Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
1°C

Video. Ce au găsit procurorii la constructorii specializați în evaziune: un milion de euro cash, pastile de ecstasy și ceva ”mărunțiș”

Video. Ce au găsit procurorii la constructorii specializați în evaziune: un milion de euro cash, pastile de ecstasy și ceva ”mărunțiș”

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Sibiu au ridicat 1.000.000 de euro și 180.000 de lei, în urma celor 25 de percheziții efectuate ieri, la membrii unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală și înșelăciune, anunță polițiștii sibieni într-un comunicat de presă. Potrivit aceleiași surse, șapte persoane au fost reținute timp de 24 de ore, urmând a fi cerut judecătorilor sibieni încuviințarea arestării preventive pentru 30 de zile.Cele șapte persoane reținute sunt acuzate de constituire grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

”Perchezițiile au vizat destructurarea unei grupări infracționale specializate în evaziune fiscală și înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În urma perchezițiilor, au fost ridicați 1.000.000 de euro și 180.000 de lei, precum și 53 de comprimate ecstasy. Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2012, membrii grupării ar fi creat un circuit fiscal fictiv pentru a obţine fraudulos compensări şi restituiri de la bugetul de stat, pentru diferiţi beneficiari. Aceştia ar fi evidenţiat în actele contabile ale firmelor pe care le controlau achiziţii fictive de materiale de construcţii şi ar fi diminuat valoarea reală a taxelor şi impozitelor datorate statului”, se arată în comunicatul emis de IPJ Sibiu.
Firme transferate cerșetorilor

Potrivit polițiștilor și procurorilor sibieni, după ce firmele incluse în circuitul infracțional acumulau datorii mari erau transferate pe numele unor ”persoane nesolvabile”. De obicei cu domiciliul în alt județ (pentru a îngreuna un eventual control fiscal), aceste persoane nesolvabile primeau prin cesiune părțile sociale ale firmelor cu datorii. Mai mult, cei acuzați de infracțiunile mai sus amintite ”achiziţionat mărfuri de la parteneri comerciali de bună-credinţă, pe care i-ar fi indus ulterior în eroare, lăsându-le ca şi garanţie de plată bilete la ordin/CEC-uri fără acoperire”.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

un sibian

Acum 5 ani

pai si care sunt alea 7 persoane?? nu zice nimeni??
Raspunde

hehe

Acum 5 ani

normal ca nu zice nimeni. dupa ce inculpatii o sa dea spaga si vor primi cu suspendare, sa nu aiba numele patat si sa poata continua afacerile ;)
Raspunde

Cristi

Acum 5 ani

No, acum va meritati salariul !
Raspunde

Nicu

Acum 5 ani

E dosarul nr 1430/85/2016 .Cei curiosi pot accesa portal justitie,tribunalul Sibiu.Multumiti?
Raspunde

lb

Acum 5 ani

jegurile astea de politisti si de procurori sînt man statului ticalos care-ti spune ca ceea ce faci tu cu tine insuti e rau. javrele astea de politksti si de ptocurori trebuie filmate de fiecare data cand sînt vazute. nu lastati jigodiile atea sa zica minciunile cum ca-ti fac vreodata bine
Raspunde

ig

Acum 5 ani

f...k thd police! k**l the police!
Raspunde

cititor

Acum 5 ani

domnule traian deleanu, iti scriu numele cu litere mici, deoarece citesc acest ziar(site) si cred ca e ultima data, publici o stire in care nu dai nici macar un nume un detaliu concret, imi pare rau sa iti spun te credeam mare ziarist dar eti mic, mic de tot , ori publici o stire concreta ori nu mai publica nimic , esti mic, mic de tot, scz ca iti spun asta
Raspunde

Olingpia Gafozdea

Acum 5 ani

Stimata redacție, faptul ca nu ați făcut public nici un nume se datorează oare, unor posibile legaturi între acești "afaceriști" si unii candidați aflați pe liste, iar publicarea acelor nume pot afecta rezultatul alegerilor?
Raspunde

€€€€€€

Acum 5 ani

Obositi frustrati ce santeti va bucurati zdrentelor
Raspunde

moon

Acum 5 ani

Nume Calitate parte RUCĂREAN SORIN Inculpat FLEŞER ŞTEFAN ADRIAN Inculpat MIUŢĂ MIHAI Inculpat GHIŢESCU PAUL LAURENŢIU Inculpat UNGUREANU CONSTANTIN Inculpat VULCU IOAN Inculpat BĂDIŢESCU VASILE Inculpat TURCA DĂSCĂLESCU NIKI LAURENŢIU Inculpat DĂDĂCUŞ MARIUS Inculpat MUSCĂ ALEX
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

Ghitiescu e cel ce facea afaceri cu terenuri in drumul Cisnadioarei?
Raspunde

Cristi

Acum 5 ani

Danouiule, tu urmezi!
Raspunde

Geo

Acum 5 ani

Dar cum de nu intra si dl agavriluaia ionut ciprian ia vedeti ca e bagat si iel in c...t5
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus