Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Stop joc via SUA: Statul Român nu mai poate prelua casa pierdută de Iohannis în instanță

Stop joc via SUA: Statul Român nu mai poate prelua casa pierdută de Iohannis în instanță

Demersurile Fiscului sibian de a radia dreptul de proprietate al familiei Iohannis pentru cea mai a valoroasă casă a familiei prezidențiale au fost blocate. Din SUA, Rodica Baștea – care deținea jumătate din imobil – a deschis două procese care au blocat cartea funciară.

”Deoarece instituția noastră a fost înștiințată de către biroul notarial individual că a intervenit o notificare din partea unui presupus moștenitor referitor la o acțiune în instanță, având ca obiect constatarea nulității certificatului de moștenitor (…) procedura succesorală se poate suspenda în cazul în care moștenitorii sau alte persoane interesate prezintă dovada că s-au adresat instanței de judecată pentru stabilirea drepturilor lor”. Astfel explică reprezentanții ANAF-ului de ce Fiscul sibian nu a reușit, până acum, să devină proprietar al imobilului din centrul Sibiului, pe care familia prezidențială l-a pierdut irevocabil în noiembrie anul trecut. Procesul a stârnit interesul public având în vedere că judecătorii de la Brașov au stabilit că jumătate din imobilul respectiv a fost dobândit de Klaus Iohannis și soția sa în baza unui certificat de moștenitor anulat în 2005 tot de către instanță, pe motiv că ar fi fost redactat pe baza unor acte neconforme cu realitatea. O parte a respectivei clădiri a fost închiriată de familia prezidențială unei bănci, pentru aproximativ 320.000 de euro (chirii încasate în ultimii 15 ani). În aprilie anul acesta, Iohannis a anunțat că nu va mai încasa chirii de pe urma acestui imobil și că le va returna pe cele încasate începând cu luna noiembrie.

Time-out pe termen lung înainte de ultimul pas

Pentru a radia dreptul de proprietate al familie Klaus și Carmen Iohannis și al Rodicăi Baștea, Fiscul sibian mai avea de întocmit un certificat de moștenitor legal (succesiune vacantă) la un cabinet notarial. Certificatul nu a mai putut fi întocmit și depus la Cadastru, deoarece Rodica Baștea a deschis două procese la Tribunalul Sibiu, iar procesele au fost notate în cartea funciară. Acțiunile au ca obiect ”succesiunea”, sunt îndreptate împotriva Statului Român prin Ministerul Finanțelor și Primăria Sibiu și, deocamdată, nu au fixat un termen. Familiile care s-au luptat pentru casa lui Iohannis, pe care au cumpărat-o înainte ca acesta să fie proprietar, se tem că aceste acțiuni nu au decât rostul de a amâna preluarea casei de către Stat de la familia prezidențială. ” Una dintre repercusiuni este că nu mai poate să se facă nimic în cărțile funciare, care sunt blocate. Vă dați seama, dacă se pun în mișcare acțiunile acestea o să dureze ani. Uite așa, mai trec 17 ani, cât au ținut primele procese”, spune Adrian Antonescu, unul dintre cei care au cumpărat un apartament în casa care, mai apoi, a ajuns la Iohannis.

”Sincer, nu știu ce să facem. Fără cuvinte. Eu nu i-am văzut pe niciunul din familia Baștea, niciodată. Nu au participat la niciuna din ședințele de judecată, doar avocații i-au reprezentat”, Adrian Antonescu, locatar al imobilului de pe str. N. Bălcescu, nr. 29
Cine e Rodica Baștea?

Rodica Baștea este cea care a moștenit averea soțului său decedat, Ioan Baștea, alături de care a emigrat în SUA după 2000. Ioan Baștea, alături de soția și soacra președintelui României, au preluat casa din centrul Sibiului, în baza certificatului de moștenitor întocmit pe 1 iunie 1999 și anulat în 2005. Tot pe 1 iunie 1999, soții Iohannis au mai cumpărat jumătate din proprietatea lui Ioan Baștea pentru suma de 50 de milioane de lei vechi. Acum, una dintre bănuielile celor care s-au trezit că, de fapt, locuiesc în casa lui Iohannis este că noile procese ”bat departe”. Mai precis, că Rodica Baștea dorește să anuleze certificatului de vacanță succesorală, prin care Statul Român a stabilit că familia Ghenea (ultimii proprietari cerți ai casei, în anii ‘60) nu mai are moștenitori, iar averea trece în proprietatea statului.

 

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/04/10/familia-iohannis-ultima-saptamana-de-proprietate-casei-de-facut-bani/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

alesia

Acum 6 ani

bineinteles ,avocat este Maestru suciu"?
Raspunde

Lascu

Acum 6 ani

Johannis = JEG PENAL
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Poate feisbukiștii s-au lămurit pt. cine au dat laikuri, iar pe fraierii care au stat în ploaie ca să voteze pe la ambasade îi mai chinuie și acum o tuse seacă, urmare a ploii reci din noiembrie când s-au ars...
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

M-am asteptat cam la asa ceva din partea acestui trio Klaus si Carmen Johannis plus Bastea Rodica. M-am asteptat la o miscare pentru ca sa se mai taraganeasca aceasta cauza inca citiva ani buni. Asta este posibil doar intr-o tara corupta, cu justitie de rahat, o tara condusa exclusiv de penali, inclusiv perechea prezidentiala, o tara unde legile sunt gindite si aprobate tot de penali, iar prostii ai suporta... Asa va trebuie mamaligarilor. Dar, cauza nu este pierduta, Bastea Rodica sper ca a gindit bine ce a facut.
Raspunde

@Zorro

Acum 6 ani

Pam..pam ! Alte programari la medicamente zorro ? Vorba romanului puie zorro !
Raspunde

"VORBARETUL" NEAMT

Acum 6 ani

doamne cat ma distreaza sa vad fosti sustinatori ai "vorbaretului", care erau in stare sa iti ia gatul daca spuneai ceva de rau despre el in campania pentru prezidentiale, cum il injura acum si il fac prost si mutalau. Au stat in polaie sa voteze, si-au rupt degetele pe tastele calculatoarelor sa ii dea like pe "FACEBUCI" si el le da acum o mare m..e Este razbunarea maxima pe toti ingamfati ce ne faceau prosti pe noi astia ce nu il agream pe "vorbaret", pentru ca ii stiam naravul si stiam ca o sa se apuce sa faca la sacra mai mare ceea ce a facut in Sibiu, adica NIMIC. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) si-a batut joc de toti sustinatorii lui ...eternul turist!
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Vorbaretule, ai perfecta dreptate. In SB riscau sa fi linsat daca spuneai ceva impotriva imparatului Johannis. Presa lingusatoare nu mai contenea sa-i cinte ode marelui conducator primar. Eu nu am fost la vot din 90 incoace, fiindca nu am pe cine vota care sa-mi reprezinte interesele. Acuma votantii prosti care au stat la usile ambasadelor in occident a-si dau pumni in cap. Cu cine am vorbit, toti sunt dezamagiti de el, cam tirziu si-au dat seama de ce fel de golan si ce hot este aceasta familie prezidentiala.
Raspunde

Brian Loman

Acum 6 ani

Vorbaretul tau nu a fost votat de nimeni in baza talentelor sale incontestabile, a fost așa cum știe toată lumea un vot negativ la ponta. Tot așa a ajuns si primar, prin vot negativ la cindrea.
Raspunde

Agentul 009

Acum 6 ani

Daca judecatorii sibieni au singe in instalatie,resping ca nefondate pretentiile Rodicai Bastea si treaba-i oabla.Daca nu,nu.
Raspunde

Agentul 009

Acum 6 ani

Inca ceva:acum a inteles toata lumea de ce solicitarea ANAF a venit cu o ''miculuta'' intirziere.Pina la urma,sunt buni si tehnocratii la ceva!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 6 ani

Io, ca un țăran ce mă aflu, nu reușesc să pricep de ce și mai ales cum poate să preia statul roman imobilul... proprietarii de drept sunt alții, adică chiriașii care au cumpărat imobilul și a căror contracte au fost anulate în urma mânăriilor întâiului sas al țării. Ce treabă are statul în preluarea imobilului? Au fost despăgubiți cei care au cumpărat? Le-au fost returnați banii? În ceea ce privește noile procese, cum poate ”moștenitoarea” să deschidă un proces de anulare a sentinței de vacantare a certificatului de moștnitor la 11 ani de la emiterea ei? Și mai ales, când o să fie trimisă madam carmen în judecată pentru fals și uz de fals?
Raspunde

dancp

Acum 6 ani

am scris mai demult ca de aia a fugit frau carmen cu werner la america sa vorbeasca cu bastea la america sa rezolve rahatul asta banii(dolarii)nu au miros
Raspunde

Lexescu

Acum 6 ani

O sa o ia-n freza sasu' . Fiecare pasare pe limba ei piere....
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Brian Loman are mare dreptate! Datorită votului negativ s-a ales herr Klaus! Oamenii au crezut că dintre 2 rele aleg răul cel mai mic... Dar se pare că s-au păcălit... Hai, facebookule, scapă-ne de năpastă!
Raspunde

gigi contra

Acum 6 ani

Brian Loman are mare dreptate! Datorită votului negativ s-a ales herr Klaus! Oamenii au crezut că dintre 2 rele aleg răul cel mai mic... Dar se pare că s-au păcălit... Hai, facebookule, scapă-ne de năpastă!
Raspunde

siby

Acum 6 ani

Acum prieteni ca sa continue traditia trebuie votata zbarcita de Fodor la primărie si supradotatul fin al lui Herr, dl Porr la Cons. Jud....apoi nu mai putem spune decât ca ne-am ales viitorul! Succes....Cine vrea sa scape de traditie sa emigreze in Germania, cel putin acolo ptr. un strain nu mai contează cine conduce...
Raspunde

Zorro-The Punnischer

Acum 6 ani

Atata tevatura,lupta surda ,mascarada,presa,justitie servila cuplului hot si penal prezidential numai la melteni,la Romanika se putea intampla ,mai ales ca iohannis&carmen n-au copii ,pt ce mama naibii s-or lupta atat? oameni rupti de realitate si avari de avere ,asta-i Sibiul si Romania lucrului bine facut , spala-ti-va pe cap cu herr klaus facebook-isti si diasporeni cu creierul spalat ce ati stat ca berbecii ore-n sir in ploaie si frig sa votati cu un tradator de tara si-un papusar servil exclusiv strainilor(austrieci,nemti,americani etc)!
Raspunde

Instalatorul

Acum 6 ani

Mare este grädina ta doamne,multi prosti ai adunat in ea. Oameni buni, voi nu vä dati seama ce actprostii scrieti pe acest blog. Habar nu aveti care este probema cu aceastä casä a lui Iohanis, dar vä merge gura inainte de a afla adevärul. Aceastä casä are peste 400 de ani si a fost construitä de un comerciant sas din Sibiu. A fost locuitä in permanentä de cetäteni sasi ai Sibiului, pinä ce comunistii au luat cu jabca casa si au bägat activisti de partid in ea. Asa cä statul nu avea nici un drept sä vindä locatarilor apartamentele fiindcä nu era propietar legal.Iohanis a cumpärat o parte din casä de la actuala propietarä in urma actelor prezentate de ea.Dacä nu erau in regulä nu este problema cumpärätorului. Nu sunt un fan a lui Iohanis dar sä arunci cu noroi in el nu este frumos din partea voasträ. Dacä asi fi in locul lui Iohanis as pleca de la Cotroceni fiindcä nu ai cu cine sä faci ceva pentru tarä.Cu mafiotii din actualul Parlament nu poti sä conduci tara.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus