Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
1°C

Cea mai nouă fabrică din Sibiu a intrat în producție. ”Produsele de la Sibiu vor fi vândute la nivel mondial”

Cea mai nouă fabrică din Sibiu a intrat în producție. ”Produsele de la Sibiu vor fi vândute la nivel mondial”

Ridicată vizavi de Zona Industrială Vest a Sibiului, pe teritoriul comunei Cristian, ifm efector și-a inaugurat oficial producția. Deocamdată a fost pusă în funcțiune o singură linie de producție care funcționează la 50% din capacitate și la care lucrează 59 de angajați.

Planurile companiei producătoare de senzori industriali prevăd ca până la finalul acestui an numărul angajaților să depășească 100, iar pe termen lung, în cadrul ifm efector să lucreze aproximativ 250 de oameni. Până la finalul lui 2017, compania are în vedere să pună în funcțiune patru linii de producție.

La Sibiu va fi produs un nou tip de senzor

Deschiderea oficială a fabricii a avut loc în prezența lui Martin Buck, președintele Consiliului de administrație al ifm Stiftung & Co.Kg. Tatăl acestuia, Robert Buck, împreună cu partenerul său Gerd Marhover sunt cei care au înființat compania în 1969, companie prezentă azi în peste 70 de țări, cu aproximativ 5.500 de angajați și o cifră de afaceri anuală de peste 720 de milioane de euro. ”Produsele pe care le vom dezvolta și pe care le vom produce aici la Sibiu, vor fi vândute la nivel mondial. La Sibiu se vor dezvolta și produce în special senzori inductivi de poziție. Acum câteva săptămâni ne-am hotărât însă să producem la Sibiu și un alt tip de senzori, anume senzori de proces. Primele pregătiri în acest sens s-au făcut deja, iar primul pas de relocare al acestei linii este planificat pentru anul viitor”, a anunțat Martin Buck.

”Istoria ifm a început cu senzorii inductivi de poziție, exact senzorii cu care a început și producția de la Sibiu. Aici sunt produși senzori pe care tatăl meu i-a dezvoltat acum 30 de ani. Cel mai nou sensor al nostru însă, va fi în curând un produs din Romania, pe care îl aștept cu nerăbdare”, Martin Buck, președintele Consiliului de administrație al ifm Stiftung & Co.Kg
”Sunt foarte mulțumit de echipa de la Sibiu”

Piatra de temelie a noii fabrici de la Sibiu a fost pusă în iunie anul trecut. Clădirea în care funcționează a fost ridicată de companii din Sibiu, antreprenorul general fiind cea mai mare companie de construcții locală, Con-A. Conform planurilor inițiale, fabrica are o suprafață de 6.300 de mp, fiind a doua ca mărime și capacitate de producție, din cele opt unități de producție pe care le deține grupul german.

untitled (109 of 155) Martin Buck s-a arătat mulțumit de echipa de la Sibiu. ”Sunt foarte mulțumit de faptul că echipa din Sibiu a reușit să producă încă de la început senzori la calitatea ifm. Până în momentul de față nu am primit niciun fel de reclamație, pentru niciun senzor produs aici, iar pe această cale doresc să mulțumesc întregii echipe”. Legătura ifm cu Sibiul a început în 2006, când compania germană a deschis aici un birou de vânzări, birou care a pornit cu cinci angajați și o cifră de afaceri de 800.000 de euro, ajungând anul trecut la 14 angajați și un volum al tranzacțiilor de peste 3,2 milioane de euro.

Foto: ifm efector

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Ramona Belet

Acum 6 ani

Buna ma numesc Belet Ramona locuiesc in Sibiu Sura-Mare si mi-as dori sa fac parte din echipa dvs.
Raspunde

Andrei

Acum 6 ani

Buna..Te-a contactat cineva?
Raspunde

Coceban Elena

Acum 6 ani

Buna! As dori sa fac parte si eu din echipa acestei firme...Daca mai sunt locuri vacante as fi incintata sa fiu contactata pentru un interviu. Multumesc!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus