Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

"Învață să zbori" la Sibiu International Street Art Festival

Timp de o săptămână, 22- 28 august 2016, se va desfășura a doua ediție a Sibiu International Street ART Festival, iar organizatorii anunță demararea unui nou concurs de selecție pentru artiștii care vor să participe în proiectul din acest an.

Asociația ART Factory Transilvania caută tineri talentați care vor să-și expună lucrările în locațiile pregătite pentru ediția a doua a Festivalului.

”Concursul se adresează tuturor artiștilor, în special celor la început de drum. Lucrările selectate vor fi implementate în Festival alături de lucrările unor artiști vizuali din țarăși străinătate cu renume în «streetart». Lucrările pot fi picturi murale, picturi 3D sau instalații, orice tip de artă care poate fi realizatăîn stradă”, anunță coordonatorul evenimentului, Florina Vlad. Înscrierile se pot face pânăîn 5 iunie 2016, la [email protected]. Mai multe detalii se pot gasi pe pagina www.streetartfestival.ro.

Anul trecut a fost inaugurat oficial Primul Tur de Artă Stradală din România, prin realizarea a 14 lucrări pe 7 școli din diverse cartiere ale Sibiului, iar acestea pot fi văzute la: Școala Gimnazială nr. 20, de pe Macaralei, nr. 1; Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” de pe Str.Șureanu, nr. 1; Școala Gimnazială „RaduSEelejan” de pe Str.Șoimului, nr. 13; Școala Gimnazială nr.21 de pe Str. Luptei nr 27; Liceul teoretic Constantin Noica, de pe Str. Oștirii, nr. 5; Școala Gimnazială Nicolae Iorga de pe Str. Nicolae Iorga, nr. 56; Școala Gimnazială nr.1, de pe Str. Hațegului nr 8.

Anul acesta va fi definitivat Primul Tur de Artă Stradală din România, continuând lucrările pe școli și se va realiza și o hartă cu ajutorul căreia îl vom promova în centrele de informare turistică. Turul înseamnă două ore de mers relaxat cu bicicleta și este o ocazie inedită de a vedea și alte zone din Sibiu, nu doar Centrul Istoric. Tema proiectelor din acest an este o continuare a temei de anul trecut, este: „Invață să zbori!„, iar pe lângă picturile murale vor fi organizate și workshop-uri, conferințe, proiecții, concerte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus