Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
-1°C

Simpatie reciprocă

11 Mai 2016 00:59

Simpatie reciprocă

 

Am început să-i simpatizez pe cei din serviciul primăriei adică, ridicătorii de mașini, după ce am ascultat întâmplarea - cel puțin haioasa - a unui client ce mi s-a urcat în mașină. Omul îmi povestea că circulă cu a lui mașină, pe o stradă din Sibiu nu tocmai prietenoasă, cu eternele gropi de care cu siguranță ți se va face dor, dacă vei hălădui vreo câțiva ani prin ”străinătățuri”. Astea fiind zise, omul nostru după ce străbătuse o anumită distanță pe acest... sol lunar, se hotărî sa parcheze. GREȘIT ! Roata din dreapta-față, intră într-o capcană artificială, adică un canal fără capac, săltat probabil de niște etnici binevoitori. Necăjit, omul până la Dumnezeu, cu mașina bolnavă și neajutorată, își face o grămadă de calcule, își dă seama că din toți prietenii lui, niciunul nu deține un microbuz, care ar fi putut tracta mașina muribundă. Ca să cheme pe cineva care ar deține o astfel de mașină, ar costa prea mult, iar bugetul lui la acea ora era de 10 lei.

Un gând nebun îi încolțește și vine să-i spună să sune, unde credeți ? La ridicătorii de mașini.

”Alo? Serviciul de ridicat mașini?”. ”Da, ce doriți?” ”Domle, eu doresc da veniți să-mi ridicați mașina”. ”Ce ai prietene, ești drogat, băut, nebun de legat? Ești primul om din cariera mea, care solicită săi se ridice mașina! Nu glumești?”, aude în receptor. ”Nu șefule, hai mai repede și o să vezi”, i-a îndemnat pe ”hingheri”.

Când au ajuns ei și s-au dat jos din mașină, au început să râdă în hohote. 20 de secunde și mașina omului era din nou pe drum. A întrebat cât costă, și ăia au zis ca plăcerea a fost de partea lor și că nu costat absolut nimic. Aveau o meserie ingrată, dar cu toate astea, și ei mai știu să râdă. Înseamnă că nu e totul pierdut!

Comentarii

7 comentarii

un sibian

Acum 4 ani

vrajeli ieftine!! aia de la ridicari au un dispozitiv pe care il monteaza pe roata masinii ridicate. Daca nu cumva gura aia de canal era suficient de mare cat sa intre o roata de tractor acolo, baietii de la ridicari nu ar fi avut spatiu de manevra suficient sa prinda roata aia ramasa in groapa. Ma indoiesc ca povestea e reala.
Raspunde

...

Acum 4 ani

Sunt sigur ca povestea este reala, intrebarea care nu-mi da pace este daca Ole Baltes exista cu adevarat sau este vorba de un narator popular colectiv, un fel de Nastratin Hogea modern, cu Logan in loc de catâr,. :D
Raspunde

Teodora

Acum 4 ani

Vă garantez că Ole Balteș există, este un personaj real, iar povestile lui sunt adevărate 100%! :)
Raspunde

Gigi

Acum 4 ani

Confirm, inca mai exista Ole, saracu...Se pare ca a devenit gazetar din cameraman, taximetrist...Bafta
Raspunde

TURCANU MANUEL

Acum 4 ani

Da Ole Baltes Traieste!!!!si asa cum povesteste el nu o fac multi,stie sa puna sarea si piperul acolo unde trebuie si uneori canta niste balade la chitara lui fermecata de iti sfasie inima!!!Suntem multi care il IUBIM pe OLE!!!
Raspunde

#diva

Acum 4 ani

O stiu pe asta, dar nu ma pot satura sa o ascult/citesc.Talent nativ domnule!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus