Joi,
18.08.2022
Ceata
Acum
17°C

Peste 2.600 de alergători pentru 21 de cauze la Semimaratonul Sibiului

Peste 2.600 de alergători pentru 21 de cauze la Semimaratonul Sibiului

2.600 de alergători se vor alinia la linia de start sâmbătă, 28 mai, la cea de-a cincea ediție a Semimaratonului Sibiu. Cel mai mare eveniment filantropic din România, după cum spun organizatorii, va începe de la ora 09.00, iar traseul începe din centrul istoric al orașului, parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal Astra.

Anul acesta au fost înscrise 21 de proiecte, iar 13 dintre ele și-au atins deja pragul stabilit.

„Evenimentul  acesta strange cei mai mulți bani dintre toate evenimentele de acest gen, iar anul acesta avem un nou record. Până în acest moment avem strânși aproape 300.000 de lei,  astfel încât cauzele și proiectele înscrise sunt foarte aproape de implementare. 2.600 e un număr mare de persoane care aleargă la acest eveniment și astfel se implică în comunitate. Este o participare masivă, dublă față de anul trecut”, spune Ciprian Ciocan, director executiv al Fundației Comunitare Sibiu.

Prima doamnă a țării susține proiectul Asociației Baby Care Printre cei înscriși în acest an la semimaraton se află și Carmen Iohannis care va alerga 5 km la proba de ștafetă, iar alături de acesta vor alerga și elevi de la Colegiul Gheorghe Lazăr pentru cauza celor de la Baby Care.

„A fost o supriză pentru noi participarea doamnei Iohannis și ne onorează participarea ei așa cum ne onorează și prezența celor 2.600 de alergători din acest an, pentru că facem acest eveniment pentru comunitate și chiar dacă anumite nume de pe listă ies în evidență, ne place să credem că fiecare dintre 2.600 de alergători sunt niște eroi. Baby Care Dăm startul la viață este proiectul cel mai susținut și anul acesta, iar una dintre explicație ar fi acea că sibienii au intrat în contact cu ceea ce doctorul Livia Ognean face la spital și, bănuiesc că acesta este principalul motiv. Secția este una foarte performantă, iar acest lucru este văzut de sibieni”, adaugă Ciprian Ciocan.

Start diferențiat Datorită numărului mare de participanți de anul acesta, alergătorii vor pleca la ore diferite. Astfel, alergătorii la cursa de Semimaraton Takata (21 km) vor lua startul la ora 09.00, alături de alergătorii pentru cursele de ștafete (2x10 km, 4x5km), iar cei înscriși pentru crosul Visma (5km) vor porni la ora 09.15. De la ora 12.00, cei peste 500 de copii cu vârste cuprinse între 4-12 ani vor lua startul pentru Cursele Copiilor Prolanguage, iar cei mai mici dintre ei vor alerga alături de părinți. La această ediție a semimaratonului sunt implicați 250 de voluntari care vor asigura traseul, iar o parte dintre aceștia se vor afla la cele patru puncte de revitalizare, unde alergătorii se pot hidrata și energiza. Trafic restricționat Traseul stă sub emblema centrului istoric al Sibiului, iar după startul din Piața Mare, alergătorii vor porni pe străzile înguste ale orașului vechi, urmând ca cei care participă la cursele de ștafetă și semimaraton să continue prin parcul Sub Arini și Pădurea Dumbrava. Pentru buna desfășurare a competiției, sâmbătă, 28 mai, traficul va fi restricționat pe următoarele străzi. 09.00-09.30 – strada Mitropoliei-Al.Odobescu-Konrad Hass-Centumvirilor-Poștei 09.00-10.15 – strada Ocnei – 9Mai – Târgului – Movilei – Felinarului – Gen.Magheru – Avram Iancu – Filarmonicii – Pompiliu Onofrei – Gh. Lazăr – Cetății – Papiu Ilarian – Tipografilor – Timotei Popovici 09.15-12.00 – strada Tribunei – A.D.Xenopol – bd. Victoriei (o bandă de mers) – Ilie Macalaru – Justiției – Rennes – Avrig – Ludoș. De asemenea, în intervalul 27 mai, ora 18.00-28 mai, ora 10.15 vor fi închise parcările din strada Al.Odobescu, Centumvirilor, Poștei și Movilei. Traseul detaliat și hărțile aferente fiecărui tip de cursă pot fi vizualizate pe site-ul www.maratonsibiu.ro

La sfârșitul semimaratonului vor fi premiați cei mai rapizi alergători, feminin și masculin, pentru cele cinci curse, dar și cursele copiilor. Totodată, vor fi premiate și cea mai rapidă companie, cea mai lungă distanță parcursă de alergătorii unei companii, cel mai bun fundraiser, cei mai rapizi alergători copii. Pentru prima dată se va acorda un premiu și pentru alergătorul junior care reușește să strângă cele mai multe fonduri de la susținători.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Esus

Acum 6 ani

Cel mai de impact eveniment de Sibiu. La Bucuresti sunt 8000 alergatori, in 3 ani ii depasim. Felicitari organizatorilor, alergatorilor si sustinatorilor(donatorilor).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus