Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
14°C

Luna mai este dedicată carierei în centrele de plasament din județul Sibiu

Luna mai este dedicată carierei în centrele de plasament din județul Sibiu

Peste 65 copiii din centrele de plasament din judetul Sibiu au participat în luna mai la evenimente dedicate carierei, în cadrul cărora au beneficiat de îndrumare profesională și au cunoscut profesii variate.

Acest lucru a fost posibil prin programul educațional Ajungem Mari, iar în cadrul atelierelor de orientare profesională, organizate în timpul săptămânii, copiii au aflat care este domeniul profesional spre care au înclinații. Prin joc, au învățat că, pentru a avea succes, trebuie să își asume propriile acțiuni, pentru că ei sunt responsabili de viitorul lor. Apoi, sâmbăta a fost declarată Ziua Carierei în trei centre din județ, organizându-se întâlniri cu profesioniști din diverse domenii, care si-au prezentat profesiile și au discutat deschis cu copiii ce presupune fiecare meserie, pașii care trebuie urmați pentru o carieră în domeniu și diverse sfaturi pentru succes. Copiii au avut, astfel, ocazia de a se familiariza cu următoarele profesii: medic, fotograf, notar, polițist, apicultor, sportiv, make-up artist, director magazin, șef raion magazin, recepționer, dentist, economist, jurist, inginer, ghid turism, psihopedagog și ospătar.

"Copiii s-au dovedit foarte interesați și entuziasmați de acest proiect. Ne dorim să continuăm Ziua Carierei prin întâlniri similare în care să aibă contact și cu alte domenii de activitate, dar și prin sesiuni de îndrumare pentru cei care deja și-au ales o profesie. Le mulțumim tuturor celor care au dat curs invitației noastre de a participa la Ziua Carierei, pentru sfaturile și informațiile prețioase aduse copiilor”, spune Carmen Bucșa, voluntar Ajungem Mari si coordonator proiect Ziua Carierei.

„Suntem foarte bucuroși pentru că am reușit să organizăm aceste întâlniri ale tinerilor cu profesioniști ! Datorită prezenței lor, copiii au cunoscut nu doar posibile viitoare meserii, ci oameni deosebiți, povești de viață care să îi inspire, au primit sfaturi care să îi ajute în dezvoltarea lor. Pentru a continua asemenea inițiative minunate, am înscris programul nostru prin care sprijinim copiii din centrele de plasament la SemiMaratonul de pe 28 mai. Invităm sibienii să contribuie ei înșiși la schimbarea vieților acestor copii susținând alergătorii înscriși pentru Asociația Lindenfeld, printre care sunt și câțiva copilași din centrele de plasament”, menționează Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.

În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii si implicând 100 de voluntari.

În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în șapte luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la teatrul de păpuși si cinema, vizite la expoziții și librării. Astfel, copiii au fost expuși mai multor alternative, atât de petrecere a timpului liber, cât și de orientare profesională.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus