Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Părintele Necula despre accesul femeilor la menstruație în biserică: Intrați liniștite! Nu avem cabinet ginecologic să ne spună în ce perioadă a lunii sunteți

Părintele Necula despre accesul femeilor la menstruație în biserică: Intrați liniștite! Nu avem cabinet ginecologic să ne spună în ce perioadă a lunii sunteți

Părintele Constantin Necula a răspuns în cadrul unei conferințe dedicată tinerilor la întrebarea: ”Au voie sau nu femeile aflate la menstruație să intre în biserică?”.

Curiozitatea a pornit de la faptul că unii preoți nu îngăduie așa ceva, pe motiv că este pângărită biserica.

"Nu avem ce sa discutam aici. Intrați liniștite măcar până acolo unde vă simțiți bine. Cred că unii dintre noi exagerăm foarte, foarte mult în gestica asta ginecologică. Că nu avem niciun cabinet ginecologic montat lângă biserică să ne spună în ce perioadă a lunii sunteți. De obicei știți singure și respectați această frumusețe a întâlnirii cu curățenia. Vă întreb și eu așa, că-s mai prost, mai tâmpițoi de felul meu, dacă mireasa e în acea perioadă, nu o cununăm? Îi spunem, te duci acasă, mai stai cinci zile și ne întoarcem marți...?", a declarat părintele Constantin Necula, citat de cultural.bzi.ro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

37 comentarii

un sibian

Acum 7 ani

ce prostii / barbarii am ajuns sa discutam...si sa citim prin ziarele online...
Raspunde

cititor

Acum 7 ani

Nu am inteles bine textul? Adica e vorba despre femei care au acces la menstruatie in biserica (adica acolo le vine ) sau despre accesul in biserica a femeilor aflate la menstruatie? Halal jurnalism!
Raspunde

Attila Kovasc

Acum 7 ani

Ca tot discutam de aberatii sa ne raspunda domnul parinte Nicula la urmatoarea intrebare: De ce atunci cand este botezat un copil de sex masculin primeste din partea bisericii cadouri reprezentand: icoane, certificate frumos ilustrate, iar atunci cand este botezata o fetita aceasta nu primeste nimic ?? Cu ce este mai prejos fetita de nu primeste si ea macar o iconita?? Taxele de botez sunt aceleasi pentru ambele sexe si cele oficiale -pe chitanta- si cele neoficiale. Unde este diferenta in aceasta chestiune intre "minunata noastra biserica ortodoxa" si jihadisti?
Raspunde

...

Acum 7 ani

pentru ca tu esti ungur si ti-ai botezat copilul intr-o biserica ungureasca. eu nici nu stiam ca la botez se dau cadouri copiilor, deci nu stiam de aceasta diferentiere. dar tu in capul tau unguresc iute ajungi la discriminari, jihadisti...du-te si te cauta la cap intai
Raspunde

eu

Acum 7 ani

Pai ca sa iti raspunda tie si la Elena care desi poarta un nume a unei Sfinte asta daca chiar asa o si chema ,mai bine ati mege si la-ti intreaba direct la Parintele Nicula , direct asa face to face cum se zice in ..romana,si poate va lamuriti cu multe altele de care sinteti habarnisti.Adica nu cunoasteti nimic din ale bisericii.Poate daca ati frecventa biserica asa o data pe saptamina cm afirma respectata duduie ..elena poate ati baga ceva la cutia cu maimute ca sa pricepeti totusi ceva .Daca totusi aveati un pic de cultura teologica nici nu va bagati in seama cu asemnea intrebari .Mergeti la biserica si dup aslujba intrebati pe preot ce vreti sa aflati ,doar asa va veti lumina la cunostinta.Dar intrebati preoti idirect ..ca nu prea cred ca se coboara vreun preot a a jos incit sa dea raspunsuri prin gazete ....
Raspunde

cornel

Acum 7 ani

Sa stii Attila, sau cum te cheama, ca la botez copii primesc altceva, dar daca tu vrei cadouri poti sa te duci si acum sa vorbesti sa primesti ceva cadouri. Sau pomana. Ca sa-ti faci idee de Pr. Necula, mai asculta ceva pe net si ai sa-ti schimbi parerea, cat despre raspunsul la intrebare este cat se poate de concis. Cine vrea sa inteleaga, intelege, cine nu, arunca piatra.
Raspunde

Ristea Mihai

Acum 7 ani

In primul rand nu e "domnul părinte Nicula" ci simplu părintele...,in al doilea rand nu stiu la ce biserica ai asistat la botezurile respective ca la noi in Prahova nu se dau cadouri copiilor ci doar certificate de botez atât băieților cat si fetelor la fel de frumoase doar ca albastre si roz.In ultimul rad as dori sa nu va mai certați daca spuneți ca sunteți creștini ortodocși sau sa va jigniți. Mulțumesc. O zi binecuvântată.
Raspunde

elena

Acum 7 ani

dupa parerea mea preotii sunt cei mai mari mafioti ,curvari si prefacuti oameni. dupa ce ca lucreaza o zi pe saptamana mai fac si discriminare intre o fetita si un baiat,dar taxa de botez este la fel.trebuie filmati si dati in mass-media.
Raspunde

liv

Acum 7 ani

Nu lucreaza numai o zi pe saptamana...noi l-am chemat si pt dezelgarea sotiei dupa nastere..si la sfestania casei etc. Cre ca are de lucru 7 zile pe saptamana...mai conduce si o fundatie non profit pt ajutorarea sarmanilor, catering gratuit la batrani nevoiasi, afterschool cu copii etc....
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Cum poti sa fi atat de cretin incat sa ridici o probleme de genul acesta? Ar fi cam echivalentul: "daca popa are diareie, nu are voie sa intre in biserica" ....... evul mediu .....
Raspunde

Pagan

Acum 7 ani

tara pupatorilor de moaste
Raspunde

Pravale Baba

Acum 7 ani

Cel mai tare ma amuza cum nenea asta se caracterizeaza drept tampitoi si nu oricum ci de felul lui.
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

E aberant! Nu sunt pudibond, dar unele lucruri n-ar trebui să fie subiect de presă! Cred că nu mai au cu ce umple spațiul...
Raspunde

Jiji

Acum 7 ani

Nu esti doar tampitoi, ci si tradator al bisericii pe care chipurile o slujesti! Asta nu-i preot ortodox, ci popalaul ecumenic al masonilor locali. Pana si mecla o are de drac. :)))))))))))))))
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Foarte frumos se vede realitatea care este îmbrăcați indulgență: "De obicei știți singure și respectați această frumusețe a întâlnirii cu curățenia." Adica știți voi cândva vine și nu călcați pe la biserică ca sunteți "murdare"! Dar noi nu va cautam și dacă e rost de bani atunci fiți binevenite cu sau fără menstruație!
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

dooaaamne...ce tampenii...! intrati fetelor fara grija ca oricum marea majoritate care mergeti la pupat poale de popa sunteti la menopauza asa ca...
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Chiar vorbeam ieri cu cineva si ma intrebam, care este motivul pentru care oamenii fac interpelari lipsite de sens, mistocaresti. Nu se imbogatesc cu nimic atat ei, cat nici aceia care le citesc, si daca incearca sa o faca pe desteptii, sunt de parare ca esuaza lamentabil. Pentru cei care nu stiu care este substratul aici, este vorba de curatie si necuratie inaintea lui Dumnezeu, adica in Templu, cazuri de necuratie fiind intalnite atat la barbati cat si la femei. Prin viata, moartea si invierea lui Hristos, toata Legea a fost implinita si suntem curati inaintea lui Dumnezeu prin sangele lui Hristos, deci legile ce tin de curatie, pe langa multe altele, nu se mai aplica. Asta este conceptul de Har a lui Dumnezeu. Harul inseamna ca noi suntem facuti sfinti, nu prin eforturile noastre, ci prin jertfa lui Hristos. Asa cum s-a intamplat si in vremea lui Hristos, sunt oameni care din mandrie, vor sa-si dovedeasca calitatea spirituala prin respectarea tuturor regulilor (lucru dovedit imposibil), adica a Legii, si aceia incearca sa impuna toate legile Vechiului Testament, netinand cont de Harul lui Hristos. Adica, traiesc in vechiul legamant (testament), in loc de noul legamant. De aici si subiectul discutiei. Deci aici nu este vorba de cretinism, discriminare, inapoiere sau alte invective de genul asta, ci de ignoranta acelora care se avanta in discutii, fara o minima cunostinta.
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Ce îmi pare mie extrem de nostim este modul în care, în funcție de subiect, moment al zilei/anului, motivație, etc. regulile din vechiul legământ devin sau nu valabile. Ma distrează caracterul "alternativ" al unor legi transmise de divinitate. Practic răspunsul corect al întrebării dacă femeile la menstruație au voie în biserica este: după cum are chef popa ca oricum nu le verifica nimeni. Ce este fără răspuns este de ce menstruația este considerată "necurată"? Probabil ca se încadrează în aceeași categoria cu nașterea și lăuzia :)
Raspunde

Anti-antichrist

Acum 7 ani

ce de discutii..parintele a starnit moara democrato-demagogiei in presa libera.Azi-maine rugam fetele sa vina toplees in biserica ca si lui "Dumnezeu ii place ce-i frumos".Ce de anticristi au fost si sunt inca printre noi. Exaltatii de expresie si caldiceii pot aluneca cu nonsalanta de la o tabara la alta.La Sibiu se intareste si straluceste o tabara.Oare, a cui o fi??
Raspunde

Pravale Baba

Acum 7 ani

A lu' ma-ta!
Raspunde

radu

Acum 7 ani

va pierdeti vremea cu ineptii prostesti. ce legatura are menstruatia, care este o necesitate fiziologica a organismului pt a se pregati de o noua ovulatie, cu accesul unui om la ideea de divinitate. biserica are nevoie urgent sa isi regandeasca modelul. este pur si simplu ABSURD si e pacat. Multi tineri sunt deschisi sa primeasca indrumare spre divinitate, dar cand biserica vine cu astfel de prostii... nu ai cum sa te apropii. Ce urmeaza, sa ne facem clisma inainte sa mergem la biserica? Cred ca doar in bordel mai exista regula asta cu menstruatia.. dar acolo macar are sens. Toate regulile astea prostesti au fost scrise de niste salbatici acum n mii de ani. Sper din tot sufletul ca pana cresc copiii mei mari sa se revizuiasca tampeniile astea. E pacat pt ca exista si informatii utile in ce are de oferit biserica dar au fost ingropate de kkturi de genul asta.
Raspunde

Nana

Acum 7 ani

Isus cristos a făcut totul fără plată...nu a purtat haine scumpe și mașini de lux..dar să fiim serioși Preoți ..Arhiepiscopi...și mulți alți au acest lux...ori cum ce este a lor e pus deoparte ...Isus le a numit pe preoți pui de napairgi...nus pocăita să știți dar mă gindesc de ce vor atitia bani de la noi ...si mai nou așa mare respect de uni pupa mina preotilori....in fiine fiecare are dreptul să creadă în inimă lui ce vrea ...dar scriptură e ghidul nostru....
Raspunde

calin ioan lucian

Acum 6 ani

SE SPUNE CA FEMEILE NU AU VOIE CAND AU CICLU IN BISERICA DIN CAUZA CA IN URMA CU 650 DE ANI FEMEILE AU INTRAT IN BISERICA SI PREOTUL DEACOLO A VAZUT CA ESTE MULT SANGE SI DEATUNCI SA INTERZIS CA FEMEILE CARE AU MENSTRUATIE SA NU MAI INTRE IN BISERICA DEATUCNI SA INVETANT TAMPOANUL CARE RETINE SANGELE DIN CARPA DIN BUMBAC APOI APARUSE VATA SI CELELATE PRODUSE CARE LE GASIM SI IN ZIUA DE AZI eu sunt barbat si nu ar trebui sa ma bag aici in comentariile voastre dar am zis si eu parerea mea din cea ce eu am auzit si mam documentat
Raspunde

Ioan lucian

Acum 6 ani

Eu zic ca femeile aflatate la menstruatie nu au voie sa intre in biserica. Nu au voie sa faca coliva. Nu au voie sa puna mana pe mort. Nu au voie sa faca sex. Se zice ca pe vremea dacica femeile au parat bisericile de sangele menstrual si deatunci sa inventat si tampon dib carpa de bumbac sau vata. Acun fiind tampoane
Raspunde

Coppola

Acum 1 an

Ignore this automated message1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus