Miercuri,
17.08.2022
Cer Senin
Acum
16°C

Peste 8.000 de gulguțe vor lumina parcul Sub Arini la „Festivalul luminii”

Peste 8.000 de gulguțe vor lumina parcul Sub Arini la „Festivalul luminii”

"Festivalul luminii" a ajuns la cea de-a patra ediție și, după cum anunță organizatorii este cea mai mare ediție organizată până acum. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 mai, de la ora 20.00.

O idee, un altfel de festival, un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente, o atmosferă unică creată timp de 2 ore, în care suntem invitați să redescoperim frumusețea lucrurilor mărunte. Ideea unui asemenea festival a apărut acum mai bine de 10 ani la Cluj, atunci când niște cercetași s-au gândit să pună niște gulguțe cu lumânări într-un parc. „De atunci ideea a plăcut tot mai multor oameni, iar scopul acestui festival este acela de a ne bucura de lucrurile mărunte, iar cu timpul a prins anvergură”, spune Alexandru Crăciun, organizatorul ediției din acest an.

La Sibiu, festivalul a ajuns la cea de-a patra ediție, iar organizatorii promit activități pe placul tuturor, fiind un festival dedicat tuturor categoriilor de vârstă. „Activitatea în sine o să înceapă în jurul orei 20.00, atunci când vor fi aprinse lumănările în gulguțe. Pe parcursul zilei, undeva în jurul orei 16.00 o să avem mai multe activități în care sunt implicați copiii, diverse jocuri pentru ei și vom face împreună gulguțe. Vom amplasa undeva la 8.000 de gulguțe în parc, majoritate fiind făcute din hârtie reciclată. O să avem un colț de camping pentru cei care vor să se relaxeze și vom avea un spectacol cu jonglerii cu foc”, mai spune coordonatorul festivalului. În cazul în care vremea nu va fi una favorabilă, festivalul va fi reprogramat pentru data de 21 mai.

Festivalul Luminii Sibiu este organizat de către Organizația Națională "Cercetașii României" prin Centrul Local "Cetatea Roșie" Sibiu. Proiect finanțat prin programul YouthBank Sibiu. Programul este implementat în Sibiu de către Fundația Comunitară Sibiu, iar la nivel de rețea este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

???

Acum 6 ani

DEX gulgută, gulgute s. f. (deț.) înșelătorie, minciună, păcăleală. Nume predestinat sau IRONIE MAXIMA? Cat costa?
Raspunde

...

Acum 6 ani

Astea sunt cuvinte de pe net. Poti sa vezi pe Youtube chiar si cum se face barbaria asta lexicala.
Raspunde

jordan

Acum 6 ani

... și vom avea un spectacol cu jonglerii cu foc Frumos, dar sper ca aveti si aprobarile ISU si o mjutime de extintoare in termenul de garantie si verificate pentru siguranta jongleriilor cu foc in Subarini. Dealtfel nu stiu daca e bine ca sa se umble cu foc deschis intr-un parc, cum nici in Colectiv nu era cazul de artificii.
Raspunde

Marcu

Acum 6 ani

Super!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus