui său, Daniel Cioabă, care se autointitulează rege al romilor din România. Dorin Cioabă figurează cu datorii de 22.236 de lei în nume propriu, plus alte 7.385 de lei pe numele său și al soției sale, Sighișoara. Daniel Cioabă figurează cu datorii de 12.418 lei. ”Ce să fie deosebit? Avem, într-adevăr, niște datorii către buget. Și noi, cu firmele noastre, nu am încasat și astfel s-a creat o situație de moment. Nu e nicio problemă, vom plăti”, a declarat Dorin Cioabă pentru Turnul Sfatului. La fel, fratele său spune că aceste sume vor fi plătite eșalonat. ”Da, știu. Nu sunt datorii vechi, sunt datorii curente. Avem multe proprietăți. Se vor plăti eșalonat aceste datorii. Nu este o problemă, vor fi achitate”, a spus Daniel Cioabă.

Listele cu numele datornicilor la bugetul local al Sibiului vor fi publicate la finele fiecărui trimestru. ”Dezafișarea se va face în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligațiilor fiscale datorate”, se arată în anunțul Primăriei municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

m

Acum 7 ani

Au voie sa publice adrese? Adica, date personale? Si chiar daca au voie legal, mi se pare josnic. Cu asta m-au convins sa nu ma duc la vot la locale.
Raspunde

Ai de mine

Acum 7 ani

Ete pârț!D-aia nu mai putem noi ca nu te duci tu la vot!Oricum votezi!Datoriile trebuie plătite daca din varii motive ai ajuns in stadiul asta.Aia a lu' subtirelu' ca au multe proprietăți poate tine la ...Măruță!Vinde daca nu poti sa plătești, căpușe ați fost din nascare.
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

sigur esti unul cu datorii!!! sa plateasca la timp ca toti ceilalti si nu o sa apara nici numele si nic adresa!!!
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Ha, ha, ha, ***** o cheama Sighișoara ....
Raspunde

Alzara

Acum 7 ani

Si io am o datorie de 2 beri si-o punga cu alune la vecinu-meu...o vor publica oare **** de la ANAF...VEDEA-I-AS TAPENI!!!
Raspunde

contribuabil

Acum 7 ani

iata ca statul care s-a pus stapan peste noi , ne-a stabilit impozite duble pt firme pe anul asta , are sa ne ramburseze de 5 ori mai mult decat datoram, tocmai ne arata cu degetul ca nuam platit impozitele locale la timp.... Unde este legea protectiei datelor personale ??? se sesizeaza cineva ca este incalcata acesta lege ??? Iata ca dupa ce ne- trage cum vrea , ne mai strica si imaginea si implicit ne creaza prejudicii in afaceri !! In loc sa ii execute pe aia de pe lista ( ceea ce nu face din motive de sapaga si relatii - ca nu stie cu cine se pune).. Si mai e ceva... toti cei de pe liste datoreaza impozit pt cladiri, terenuri , sau alte bunuri mobile si imobile.. deci sunt oameni care fac ceva , dau de lucru catorva amarati... Mei bine sa nu ai nimic si sa nu faci nimic in tara asta de cacao si atunci nu ai sansa sa apri pe vre-o lista ! Deci statul ( codul fiscal) ne stabilieste dupa bunul plac cat avem de plata si ne mai ia si la ciomageli daca nu platim la timp ! Nimeni din societate nu face scandal pentru majorarea aproape la dublu a impzitelor pe teren si cladiri pt firme !! Sunt o natiune de boi !
Raspunde

@contribuabil

Acum 7 ani

Nu mai latra atat. Nu iti ajunge ca sifonezi banii pe tot felul de cheltuieli personale (de la hartie de buda la auto-ul din dotare pe firma) ca sa nu platesti impozit pe profit iar angajatilor le dai salariul la negru si numai asa de forma le arunci un salar minim. Da suntem o natiune de boi ca ne este frica sa ne organizam in sindicate sa putem lupta unitar impotriva exploatarii.
Raspunde

tora-tora-tora

Acum 7 ani

catre @contribuabil Ba mie mi se pare ca tu latri ! ce spune ala si solutia ta este sa faci sindicat ;) ! Ce are sula cu prefectura? Tie nu ti se pare un abuz ca daca ai o prprietate platesti cate un salar lunar in fiecare an imopzit pe cladire sau teren cat vei trai tu ? Este ca si cand platesti chirie pt proprietatea ta ! Da ce pielea mea face statul pt banii astia ? Ne lasa sa respiram ? Tie nu ti se pare ca toate taxele si impozitele pe care le platim sunt exagerat de mari fata de veniturile noastre ? Si tu vii cu solutia de a face sindicat sa lovim patronii , "ticalosii" ! Esti absolut ridicol puiule !
Raspunde

Si tu Brutus?

Acum 7 ani

Piete s.a. ? Si tu Brutus?
Raspunde

Cristina

Acum 7 ani

ROMAN OVIDIU-MIHAI are datorii la Primaria Sibiu, este cu totul alta persoana, iar cel care detine pe centru afaceri gen case de schimb, restaurante, etc este Roman Ovidiu Gheorghe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus