Vineri,
27.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

Studenții și elevii își pot cumpăra biletele de tren reduse doar cu carnetul

Studenții și elevii își pot cumpăra biletele de tren reduse doar cu carnetul

Studenții și elevii care merg la școală sau la facultate cu trenul vor putea să beneficieze de reducere prezentând doar carnetul. Ministrul Transporturilor, Dan Costescu a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că începând cu anul universitar 2016/2017, biletele de tren  vor putea fi cumpărate la jumătate de preț doar cu carnetul, fără să mai aibă nevoie și de o legitimație de transport.

"Vom simplifica modul în care studenții și elevii beneficiază de reduceri la biletele de tren. Reducem din birocrație și eliminăm tichetele suplimentare și chiar și legitimațiile de transport intermediare. Carnetul de student sau de elev le va fi suficient să cumpere bilete reduse la tren", a spus ministrul Dan Costescu, citat de News.ro.

Călătorii nelimitate cu InterRegio

Schimbarea se va face din toamnă, la trenurile Regio și InterRegio , pentru un număr nelimitat de călătorii la clasa a doua. În prezent, biletele reduse de călătorie și abonamentele se eliberează contra cost, în baza carnetului de elev, a adeverinței doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare sau a legitimației de student pentru reducere transport, vizate la zi.

Studenții și elevii beneficiază de o reducere de 50% pentru un număr nelimitat de călătorii cu trenurile Regio, iar studenții au 24 de călătorii la preț redus cu trenurile InterRegio, pe parcursul unui. Odată cu eliminarea legitimației de reducere nu va mai exista limita de 24 de călătorii cu trenurile InterRegio.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4077

Comentarii

5 comentarii

elena

Acum 6 ani

vreau sa spun ca la gara de nord noua ne==-a zis ca nu se fac reducere pentru ca copilul meu este in clasa a iv si trece in calasa a v .eu stiam ca se fac reduceri si la adolescenti
Raspunde

Patcas Cristina Maria

Acum 6 ani

Nu am carnet de elev la mine .. Ce as putea sa fac ? Cu ce l-as putea inlocuii.
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

Nu intra in panica:oferta e valabila incepind cu anul universitar 2016-2017.Ai timp berechet sa dai admitere la ULBS sau la Spiru Haret.Daca nu intri cauta-l pe Ole Baltes.
Raspunde

cristea cristinel

Acum 6 ani

iata că în continuare tot asa se cumpara biletele de tren pentru studentiâ
Raspunde

MAYA

Acum 6 ani

va spun sigur ca CFR nu da bilete la jumate de pret daca prezinti carnetul de student . Nici nu se uita la el
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus