Joi,
26.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

DNA: Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului

DNA: Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat marţi începerea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea în urmăririi penale față de suspectul

POPESCU TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, președinte al Senatului, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată prin comunicatul nr. 654 din 18 mai 2016) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, numitul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton. Această citare a fost necesară în condițiile în care existau indicii că el ar avea cunoștință despre activitatea infracțională a grupului susmenționat, prin prisma relațiilor de afaceri sau de prietenie avute cu membrii acestui grup.

Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România.

A mai precizat, că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein.

Aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă).

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Unde a fost justitia pana acum?

Acum 6 ani

Acest individ,alaturi de Nastase a fost unul dintre cei care au pradat cel mai mult Romania!Averea lui si-a obtinut-o printr-o frauda uriasa impreuna cu Dinu Patriciu.Iar prin "lucrarile" lui din Parlament a facut tandari credibilitatea Romaniei!Fara cei doi corifei(Nastase si Tariceanu) fiecare pensionar si fiecare bugetar puteau avea in buzunar cu cel putin 150-200 de lei mai mult in fiecare luna!
Raspunde

lulu

Acum 6 ani

Ei asta e chiar culmea! Auzi adică Anton- cum care Anton, Anton care... care are ceva in comun cu Mannecken Pis, ce-ați crezut vulgarilor? - sa fie urmărit penal "pentru mărturie mincinoasa si favorizarea faptuito- rului " conform comunicatului DNA ar fi "chiar ridicol" conform Declarației protagonistului. Cu alte cuvinte, Pinocchio adicatelea, care după Mântuitorul este cel mai curat. Așteptam cu nerăbdare o luare de poziție furibunda a corifeilor din filiala locală a partidului ce-l păstorește, in care sa se ceara in mod expli- cit desființarea DNA
Raspunde

lulu

Acum 6 ani

In frunte cu dom' Popescu bineînțeles ca tot dorește " schimbarea Sistemului"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus